Η μεταγραφή της χρονιάς

Η μεταγραφή της χρονιάς

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Η μεταγραφή της χρονιάς

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Ροντρίγκο Μολέδο, την πιο ουσιαστική φετινή κίνηση που ανέβασε άμεσα επίπεδο την άμυνα του Παναθηναϊκού!

Οι βάσεις μπήκαν το καλοκαίρι του 2013. Ο Παναθηναϊκός δημιούργησε μία καινούρια ομάδα, η οποία κατάφερε να επιστρέψει άμεσα στους τίτλους με την κατάκτηση του Κυπέλλου το 2014 και να παίξει ωραίο ποδόσφαιρο. Τα δύο καλοκαίρια που ακολούθησαν, οι «πράσινοι» είχαν την ευκαιρία με προσεγμένες κινήσεις να ανέβουν επίπεδο και να γίνουν ακόμη πιο ανταγωνιστικοί. Για πολλούς και διάφορους λόγους που έχουν αναλυθεί κατά καιρούς, αυτό δεν έγινε. Ειδικά πέρυσι το καλοκαίρι, όταν και ξοδεύτηκαν τα περισσότερα χρήματα από κάθε άλλη «μνημονιακή» μεταγραφική περίοδο, ο Παναθηναϊκός απέτυχε παταγωδώς. Με εξαίρεση τον Καλτσά και τον Τελάντερ που έστω και με... καθυστέρηση προσέφεραν, κανείς δεν ήταν καθοριστικός για το παιχνίδι του «τριφυλλιού», κανείς δεν άλλαξε την «ζωή» εντός γηπέδου. Ούτε ο Εσιέν(που όταν έπρεπε χτυπούσαμε τα... καμπανάκια και όχι όταν ο Γκανέζος απέδειξε πως είναι ανήμπορος), ούτε ο Βέμερ, ούτε ο Λουντ, ούτε ο Σάντσεθ, ούτε και ο Αμπέντ.

Τον Ιανουάριο υπό την εντολή του Αντρέα Στραματσόνι και το... πράσινο φως του Γιάννη Αλαφούζου ήρθε μεταγραφική κοσμογονία, ο Παναθηναϊκός απέκτησε εννιά ποδοσφαιριστές και δεδομένα κάποιοι από αυτούς έχουν ποιότητα, δείχνουν καλά στοιχεία και θα βοηθήσουν ακόμη περισσότερο στο μέλλον. Αυτός, όμως, που με το... καλημέρα μπήκε στο γήπεδο και άλλαξε την αμυντική γραμμή των «πρασίνων», αυτός που δείχνει ότι το κλαμπ βρήκε «λαχείο», δεν είναι άλλος από τον Ροντρίγκο Μολέδο. Ο επιβλητικός Βραζιλιάνος στόπερ, ένα θηρίο της φύσης που... τρομάζεις στην θέα του, έχει καταφέρει να κερδίσει τις εντυπώσεις με τις γεμάτες ουσία εμφανίσεις του και να αποτελέσει τον ηγέτη των μετόπισθεν.

Με μεγάλα «όπλα» το δυναμικό παιχνίδι, το καλό διάβασμα των φάσεων, την εξαιρετική τακτική παιδεία και την άριστη τεχνική κατάρτιση, ο διεθνής στόπερ δείχνει πως έχει ξεπεράσει για τα καλά τους σοβαρούς τραυματισμούς του παρελθόντος και πραγματοποιεί ένα δυνατό «restart» στην καριέρα του. Ο Βραζιλιάνος από το πρώτο παιχνίδι έδειξε πως είναι... κυνηγός στην αντίπαλη περιοχή. Μία, δύο, τρεις, δεν του... έκατσαν οι φάσεις αλλά «ξεμπούκωσε» κόντρα στον Ηρακλή, όπου θα μπορούσε να «γράψει» και χατ-τρικ! Με λίγα λόγια ο Μολέδο δείχνει να έχει όλο το «πακέτο» και αν παραμείνει υγιής θα δώσει την δυνατότητα στον Αντρέα Στραματσόνι να «χτίσει» ένα δίδυμο υψηλού επιπέδου στο κέντρο της άμυνας. Είτε με παρτενέρ τον Τελάντερ(αν δεν ''έβγαζε'' με τόση ευκολία προβλήματα θα βάζαμε και το χέρι μας στην... φωτιά για το αν του χρόνου θα κάνει διαφορά) είτε με τον Σάντσεθ που δίχως αμφιβολία είναι σούπερ ποιοτικός αλλά και το ίδιο σούπερ... γκαντέμης!

Με το βλέμμα στο καλοκαίρι, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να έχει την ίδια ευστοχία με εκείνη της υπόθεσης Μολέδο και φυσικά με λιγότερο ρίσκο, καθώς μην ξεχνάμε πως προερχόταν από μεγάλη αποχή και μόνο δεδομένα δεν ήταν τα όσα βλέπουμε. Αν το «τριφύλλι» προσθέσει στην... μηχανή του δύο χαφ με την άμεση επιρροή του Βραζιλιάνου και σε συνδυασμό με τις χειμερινές μεταγραφές, τότε θα έχει καταφέρει να κάνει ότι δεν έκανε τα δύο προηγούμενα καλοκαίρια. Να ανέβει ουσιαστικά επίπεδο...

Υ.Γ1: Να πούμε και δύο λόγια για τον Απόστολο Βέλλιο. Ο Παναθηναϊκός έχασε την ευκαιρία να τον αποκτήσει ως ελεύθερο το καλοκαίρι του 2015. Ο διεθνής στράικερ επέστρεψε στον Ηρακλή και θυμίζει κάτι από... Μιχάλη Κωνσταντίνου στα νιάτα του. Στο «πράσινο στρατόπεδο» δεν έχουν πάρει καμία απόφαση για το αν θα προχωρήσουν σε επίσημη πρόταση προς τον «γηραιό» και τα πράγματα είναι λίγο πολύ ξεκάθαρα. Αν στο «τριφύλλι» κάνουν προεργασία για τον «αντί-Μπεργκ» σε περίπτωση που ο Σουηδός φέρει πρόταση μετά το Euro και θελήσει να αποχωρήσει(προφανώς αν γίνει αυτό θα πρέπει με κάποιον τρόπο να πειστεί ότι παρά τον... βόθρο, υπάρχει διαφορετικό μέλλον), τότε ο πήχης πρέπει να είναι-και λογικά είναι- πολύ ψηλότερα. Αν, όμως, ψάχνουν για μία επιθετική λύση που θα έρθει και θα αντικαταστήσει τον Πέτριτς, μία «επένδυση» που θα παλεύει για μία θέση στην ενδεκάδα, τότε ο Βέλλιος θα ήταν ιδανικός, ακόμη και αν χρειαστεί να δαπανηθεί ένα αρκετά σημαντικό ποσό...

Y.Γ2: Το 4-0 επί του Ηρακλή ήταν το καθήκον του Παναθηναϊκού και μόνο αυτό. Το ζητούμενο είναι να αποκτήσει διάρκεια ενόψει των πλέι-οφ. Οι... φωτοβολίδες και τα ξεσπάσματα δεν φτάνουν.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.