Φορτούνης: «Είμαστε η καλύτερη ομάδα»

Φορτούνης: «Είμαστε η καλύτερη ομάδα»

Gazzetta team
Φορτούνης: «Είμαστε η καλύτερη ομάδα»

bet365

Σε συνέντευξη του εφ' όλης της ύλης ο Κώστας Φορτούνης μίλησε, μεταξύ άλλων, για τις φετινές εντυπωσιακές του εμφανίσεις, την προοπτική του εξωτερικού, το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και τη διαφορά του του Ολυμπιακού από τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες.

Aναλυτικά η συνέντευξη του Έλληνα μέσου στη «Real News»:

Κώστα, αντίστροφη μέτρηση για τη σεζόν. Το ταμείο;
«Γνωρίζαμε από την αρχή ότι μας περίμενε μια δύσκολη χρονιά. Όλοι πάντα θέλουν να βάλουν τέλος στην κυριαρχία του Ολυμπιακού, αλλά δεν δώσαμε περιθώρια. Μπήκαμε δυνατά στο πρωτάθλημα, σπάγαμε το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο, έχουμε μόλις μια ήττα στο πρωτάθλημα και η χρονιά κρίνεται επιτυχημένη».

Κατά γενική ομολογία ο φετινός Ολυμπιακός είναι καλύτερος από τον περσινό. Τι έπαιξε ρόλο για αυτή την εικόνα;
«Μας βοήθησε σίγουρα το γεγονός ότι μείναμε πολλά παιδιά από την περσινή χρονιά. Ήρθε ένας πολύ καλός προπονητής και πήραμε ποδοσφαιριστές που μας έδωσαν ποιότητα. Από τα φιλικά έδειχναν πως θα μας βοηθήσουν. Δημιουργήσαμε ένα πολύ καλό σύνολο και αυτό πιστεύω πως ήταν το κλειδί της επιτυχίας. Είχαμε και πολλές λύσεις. Αν έλειπε κάποιος λόγω τραυματισμού ή δεν ήταν καλός, ερχόταν κάποιος από τον πάγκο για να βοηθήσει».

Εσύ είσαι πρώτος σκόρερ και πολύ πιο ανεβασμένος φέτος. Αισθάνεσαι δικαιωμένος για την προσπάθειά σου;
«Και πέρυσι ένιωθα καλά, αλλά φέτος πήρα περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Αυτό με βοήθησε να βρω ρυθμό. Πιστεύω ότι βοήθησα την ομάδα και αυτό θέλω να συνεχίσω να κάνω και στο μέλλον. Μέσα από την ομάδα, άλλωστε, μπορώ κι εγώ να δείχνω την αξία μου».

Τι ήταν αυτό που σε απελευθέρωσε; Είσαι πιο κοντά στο γκολ, έχεις περισσότερες τελικές, δημιουργείς εξίσου εύκολα...
«Με βοήθησε πάρα πολύ ο προπονητής μου, ο κ. Σίλβα. Με πίστεψε πολύ από την αρχή της προετοιμασίας. Κι αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο. Έκανα καλή προετοιμασία, ο προπονητής στηρίχθηκε πάνω μου κι εγώ, με τη σειρά μου, πιστεύω πως ήμουν αυτός που έπρεπε σε κάποια ματς, ειδικά στην αρχή που έπρεπε να αποδείξω πως αξίζω να είμαι εδώ που είμαι».

Υπάρχει μια γενική άποψη πως από τη στιγμή που θα μείνει στην ομάδα, θα είσαι ο ηγέτης της. Σε γεμίζει ευθύνες αυτή η προοπτική;
«Και φέτος, από την αρχή που ο προπονητής με πίστεψε, ήταν δύσκολο να προσαρμοστώ σε έναν τέτοιο ρόλο, αλλά όσο περνούσε ο καιρός με απελευθέρωνε. Είχα αυτοπεποίθηση και αυτό βγήκε μέσα στο γήπεδο. Μου αρέσει που με αποδέχονται και θέλουν να είμαι ο ηγέτης του Ολυμπιακού».

Αν και έχετε μεγάλη διαφορά στη βαθμολογία από τους αντιπάλους σας, αυτοί δεν χάνουν ευκαιρία να σας αμφισβητούν. Η απάντησή σου;
«Εγώ πιστεύω ότι αμφισβητείται παντού ο καλύτερος. Δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. Δείτε τι γίνεται και σε πρωταθλήματα του εξωτερικού. Εδώ υπάρχει μεγάλη διαφορά από όλες τις ομάδες. Το είδαμε και στα ντέρμπι. Χάσαμε μόνο ένα, όλα τα άλλα τα πήραμε. Πιστεύω ότι δείξαμε ότι είχαμε διάρκεια και είμαστε η καλύτερη ομάδα. Δεν μας βγήκε το κάτι παραπάνω στην Ευρώπη, αλλά θεωρώ πως η ομάδα όλο και βελτιώνεται».

Σας μένει ένα παράπονο για την Ευρώπη. Θέλατε κάτι περισσότερο;
«Εννοείται. Όλους μας πείραξε ο αποκλεισμός από την Ευρώπη. Μην ξεχνάμε πως στο Τσάμπιονς Λιγκ ήμασταν σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο, αλλά παρουσιαστήκαμε ανταγωνιστικοί. Φτάσαμε να διεκδικούμε την πρόκριση στο τελευταίο ματς ματς με την Άρσεναλ. Με την Άντερλεχτ στο Europa πιστεύω ότι ήμασταν η καλύτερη ομάδα. Συγκυρίες δεν μας βοήθησαν για να προκριθούμε. Εκτιμώ πως έπαιξε ρόλο το ότι δεν σκοράραμε στο Βέλγιο, εκεί όπου κάναμε αρκετές ευκαιρίες. Αν είχαμε σκοράρει, όλα θα ήταν διαφορετικά, αλλά πλέον δεν μπορούμε να μιλάμε με υποθέσεις».

Τελικό Κυπέλλου θα δούμε;
«Εμείς εννοείται πως θέλουμε να συνεχιστεί το Κύπελλο. Πήραμε τη νίκη στη Θεσσαλονίκη με τον ΠΑΟΚ. Έγιναν αυτά που έγιναν. Είμαστε στον τελικό και θέλουμε να βγει ο αντίπαλός μας από το άλλο ζευγάρι για να πάρουμε και το Κύπελλο, ώστε να κατακτήσουμε το νταμπλ. Ποδοσφαιριστές είμαστε και λογικό είναι να θέλουμε να παίζουμε».

Στην Τούμπα υπήρξε διακοπή του αγώνα λόγω επεισοδίων. Πως το ζείτε από μέσα; Ποιο είναι το συναίσθημα; Φόβος; Απογοήτευση;
«Είναι πολύ άσχημο συναίσθημα αυτό. Με σκηνικά σαν αυτό της Τούμπας το ποδόσφαιρο πάει πολύ πίσω. Ξένοι ποδοσφαιριστές που έρχονται στη χώρα μας βλέπουν αυτά τα γεγονότα και θέλουν να φύγουν. Αυτό επηρεάζει και εκείνους που θέλουν να έρθουν, αφού ρωτούν, μαθαίνουν και μετά το σκέφτονται. Πιστεύω πως πρέπει να μπει ένα τέλος. Μακάρι να εκλείψει η βία από τα γήπεδα, είναι ευχή όλων μας».

Παλαιότερα έχεις πει ότι ο Τσόρι σε έχει βοηθήσει. Τελικά, μπορείτε να παίζεται μαζί στην ενδεκάδα;
«Αυτό το αποφασίζει ο προπονητής. Εμένα μου αρέσει να παίζω μαζί του. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που ξέρει σπουδαία μπάλα. Ο προπονητής έχει το σκεπτικό του και γνωρίζει γιατί μας βάζει μαζί ή όχι. Πάντως, είτε είμαστε στην ενδεκάδα είτε όχι, χαιρόμαστε για την πορεία της ομάδας μας, γιατί αυτή είναι πάνω από όλους».

Σε ενόχλησε που κάποια στιγμή είπαν και έγραψαν πως «ο Φορτούνης καβάλησε το καλάμι»;
«Αυτό συμβαίνει πολύ στην Ελλάδα. Όταν ένας παίκτης κάνει καλές εμφανίσεις και σε ένα ματς δεν είναι όπως πρέπει, αμέσως θα ακουστούν διάφορα. Εγώ το έχω συνηθίσει και δεν με εκπλήσσει. Το μόνο που με νοιάζει είναι να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό».

Έγινε ντόρος για τη «βουτιά» στον αγώνα με την Άρσεναλ. Σου έβαλαν ταμπέλα ότι πέφτεις εύκολα. Τι έχεις να πεις σε όλους αυτούς;
«Όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουν πέσει. Εγώ εκείνη τη στιγμή έχασα τον βηματισμό μου, δεν ήθελα να ζητήσω πέναλτι. Ο διαιτητής σωστά μου έβγαλε την κίτρινη κάρτα. Δεν έχω δώσει τέτοια δείγματα, ότι δηλαδή πέφτω εύκολα. Έχω παίξει στο εξωτερικό, ξέρω πως είναι το σκληρό παιχνίδι και προσπαθώ να μην πέφτω. Να είστε σίγουροι για αυτό».

Μιας και αναφέρθηκες, στο εξωτερικό θα ξαναπάς;
«Αυτή τη στιγμή είμαι πάρα πολύ καλά στον Ολυμπιακό. Έχω συμβόλαιο με την ομάδα και απολαμβάνω αυτό που ζω».

Συχνά υπάρχουν δημοσιεύματα για έναν χορό εκατομμυρίων γύρω από το όνομά σου. Σε επηρεάζει αυτό; Δεν φαντάζει εύκολο να το διαχειριστείς...
«Δεν με εκπλήσσει. Σε κάθε αγώνα προσπαθείς να παίζεις ακόμη καλύτερα και σε βλέπουν πολλές ομάδες. Τα καλά λόγια κολακεύουν όλους τους ποδοσφαιριστές. Ωστόσο, όταν μπαίνω στο γήπεδο, με ενδιαφέρει να αποδίδω καλά ώστε να βοηθήσω την ομάδα μου να κερδίσει».

Μίτσελ, Περέιρα και Σίλβα οι τρεις προπονητές που έχεις συνεργαστεί στον Ολυμπιακό. Ο καλύτερος;
«Πιστεύω ότι ο κ. Σίλβα είναι ο προπονητής που πέτυχε κάτι σημαντικό. Παίρνει από όλους τους ποδοσφαιριστές το 100%. Ο καθένας μπαίνει στο γήπεδο για να κάνει τη δουλειά του και καταφέρνει να το πετύχει. Δουλεύουμε πολύ και στις προπονήσεις. Είναι φιλόδοξος προπονητής και μας δίνει συνεχώς συμβουλές. Έχει παίξει μεγάλο ρόλο στη φετινή πορεία του Ολυμπιακού».

Είναι κίνητρο ο τίτλος του πρώτου σκόρερ εδώ που έχεις φτάσει;
«Φυσικά και είναι στο μυαλό μου αυτός ο στόχος. Μου αρέσει να σκοράρει και να δημιουργώ. Τα γκολ που βάζω όμως είναι προϊόν ομαδικής δουλειάς. Πάντως, δεν κρύβω πως θα ήθελα να βγω πρώτος σκόρερ και μακάρι να το πετύχω».

Κεφάλαιο Εθνική ομάδα. Έχεις μέλλον κι εκεί. Άλλωστε, είσαι μια επένδυση για το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Ταλαιπωρηθήκαμε πολύ. Δεν έχουμε καλή εικόνα, αλλά υπάρχουν καλοί παίκτες. Ελπίζουμε, με έναν καλό προπονητή όπως είναι ο κ. Σκίμπε, να μπούμε στη σωστή σειρά και να γίνουμε και πάλι ομάδα. Αυτό μας έλειπε, δεν ήμασταν ομάδα. Αποτύχαμε στους στόχους μας αλλά πρέπει να κοιτάμε μπροστά. Ακόμη και από τα επόμενα δύο φιλικά παιχνίδια.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα