ΠΑΟΚ - Καλλονή 3-0

ΠΑΟΚ - Καλλονή 3-0

bet365

Όπως στο Αγρίνιο, έτσι και στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ του Ίβιτς... ρίχνει τριάρες! Με γκολ των Μυστακίδη, Κλάους και αυτογκολ Τσαμπούρη, ήρθε το εύκολο 3-0 επί της Καλλονής που και μαθηματικά... αποχαιρετάει την Σούπερ Λίγκα!

Την δεύτερη συνεχόμενη νίκη πέτυχε ο ΠΑΟΚ με τον Βλάντα Ίβιτς στον πάγκο του κερδίζοντας την Καλλονή με 3-0. Ο Δικέφαλος έπαιξε όσο χρειαζόταν για να πάρει τους τρεις βαθμούς με τον Αλέξανδρο Τζιόλη να είναι σε πολύ καλή ημέρα και τους Μυστακίδη, Αθανασιάδη, αλλά και Τσαμπούρη (αυτογκόλ) να πετυχαίνουν τα τέρματα. Μετά από 50 μέρες είχαμε την επιστροφή του Γκάρι Ροντρίγκες στους αγώνες του ΠΑΟΚ που έδειξε αρκετά κεφάτος στην επανεμφάνισή του. Ο Γιάννης Μυστακίδης τραυματίστηκε στον αριστερό οπίσθιο μηριαίο. Συνθήματα κατά Μαρινάκη, Μελισσανίδη και Αλαφούζο από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ που θέλησαν να στείλουν μήνυμα στον Ιβάν Σαββίδη να προχωρήσει μόνος του.

Με Σκόνδρα στην 11αδα

Μια μόνο αλλαγή πραγματοποίησε ο Βλάνταν Ίβιτς στην 11αδα σε σχέση με την αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό. Την θέση του τιμωρημένου Κίτσιου πήρε ο Γιάννης Σκόνδρας που επέστρεψε σε παιχνίδι του ΠΑΟΚ μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα. Σε σχηματισμό 4-3-3, ο Σέρβος τεχνικός επέλεξε τους Βελλίδη κάτω από τα δοκάρια, δεξιά ο Σκόνδρας, αριστερά ο Λέοβατς και στο κέντρο της άμυνας οι Βίτορ και Τζαβέλλας. Στο κέντρο οι Τζιόλης, Κάτσε και Χαρίσης, ενώ στην επίθεση οι Πέλκας, Μυστακίδης και Αθανασιάδης.

Πως έπαιξε η Καλλονή

Σε σχηματισμό 4-2-3-1παρέταξε την Καλλονή ο Νίκος Καραγεωργίου. Ο Έλληνας τεχνικός ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Δαύκο κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά οι Τσαμπούρης, Μίκιτς, Ούκα και Γκόλιας. Αμυντικά χαφ οι Καλτσάς και Μπλάζιτς. Στον άξονα ο Φαβάλι, στις πτέρυγες οι Γεωργίου και Μανούσος και στην κορυφή της επίθεσης ο Μάρκοβιτς.

Μέχρι και το πρώτο τέταρτο, το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, με τον ΠΑΟΚ να είναι αρκετά φλύαρος με την μπάλα στα πόδια του καθώς η Καλλονή είχε κλειστεί στα καρέ της και περίμενε τους Θεσσαλονικείς στο μισό γήπεδο. Ο Δικέφαλος δυσκολεύτηκε αρκετά στο να μεταφέρει την μπάλα καθώς η πολυκοσμία στο κέντρο δεν βοηθούσε στο να παιχτεί ποδόσφαιρο.

Οι γηπεδούχοι άρχισαν να βγάζουν κάποιες επιθέσεις από την δεξιά πλευρά, εκεί εντοπίστηκε ένα μειονέκτημα για την Καλλονή, καθώς ο Μανούσος δεν επέστρεφε για να βοηθήσει τον Γκόλια στα ντουμπλαρίσματα. Ο ΠΑΟΚ στο 28' άνοιξε το σκορ με τον Μυστακίδη. Οι Θεσσαλονικείς σε μια γρήγορη εναλλαγή της μπάλας, βρήκαν το άνοιγμα στην άμυνα της Καλλονής με τον Χαρίση να βγάζει ασίστ στον Μυστακίδη και αυτός με ωραίο πλασέ από την κλειστή γωνία του Δαύκου.

Ο ΠΑΟΚ αντί ν' ανεβάσει ρυθμό «έκατσε» αγωνιστικά, δίνοντας το δικαίωμα στην Καλλονή ν' ανέβει και να πιέσει αρχικά στο κέντρο κερδίζοντας μπάλες και στη συνέχεια στην περιοχή του Βελλίδη. Οι γηπεδούχοι έδειχναν κουρασμένοι κι αυτό είχε να κάνει με τις δυνατές προπονήσεις που έγιναν όλη την εβδομάδα. Το ημίχρονο έκλεισε με τον Δικέφαλο να προηγείται με 1-0 χωρίς να θυμίζει σε τίποτα την εμφάνιση στο Αγρίνιο.

Οι γηπεδούχοι έχασαν στο 58' τον Μυστακίδη με τραυματισμό, πιθανότατα θλάση στον αριστερό δικέφαλο, με τον Ροντρίγκες να παίρνει την θέση του. Ο πλάγιος επιθετικός του ΠΑΟΚ στο 69' ανάγκασε την Τούμπα να σηκωθεί και να τον χειροκροτήσει για την εξαιρετική προσπάθεια, αποφεύγοντας τον Τσαμπούρη με τρίπλα κάτω από τα πόδια του. Ο διεθνής επιθετικός από το Πράσινο Ακρωτήρι γύρισε την μπάλα με τον Κοροβέση να στέλνει την μπάλα άουτ.

Ο Ροντρίγκες που μπήκε αρκετά κεφάτος στο παιχνίδι από τα δικά του πόδια ήρθε και το τρίτο γκολ του ΠΑΟΚ 76' Μετά από σέντρα ο Τσαμπούρης και υπό την πίεση του Κοροβέση δεν μπόρεσε να διώξει στα πλάγια στέλνοντας την μπάλα στην εστία του Δαύκου

Το μήνυμα των φιλάθλων του ΠΑΟΚ

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ βλέποντας πως το ματς είχε τελειώσει μετά το 3-0 θέλησε να στείλει ένα μήνυμα στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ιβάν Σαββίδη. Οι φίλαθλοι αποδοκίμασαν έντονα τους Μαρινάκη, Μελισσανίδη και Αλαφούζο ζητώντας από τον Έλληνα ομογενή επιχειρηματία να προχωρήσει μόνος του και χωρίς συμμαχίες.

MAN OF THE MATCH: Ο Στέφανος Αθανασιάδης για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι βρήκε δίχτυα. Ο έμπειρος επιθετικός είχε μια άσχημη μέρα σήμερα (20/3) λόγω του θανάτου της αγαπημένης του γιαγιάς, αγωνίστηκε στην αναμέτρηση με την Καλλονή έχοντας μια θετική παρουσία

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο τερματοφύλακας της Καλλονής δεν είχε σήμερα καλή παρουσία. Ο Δαύκος δέχθηκε τα δύο από τα τρία τέρματα του ΠΑΟΚ από την κλειστεί γωνία. Ενώ στο τρίτο θα μπορούσε να βγει από την εστία του και να την μπλοκάρει την άφησε να περάσει με τον Τσαμπούρη άθελα του να την στείλει στα δίχτυα της ομάδας του.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Αλέξανδρος Τζιόλης, μέχρι ο ΠΑΟΚ να πετύχει το δεύτερο τέρμα και ν' ανέβει ποιοτικά, ήταν από τους καλύτερους στον αγωνιστικό χώρο. Μοίρασε παιχνίδι, ενώ βοήθησε και ανασταλτικά όπου χρειάστηκε.

Η ΓΚΑΦΑ: Η Καλλονή έδειξε μεγαλύτερο σεβασμό στον ΠΑΟΚ, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, όταν οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να μεταφέρουν την μπάλα στα καρέ του Δαύκου. Η ομάδα της Μυτιλήνης αρκέστηκε να παίξει περισσότερο αμυντικά και μόνο όταν ο Δικέφαλος έδωσε χώρο κατάφερε να περάσει το κέντρο.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Δημήτρης Καραντώνης ήταν αρκετά καλός χωρίς να κάνει κάποιο λάθος στις υποδείξεις του.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο ΠΑΟΚ πέτυχε την δεύτερη του νίκη με τον Βλάνταν Ίβιτς στον πάγκο της ομάδας και μάλιστα με το ίδιο σκορ 3-0. Ο Δικέφαλος παρότι ήταν κακός στο πρώτο ημίχρονο κατάφερε να πετύχει γκολ με τον Μυστακίδη, ενώ στο δεύτερο 45λεπτό όταν όλη η ομάδα ανέβασε την απόδοσή της κατάφερε να πετύχει άλλα δύο γκολ και να δημιουργήσει φάσεις στα καρέ του Δαύκου. Η διακοπή που υπάρχει στο πρωτάθλημα βάζει ένα φρένο στην μέχρι τώρα προσπάθεια, όμως από την άλλη θα βοηθήσει προκειμένου να επιστρέψουν αν όχι όλοι οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές που είναι τραυματίες.

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Βελλίδης, Σκόνδρας, Βίτορ, Τζαβέλλας, Λέοβατς (79' Μαλεζάς), Τζιόλης, Κάτσε, Χαρίσης (60' Κοροβέσης), Πέλκας, Μυστακίδης (67' Ροντρίγκες) και Αθανασιάδης

Καλλονή (Νίκος Καραγεωργίου): Δαύκος, Ούκα, Γκόλιας, Μίκιτς, Τσαμπούρης (79' Γιουκάρης), Καλτσάς, Μπλάζιτς, Μανούσος, Μάρκοβιτς (61' Ξύδας), Φαβάλι (64' Σπυρόπουλος) και Γεωργίου

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα