Βέροια - Πλατανιάς 0-1

Νίκος Τσιώκος
Βέροια - Πλατανιάς 0-1

bet365

Μετά τη Λιβαδειά, ο Πλατανιάς άλωσε τη Βέροια (0-1 με τον Μενδρινό) και αναρριχήθηκε στην έκτη θέση και τους 35 βαθμούς!

Μετά τη Λιβαδειά, ο Πλατανιάς πέρασε και από τη Βέροια, όπου νίκησε την ομώνυμη ομάδα 0-1 για να πλησιάσει στους πέντε βαθμούς την πεντάδα.

Επιστροφή για Λόπεζ, Όστοϊτς

Δύο αλλαγές έκανε στο αρχικό σχήμα ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, καθώς επανέφερε στο αρχικό σχήμα τους Λόπεζ και Όστοϊτς για πρώτη φορά μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα απουσίας. Το 4-2-3-1 δεν άλλαξε, με τον Λόπεζ να είναι κάτω από τα δοκάρια, τον Μαλόν δεξιά στην άμυνα, τον Γιαννούλη στο αριστερό και τους Μαραγκό, Όστοϊτς να είναι στα στόπερ. Αμυντικά χαφ οι Σιόντης, Άρτσε και μπροστά τους δεξιά ο Ανάκογλου, αριστερά ο Γιουσούφ και επιτελικός ο Μαγέφσκι. Στην κορυφή της επίθεσης ο Καϊκούτ.

Μετά την ήττα στο ντέρπι με τον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στη Λεωφόρο τον «Γηραιό»! Παίξε ένα στοίχημα στη μονομαχία Παναθηναϊκός - Ηρακλής και αν κερδίσεις, η Vistabet πιστώνει έως 100€ στα κέρδη σου. Κάνε κατάθεση τώρα και μέσω Paysafe!

Αποστολόπουλος στο δεξί άκρο της άμυνας και 4-3-3

Από τη μεριά του, ο Γιώργος Παράσχος κάλυψε το κενό του τραυματία Κουλιμπαλί με την οπισθοχώρηση του Αποστολόπουλου και παρέταξε την ομάδα του με 4-3-3. Θέση κάτω από τα γκολπόστ πήρε ο Σωτηρίου, με τον Αποστολόπουλο να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας, τον Βάντερσον το αριστερό και τους Σελίν, Μπανανά να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα χαφ ο Γκνιάτιτς, δεξιά του ο Μουνάφο, αριστερά του ο Στανισάβλιεβιτς και στην επίθεση δεξί... φτερό ο Μενδρινός, αριστερό ο Ανγκούλο και μοναδικός προωθημένος ο Ράμος.

Δυνατά ο Πλατανιάς και 0-1

Ο Πλατανιάς μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 2' είχε την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι, με το πλασέ του Μενδρινού στην κίνηση να περνάει λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Λόπεζ. Οι Χανιώτες δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα από τη Βέροια, με εξαίρεση δύο φάσεις στο 6' και στο 8', όπου τα σουτ Μαγέφσκι, Άρτσε, αντίστοιχα, κατέληξαν άουτ, τη στιγμή που η «βασίλισσα του Βορρά» δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει την μπάλα και δε δημιουργούσε στις όποιες επιθετικές προσπάθειες.

Μάλιστα, στη δεύτερη ευκαιρία τους οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στην πρωτεύουσα της Ημαθίας στο 14'. Ο Στανισάβλιεβιτς έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Ανγκούλο δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα, όμως ο Λόπεζ έκανε κακή απόκρουση και ο Μενδρινός με κοντινό πλασέ την έστειλε στα δίχτυα.

Από εκεί κι έπειτα, ο Παράσχος γύρισε το 4-3-3 σε 4-5-1 για να γεμίσει το κέντρο του και τα μαρκαρίσματα ήταν περισσότερα από τις φάσεις μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Στο 33' ο Αποστολόπουλος κινήθηκε ωραία με την μπάλα στα πόδια και έκανε το σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής, με τον Λόπεζ να αποκρούει και να παραχωβρεί κόρνερ, ενώ η Βέροια θέλησε να απειλήσει με κάποιες στημένες φάσεις στα τελευταία λεπτά.

Ο Σωτηρίου μπλόκαρε εύκολα την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μαγέφσκι στο 39' και απέκρουσε σε κόρνερ την κεφαλιά του Σιόντη, μετά από νέα εκτέλεση του Πολωνού, στο 43', ενώ το σουτ του Μαγέφσκι στο αμέσως επόμενο λεπτό πέρασε δίπλα από την αντίπαλη εστία.

Δύο φάσεις και τέλος

Έτσι, το 0-1 ήταν το σκορ του ημιχρόνου και στην επανάληψη ήταν από τα πιο τραγικά παιχνίδια που έχουμε δει στη Σούπερ Λίγκα. Ο Ελευθερόπουλος έκανε αλλαγές, η Βέροια παρουσίασε βελτίωση, όμως είχε πρόβλημα στη δημιουργία. Παράλληλα, ο Πλατανιάς έκλεινε τους χώρους και κρατούσε άνετα το υπέρ του προβάδισμα. Μάλιστα, οι δύο φάσεις που είχαμε στο δεύτερο μέρος ήταν αμφότερες για τους Κρητικούς.

Στο 57' ο Μουνάφο έδωσε στον Ανγκούλο, που έκανε το πλασέ από δεξιά, με τον Λόπεζ να αποκρούει, ενώ το σουτ του Μενδρινού στην κίνηση κόντραρε στο 90'. Έτσι, ο Πλατανιάς πέρασε και από τη Βέροια, μετά το «διπλό» στη Λιβαδειά, και πλησίασε την πεντάδα στους πέντε βαθμούς.

Man of the match: Ο Μενδρινός είχε ευκαιρίες για γκολ και σε μία εξ' αυτών πέτυχε το μοναδικό της αναμέτρησης για να δώσει τη νίκη στον Πλατανιά.

Αδύναμος κρίκος: Η Βέροια είχε κακές επιστροφές, κυρίως από αριστερά, απ' όπου ήρθε και το γκολ του Πλατανιά, ενώ καθ' όλη τη διάρκεια του ματς είχε πρόβλημα στη δημιουργία.

Στο ύψος του: Καλό ματς από Ανγκούλο, Αποστολόπουλο, με τον πρώτο να συμμετέχει και στο γκολ του Πλατανιά, το οποίο δημιούργησε ο Στανισάβλιεβιτς.

Η γκάφα: Την έκανε ο Λόπεζ στο 14' και ο Μενδρινός το εκμεταλλεύτηκε για να ανοίξει το σκορ στη Βέροια.

Το στραγάλι: Εύκολο απόγευμα είχε ο Δημητρόπουλος, καθώς δεν είχε τη δύσκολη φάση. Καλή δουλειά και από τους βοηθούς του, ενώ υπήρξαν κάποια λανθασμένα σφυρίγματα προς το φινάλε του αγώνα.

Το ταμείο του Gazzetta: Μέτριο πρώτο ημίχρονο και τραγικό δεύτερο στη Βέροια. Ο Πλατανιάς ήταν λίγο καλύτερος, σκόραρε και από εκεί και πέρα ο Παράσχος έκανε τα... δικά του γεμίζοντας το κέντρο, με αποτέλεσμα η ομάδα του να κλείσει τους χώρους. Οι Χανιώτες κράτησαν χαλαρά το υπέρ τους 0-1 και, μετά τη Λιβαδειά, πέρασαν και από την πρωτεύουσα της Ημαθίας για να πλησιάσουν την πεντάδα στους πέντε βαθμούς, τη στιγμή που παίζουν μεταξύ τους ΠΑΣ Γιάννινα και Πανιώνιος.

Συνθέσεις ομάδων

Βέροια (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Λόπεζ, Μαλόν (68' Νέτο), Γιαννούλης, Μαραγκός, Όστοϊτς, Σιόντης (46' Αμπντούν), Άρτσε, Γιουσούφ, Μαγέφσκι (69' Ναζλίδης), Ανάκογλου, Καϊκούτ.

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Αποστολόπουλος, Βάντερσον, Σελίν, Μπανανά, Μουνάφο (90'+3' Γουνδουλάκης), Γκνιάτιτς, Στανισάβλιεβιτς, Μενδρινός (90'+1' Μιλούνοβιτς), Ανγκούλο, Ράμος (60' Βαλεριάνος).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα