Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός 1-2 (pics & vid)

Δημήτρης Τομαράς
Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός 1-2 (pics & vid)

bet365

Κάλλιο αργά παρά ποτέ για τον Ερνάνι! Ο Πορτογάλος με δικά του γκολ έδωσε την νίκη στον Ολυμπιακό, ο οποίος πέρασε με 2-1 από την Τρίπολη. Ο Δημούτσος στο 90' το γκολ του Αστέρα που βλέπει να απομακρύνονται τα πλέι οφ!

Υπερταχεία. Πλέον πηγαίνει με την ταχύτητα του ήχου το τρένο του Ολυμπιακού. Ακόμα και στα γκολ που πετυχαίνει. Καθάρισε το ματς στην Τρίπολη μ' ένα γκολ στα 37 δευτερόλεπτα του πρώτου ημιχρόνου και μ' ένα στα 230 του δεύτερου ο Ολυμπιακός πήρε ακόμα μία νίκη και ταυτόχρονα κρατάει και την παρουσία του Ερνάνι.

Ο Πορτογάλος πέτυχε δύο γκολ στην επιστροφή του στην 11αδα μετά τον τραυματισμό του δικαιώνοντας την επιλογή του να τον βάλει στο βασικό σχήμα. Η διαφορά από την ΑΕΚ έφτασε τους 20 και οι «ερυθρόλευκοι» δείχνουν ασταμάτητοι ακόμα και στις κακές τους βραδιές. Γιατί όντως ο Αστέρας του Χάβου του έβαλε δύσκολα αλλά δεν μπόρεσε να πάρει ούτε βαθμό με αποτέλεσμα πλέον να βρίσκεται στην 7η θέση μαζί με Παναιτωλικό και ΠΑΣ.

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ
Με τον Ιωαννίδη στον πάγκο ο Μάκης Χάβος προτίμησε ένα σχήμα χωρίς κλασικό επιθετικό αλλά με τους Μάσα και Μπερτόλιο ν' αλλάζουν συχνά σ' αυτή τη θέση ενώ πολλές φορές έβγαινε και ο Φερνάντες και γινόταν ψευτοεννιάρι. Το σχήμα του Αστέρα ήταν 4-3-3 με τρία αμυντικά χαφ (Χαμντανί, Ιγκλέσιας, Δημούτσος) δίνοντας μεγαλύτερη ελευθερία στους τρεις Αργεντίνους στην επίθεση.

Από την μεριά του ο Σίλβα πήγε σε πολλές αλλαγές. Αρχικά ο Καπίνο πήρε τη θέση του Ρομπέρτο (ο Πορτογάλος τεχνικός είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του πως θα προετοιμάσει κανονικά την ομάδα του για το Κύπελλο) ο Σιόβας επέστρεψε στην 11αδα όπως και οι Πάρντο, Ερνάνι αλλά και Κασάμι.

ΓΚΟΛ ΣΤΑ 37 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ
Το έκανε κι αυτό ο Ολυμπιακός. Πριν καλά καλά καταλάβουν όλοι ότι έγινε η σέντρα στο ματς, ο Φορτούνης «άδειασε» τον Ιγκλέσιας έβγαλε μια εκπληκτική κάθετη στον Ερνάνι και αυτός βγαίνοντας στην πλάτη της άμυνας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Αυτό ήταν το πιο γρήγορο γκολ του Ολυμπιακού φέτος αλλά και το πιο γρήγορο στην φετινή Σούπερ Λίγκα!

Το χρονόμετρο έδειξε 37 δευτερόλεπτα και ο Ολυμπιακός έγινε πολύ νωρίς το αφεντικό του αγώνα. Ομως η συνέχεια δεν ήταν η ανάλογη. Ο Αστέρας Τρίπολης παρά το σοκ αντέδρασε. Για την ακρίβεια το ημίχρονο τελείωσε με τους γηπεδούχους να έχουν 8 τελικές και ο Ολυμπιακός μόλις μία! Αυτή του γκολ. Η ομάδα του Μάκη Χάβου είχε και δοκάρι με τον Μάσα (στο 42') αλλά και τον έλεγχο του αγώνα βρίσκοντας αρκετούς χώρους στο transition αλλά πάντα στο τέλος είχαν λανθασμένη τελική επιλογή.

ΓΚΟΛ ΣΤΑ 230 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ!
Οπως ακριβώς άρχισε το πρώτο ημίχρονο έτσι ακριβώς άρχισε και το δεύτερο. Καρμπόν. Η διαφορά ήταν μερικά δευτερόλεπτα. Και ο δημιουργός. Ο Κασάμι έψαξε κάθετα τον Ερνάνι ο Ζησόπουλος δεν υπολόγισε σωστά την φάση και ο Πορτογάλος βγήκε ξανά απέναντι από τον Θεοδωρόπουλο κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2. Αυτήν την φορά πέρασαν 230 δευτερόλεπτα από την σέντρα!

Ο Αστέρας συνέχισε να δημιουργεί φάσεις με κάθετες στην πλάτη της άμυνας αλλά δεν μπορούσε να τελειώσει τις φάσεις. Και όσο περνούσε ο χρόνος τόσο ο Ολυμπιακός κατάφερνε να ελέγχει το παιχνίδι. Οι παίκτες του είχαν όρεξη και όποτε ήθελαν έβγαζαν φάση απέναντι από τον Θεοδωρόπουλο. Το μόνο που κατάφερε ο Αστέρας ήταν να μειώσει στο 89' με τον Δημούτσο και εκεί ξύπνησε με αποτέλεσμα στο 93' να χάσει και φάση με τον Στανισάβλιεβιτς!

Αν μπορεί να κρατήσει κάτι ο Αστέρας είναι η πραγματικά καλή εμφάνιση της ομάδας (ίσως και η καλύτερη φετινή εντός έδρας) αλλά πλέον η ομάδα της Αρκαδίας έχει τρομερή ανάγκη από βαθμούς.

Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και πέτυχε και το πιο γρήγορο γκολ στην φετινή Σούπερ Λίγκα ανοίγοντας κι άλλο την διαφορά από την δεύτερη ΑΕΚ (στους 20!).

Σημειώνεται πως στο 73' ο Καπίνο έγινε αλλαγή καθώς μετά από... σύγκρουση με τον Μπερτόγλιο χτύπησε το δεξί του πόδι και δεν μπόρεσε να συνεχίσει.

MVP: Το συζητάτε; Μα φυσικά ο Ερνάνι. Δύο γκολ πέτυχε με την επιστροφή του στην 11αδα μετά τον τραυματισμό του. Εξαιρετικές κινήσεις χωρίς την μπάλα και τρομερά τελειώματα από τον Πορτογάλο ο οποίος πήρε τη νίκη (σχεδόν) μόνος του.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Ιγκλέσιας. Δεν... συναντήθηκε ποτέ με τον Φορτούνη. Εκτός του ότι τρώει την ντρίμπλα στην πρώτη φάση του ματς, σταματούσε τον Ελληνα μέσο μόνο με φάουλ. Εν τέλει πήρε και κίτρινη κάρτα αλλά αντικαταστάθηκε (λόγω τραυματισμού) στο ημίχρονο.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Κώστας Φορτούνης. Οχι ότι έκανε αυτά που τον έχουμε συνηθίσει αλλά είναι αυτός που ξεκλείδωσε πολύ νωρίς το ματς με την εκπληκτική του ασίστ. Και με αυτήν έφτασε τις 10 και είναι μόνος πρώτος και σε αυτήν την κατηγορία. Σπάνιο ο ίδιος παίκτης να είναι πρώτος σκόρερ και πρώτος σε ασίστ.

Η ΓΚΑΦΑ: Μεγάλη γκάφα δεν υπήρχε. Βάζουμε την κεφαλιά του Μάσα στο 42' ο οποίος βρέθηκε μόνος του στο δεύτερο δοκάρι αλλά έστειλε την μπάλα στην δοκό και στη συνέχεια αυτή βρήκε στην πλάτη του Καπίνο και κατέληξε κόρνερ (και όχι γκολ)!

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ενα ήσυχο βράδυ για τον Κουκουλάκη. Καμία δύσκολη φάση και άφησε το παιχνίδι να έχει ρυθμό. Πέρασε απαρατήρητος.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Σ' ένα ματς που ο Αστέρας έδειχνε καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός κατάφερε με δύο γρήγορα γκολ να καθαρίσει το παιχνίδι και μετά να κάνει ότι θέλει στον αγωνιστικό χώρο. Ακόμα μία νίκη για τους «ερυθρόλευκους» οι οποίοι δεν σταματάνε πουθενά την ίδια ώρα που ο Αστέρας Τρίπολης μπλέκει για τα καλά. Οχι για να φτάσει την πέμπτη θέση αλλά γενικά για την θέση του. Τον έχει περάσει ήδη ο Πλατανιάς και τον έχουν πιάσει ο ΠΑΣ (με ματς λιγότερο) και ο Παναιτωλικός!

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Αστέρας Τρίπολης (Μάκης Χάβος): Θεοδωρόπουλος, Λούι, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας (46' λόγω τραυματισμού Τσάβες), Χαμντανί, Δημούτσος, Μάσα (85' Ιωαννίδης), Μπερτόλιο και Φερνάντες (62' Στανισάβλιεβιτς).
Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα): Καπίνο (73' λόγω τραυματισμού Ρομπέρτο), Ομάρ, Ντα Κόστα, Σιόβας, Μασουακού, Κασάμι, Μιλιβόγεβιτς, Πάρντο (63' Ντουρμάζ), Φορτούνης (63' Τσόρι), Ερνάνι και Ιντέγε.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΪΛΑΙΤΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα