Βιγιαρεάλ – Μπαρτσελόνα 2-2

Βιγιαρεάλ – Μπαρτσελόνα 2-2

bet365

Η Βιγιαρεάλ επέστρεψε από 0-2 σε 2-2, δεν άφησε τη Μπάρτσα να αγγίξει το πρωτάθλημα, αλλά με το βαθμό οι Καταλανοί βρέθηκαν στο +9 από την Ατλέτικο και περιμένουν το Clasico.

Κανονικά στη Μπαρτσελόνα θα έπρεπε να είναι… ξενερωμένοι που δεν πήραν ένα ματς, το οποίο έμοιαζε ολόδικο τους. Προηγήθηκαν με 0-2 στο «Μαδριγάλ», αλλά βραχυκύκλωσαν και δέχτηκαν την ισοφάριση σε τέσσερα λεπτά, για να μοιραστούν το βαθμό του 2-2 με τη Βιγιαρεάλ. Εάν νικούσαν, θα απογειώνονταν στο +11 από την 2η Ατλέτικο και θα είχαν δικαίωμα ακόμα για φιέστα τίτλου. Ωστόσο και τώρα, στο +9, έχουν ένα υπέρ τους δεδομένο που δεν είναι αμελητέο: το ότι ποτέ στην ιστορία της Primera Division και με μόλις οκτώ αγωνιστικές να απομένουν, δεν ανατράπηκε διαφορά πρωταθλήματος εννέα βαθμών!

Το ματς ήταν εξαιρετικό. Η Βιγιαρεάλ ξεκίνησε πολύ δυνατά και είχε δοκάρι στα 40 δευτερόλεπτα, όταν η μπάλα από την κεφαλιά του Τριγκέρος και το πόδι του Αρντά Τουράν κατέληξε στο δεξί σίδερο. Σταδιακά οι Καταλανοί ανέλαβαν το κουμάντο και στο 20’ προηγήθηκαν, με τον Ράκιτιτς να σουτάρει σε πρώτο χρόνο από αδύναμο διώξιμο της άμυνας. Στο 40’ ήρθε και το 0-2, με τον διαιτητή Σάντσεθ Μαρτίνεθ να ανακαλύπτει παράβαση εντός περιοχής σε κανονικότατη επέμβαση του Ασένχο προ του Νεϊμάρ. Ο Βραζιλιάνος ευστόχησε στο 16ο φετινό πέναλτι υπέρ της ομάδας του (σ.σ.: ισοφάρισε το ρεκόρ όλων των εποχών στην Ισπανία που κρατούσε η Μπέτις από το 1986-’87).

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι επαναπαυτήκαν και η Βιγιαρεάλ έβγαλε αντίδραση. Από ωραία προσπάθεια του Ντένις Σουάρεθ (58’) και λάθος επέμβαση του Μπράβο, στην επαναφορά ο Μπακαμπού έβαλε σε κενή εστία το 11ο του στο πρωτάθλημα και 17ο στη σεζόν. Η κεφαλιά του Σολδάδο έξυσε το δεξί δοκάρι (60’), αλλά ο Ματιέ (62’) που λίγο πριν είχε μπει στο γήπεδο, έβαλε αυτογκόλ μετά από κεφαλιά του Σολδάδο και ισοφάρισε. Η Μπάρτσα είχε τους Λουίς Σουάρες και Μέσι εκτός ψυχολογίας αγώνα και είδε τον Ασένχο να πραγματοποιεί δύο εκπληκτικές αποκρούσεις σε Νεϊμάρ )61’) και Ράκιτιτς (71’).

Το φινάλε βρήκε την ομάδα του Λουίς Ενρίκε να σταματάει το σερί των νικών της στα 12 ματς (σ.σ.: στα 16 το ρεκόρ του Γκουαρδιόλα), αλλά να κάνει ένα έστω και μικρό βήμα για την κατάκτηση του τροπαίου. Την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης και λογικά εκεί μπορεί να κριθεί οριστικά η υπόθεση τίτλου. Οσο για τη Βιγιαρεάλ, έκανε το ίδιο μικρό βήμα για τον δικό της στόχο, την 4η θέση…

* Η Μπάρτσα έφτασε το σερί αήττητο ρεκόρ της στα 39 ματς!

Βιγιαρεάλ (Μαρθελίνο): Ασένχο, Μπαϊγί, Βίκτορ Ρουίθ, Μάριο, Ρουκάβινα, Τριγκέρος, Μπρούνο, Καστιγιέχο, Ντένις Σουάρεθ (74' Πίνα), Μπακαμπού (71' Αντριάν), Σολδάδο (84' Μπαπτιστάο)

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Μπράβο, Μασεράνο, Πικέ (54’ Ματιέ), Ζόρντι Αλμπα, Σέρζι Ρομπέρτο, Μπουσκέτς, Αρντά Τουράν (57’ Ντάνι Αλβες), Ράκιτιτς, Νεϊμάρ, Μέσι, Λουίς Σουάρες.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα