Πανθρακικός - Ατρόμητος 0-1

Νίκος Τσιώκος
Πανθρακικός - Ατρόμητος 0-1

bet365

Ο Πανθρακικός έψαχνε βαθμούς για να διατηρήσει τις ελπίδες του, αλλά ο Ατρόμητος έπαιξε όσο χρειάστηκε και με το γκολ του Λε Ταλέκ πήρε τη νίκη (1-0), υποβιβάζοντας την ομάδα της Κομοτηνής.

Το... τελικό χτύπημα έδωσε στον Πανθρακικό ο Ατρόμητος. Οι Περιστεριώτες πέρασαν από την Κομοτηνή (0-1), με τους ακρίτες να υποβιβάζονται και μαθηματικά στη Football League, καθώς στην ισοβαθμία με τη Βέροια υπερτερεί η «βασίλισσα του Βορρά».

Επιστροφή Αθανασιάδη και αλλαγές

Με 4-2-3-1 παρέταξαν τις ομάδες τους στον αγωνιστικό χώρο οι δύο προπονητές, με τον Αθανασιάδη να επιστρέφει κάτω από τα δοκάρια και τον Στοΐνοβιτς να κάνει κάποιες αλλαγές στην 11άδα στο ντεμπούτο του ως πρώτος προπονητής στον πάγκο του Πανθρακικού. Ο Παπαγεωργίου ήταν δεξιά στην άμυνα, ο Χρήστου αριστερά και οι Μελίσσης, Μπουγαΐδης στα στόπερ. Αμυντικά χαφ οι Λαδάκης, Τσιάρας και μπροστά τους δεξιά ο Ντιγκινί, αριστερά ο Χασομέρης και επιτελικός ο Ηλιάδης. Στην κορυφή της επίθεσης ο Ίγκορ.

Ίδια συνταγή

Στον αντίποδα, δεν άλλαξε κάτι στο 4-2-3-1 ο Δέλλας. Ο Μπάρκας πήρε θέση κάτω από τα γκολπόστ, με τον Κιβρακίδη να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας, τον Μπίτολο το αριστερό και τους Φυτανίδη, Λαζαρίδη να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα χαφ οι Ουσέρο, Ούμπιντες και μπροστά τους δεξιά ο Μπρίτο, αριστερά ο Ματέι και δεκάρι ο Σουμπίνιο. Μοναδικός προωθημένος ο Λε Ταλέκ.

Λίγα πράγματα, την ουσία ο Ατρόμητος

Ο Πανθρακικός μπήκε δυνατά στα πρώτα λεπτά και μόλις στο 2' είχε την πρώτη καλή στιγμή, με τον Χασομέρη να κάνει με τη μία το σουτ από δεξιά και την μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπάρκα. Όμως, ο Ατρόμητος πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και... προειδοποίησε στο 7' με το γυριστό σουτ του Σουμπίνιο, που κατέληξε άουτ.

Μάλιστα, οι Περιστεριώτες αποδείχτηκαν ουσιαστικοί, καθώς πήραν το προβάδισμα στο σκορ στο 21' μόλις στη δεύτερη φάση τους στο ματς. Όλα τα λεφτά η κάθετη πάσα του Σουμπίνιο στον Λε Ταλέκ, με τον τελευταίο να φεύγει από κανονική θέση και να πλασάρει ιδανικά τον Αθανασιάδη για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να ανοίξει το σκορ στην Κομοτηνή.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό οι φιλοξενούμενοι είχαν ευκαιρία για ένα ακόμα τέρμα, με το πλασέ του Ούμπιντες από αριστερά να περνάει δίπλα από την αντίπαλη εστία, ενώ από εκεί και μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου δεν είδαμε κάτι το σπουδαίο. Ο Ατρόμητος είχε τα ηνία και έλεγχε το παιχνίδι, ο Πανθρακικός επιχείρησε κάποιες επιθετικές προσπάθειες, αλλά δεν απείλησε και το 0-1 ήταν το σκορ του πρώτου μέρους.

Καλύτερο ματς, ευκαιρίες ο Πανθρακικός

Στην επανάληψη το ματς ήταν πολύ καλύτερος, ο Πανθρακικός είχε τα ηνία και τις ευκαιρίες, όμως δεν έφτασε ποτέ στην ισοφάριση. Οι ακρίτες πήραν... μπροστά από το 55' και μετά και σ' εκείνο το χρονικό σημείο ξεκίνησαν να... πυροβολούν την εστία του Μπάρκα.

Η αρχή έγινε με το σουτ του Ίγκορ έξω από την περιοχή, που πέρασε πάνω από τα αντίπαλα δοκάρια, ενώ ο γκολκίπερ του Ατρομήτου μπλόκαρε το πλασέ του Βραζιλιάνου στην κίνηση στο 56', μετά τη σέντρα του Ντιγκινί από αριστερά.

Ο Ίγκορ ήταν πρωταγωνιστής και στη νέα ευκαιρία στο ίδιο λεπτά, όταν άφησε με τακουνάκι στον Χασομέρη για να κάνει ο τελευταίος το σουτ, με την μπάλα να κοντράρει. Στο 61' ο ίδιος παίκτης δέχτηκε ωραία κάθετη πάσα, αλλά το πλασέ του σταμάτησε ο Μπάρκας, ενώ στο 68' είδαμε την πρώτη φάση από πλευράς Ατρομήτου στο δεύτερο ημίχρονο, με το δυνατό σουτ του Ματέι έξω από την περιοχή να περνάει χιλιοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Αθανασιάδη.

Άουτ κατέληξε και αυτό του Παπαγεωργίου στο αμέσως επόμενο λεπτό, ενώ στο 72' είχαμε κάποια νεύρα, ύστερα από το μαρκάρισμα του Ίγκορ στον Φυτανίδη, με τους ψυχραιμότερους να παρεμβαίνουν για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Η εν λόγω ένταση φαίνεται πως... χάλασε και τον ρυθμό, καθώς δεν είχαμε κάποια άλλη αξιόλογη στιγμή μέχρι το φινάλε του αγώνα για να μείνει το 0-1. Έτσι, ο Ατρόμητος έφυγε νικητής από την Κομοτηνή, με τον Πανθρακικό να υποβιβάζεται και μαθηματικά στη Football League, αφού στην ισοβαθμία τον... έχει η Βέροια.

Man of the match: Το γκολ του Λε Ταλέκ έκανε τη διαφορά στο ματς και ήταν αυτό που χάρισε τη νίκη στον Ατρόμητο.

Αδύναμος κρίκος: Ο Πανθρακικός είχε ευκαιρίες, αλλά όχι την ουσία, δε σκόραρε και η επίθεση είναι ένα από τους παράγοντες που τον στέλνουν στη δεύτερη κατηγορία.

Στο ύψος του: Εξαιρετικός ο Σουμπίνιο στο πρώτο ημίχρονο και με κάθετη πάσα για... Όσκαρ «έφτιαξε» το γκολ του Ατρομήτου. Από πλευράς Πανθρακικού προσπάθησαν περισσότερο οι Ίγκορ και Χασομέρης.

Η γκάφα: Την έκανε η άμυνα του Πανθρακικού στο 21' και την πλήρωσε με το γκολ του Ατρομήτου.

Το στραγάλι: Δεν είχε τη δύσκολη φάση ο Κομίνης, που έδειξε όπου χρειάστηκε την κίτρινη κάρτα. Δεν υπάρχει παράβαση στο πέναλτι που ζήτησε ο Πανθρακικός, καθώς ο Ίγκορ πέφτει μόνος του μέσα στην περιοχή.

Το ταμείο του Gazzetta: Πανθρακικός... τέλος στη Σούπερ Λίγκα! Το γκολ του Λε Ταλέκ έκρινε το ματς και οι ακρίτες υποβιβάστηκαν και μαθηματικά στη Football League, καθώς στην ισοβαθμία με τη Βέροια υπερτερεί η ομάδα της Ημαθίας (0-2 στην Κομοτηνή και 0-0 στη Βέροια). Ο Ατρόμητος έπαιξε όσο χρειάστηκε, είχε την ουσία, σκόραρε και πήρε τους τρεις βαθμούς, που θα βοηθήσουν στο ψυχολογικό κομμάτι, με τους Θρακιώτες να ξεκινούν σιγά-σιγά τον προγραμματισμό για τη δεύτερη κατηγορία, όπου θα τους βρει η νέα σεζόν.

Συνθέσεις ομάδων

Πανθρακικός (Ζόραν Στοΐνοβιτς): Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Μελίσσης, Μπουγαΐδης, Χρήστου, Τσιάρας (74' Μπαϊκαρά), Ηλιάδης, Λαδάκης, Χασομέρης (84' Μουδούρογλου), Ντιγκινί, Ίγκορ.

Ατρόμητος (Τραϊανός Δέλλας): Μπάρκας, Κιβρακίδης, Μπίτολο, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Ουσέρο, Ούμπιντες, Σουμπίνιο (62' Στόιτσεφ), Ματέι (81' Γροντής), Μπρίτο, Λε Ταλέκ (87' Παπαδόπουλος).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα