Ξάνθη - Λεβαδειακός 2-2

Ξάνθη - Λεβαδειακός 2-2

bet365

Η Ξάνθη προηγήθηκε, αλλά είδε τον Λεβαδειακό των 10 παικτών να κάνει την ολική ανατροπή και να παίρνει προβάδισμα μέσα στα Πηγάδια! Τελικά, το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Λουσέρο διαμόρφωσε το 2-2!

Σε ένα παιχνίδι που τα είχε όλα, 4 γκολ, μία κόκκινη, ανατροπή, πέναλτι και πολύ σασπένς, Ξάνθη και Λεβαδειακός μοιράστηκαν από έναν βαθμό, με τους Βοιωτούς να κάνουν υπερπροσπάθια αλλά να ... λυγίζουν στο τέλος και να μην κρατάνε το τρίποντο. Το τελικό 2-2 αδικεί και τις δύο ομάδες, αφού οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και έχασαν πολλές ευκαιρίες, όμως, η προσπάθεια του Λεβαδειακού που με δέκα παίκτες ανέτρεψε το σκορ, άξιζε κάτι καλύτερο από τον ένα βαθμό.

Πως ξεκίνησαν

Κάτω από τα δοκάρια της Ξάνθης επέστρεψε ο Ζαρόπουλος, με τους Καρυπίδη, Γούτα μπροστά του και τους Μπέρτο, Βασιλακάκη στα άκρα. Στον άξονα, ο Φλίσκας ήταν δίπλα από τον Λουσέρο, ενώ Νιέτο, Σολτάνι και Ορφανίδης βρέθηκαν πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Καπετάνο.

Μετά την ήττα στο ντέρπι με τον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στη Λεωφόρο τον «Γηραιό»! Παίξε ένα στοίχημα στη μονομαχία Παναθηναϊκός - Ηρακλής και αν κερδίσεις, η Vistabet πιστώνει έως 100€ στα κέρδη σου. Κάνε κατάθεση τώρα και μέσω Paysafe!

Στην αντίπερα όχθη, ο Βερέμκο υπερασπίστηκε την εστία του Λεβαδειακού, με τους Τριποτσέρη, Ουόν μπροστά του και τους Τσουρίκοφ και Μουλόπουλο στα δύο άκρα της άμυνας. Μαχαμάτ και Μαχαίρας ήταν στον άξονα, με τον Ατζαγκούν μπροστά τους σε πιο ελεύθερο ρόλο και τους Μπεν, Γιακουμάκη να πλαισιώνουν τον Μάντζιο.

Αξίζει να αναφέρουμε, πως μόλις 3 παίκτες κράτησαν θέση στην 11άδα από το ματς με τον Πλατανιά, με τον τεχνικό των Βοιωτών να... στέλνει το μήνυμά του για την κακή εμφάνιση κόντρα στους Κρητικούς.

«Μουδιασμένο» ξεκίνημα, εμφατική συνέχεια

Το ματς ξεκίνησε με πολύ κακό ρυθμό, αργό τέμπο και τις δύο ομάδες να δείχνουν... φοβισμένες στα πρώτα 15 λεπτά. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή, αλλά δεν δημιουργούσαν, ενώ ο Λεβαδειακός είχε περιοριστεί σε έναν εντελώς παθητικό ρόλο και με ξεκάθαρο ρόλο να αποδιοργανώσει τους Ακρίτες. Βέβαια, σε όλο αυτό έπαιξαν ρόλο και οι 8 αλλαγές σε σχέση με το τελευταίο ματς, στις οποίες είχε προχωρήσει το τεχνικός των Βοιωτών, που έψαχναν ταυτόχρονα και συνοχή μέσα στο γήπεδο.

Με το πέρασμα του χρόνου, όμως, η Ξάνθη ανέβασε στροφές και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες των φιλοξενούμενων, που ήταν πασιφανείς. Μόλις πάτησε το πόδι στο γκάζι, λοιπόν, η γηπεδούχος ομάδα, το γήπεδο... έγειρε, καθώς βγήκαν αυτοματισμοί και η πίεση έγινε ασφυκτική για τον Λεβαδειακό. Αποτέλεσμα αυτού, το πρώτο γκολ στην σεζόν για τον Καρυπίδη, που έβαλε σε θέση οδηγού τους Ακρίτες.

Ήταν το 17ο λεπτό, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, η άμυνα του Λεβαδειακού αδράνησε και ο πολύπειρος στόπερ βρήκε την ευκαιρία να... τρυπώσει στην μικρή περιοχή και να σπρώξει την μπάλα στο βάθος της εστίας του Βερέμκο, που δεν κατάφερε να αντιδράσει. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι δεν σταμάτησαν εκεί, αφού συνέχισαν να πιέζουν πολύ ψηλά και είχαν πολλές ευκαιρίες να πετύχουν ακόμα περισσότερα γκολ. Κορυφαίες εξ αυτών, το απίστευτο... σλάλομ του Νιέτο στο 21' και το άστοχο πλασέ του Καπετάνου στο 24'.

Άλλο ματς στην επανάληψη!
Με την επιστροφή των δύο ομάδων από τα αποδυτήρια όλα άλλαξαν. Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε.... ιδανικά για την γηπεδούχο ομάδα, αφού ο Ουόν αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 50' για φάουλ στον Νιέτο, Αντί να το εκμεταλλευτεί όμως, δέχτηκε την απόλυτη ψυχρολουσία. Αρχικά ο Μπεν χτύπησε στην κόντρα και στο 63' έφερε το παιχνίδι στα ίσα, με τον Μάντζιο να ολοκληρώνει την ανατροπή μόλις ένα λεπτό αργότερα. Οι γηπεδούχοι έδειχναν να είναι σε... κατάσταση σοκ, ο Ατζαγκούν έβγαλε τρομερή σέντρα και ο έμπειρος επιθετικός με μονοκόμματο σουτ ολοκλήρωσε το «θαύμα».

Όπως ήταν λογικό, οι παίκτες του Λουτσέσκου πίεσαν πολύ στο τελευταίο μισάωρο, για να πάρουν αυτό που τους αναλογούσε βάση της εικόνας που είχαν δείξει, δηλαδή το τρίποντο. Παρά το αριθμητικό τους πλεονέκτημα, όμως, δε μπορούσαν να διασπάσουν την διπλή αμυντική ζώνη που είχε παρατάξει, πλέον, ο Λεβαδειακός μπροστά από την εστία του. Κι ακόμα κι όταν το έκανε, δεν μπορούσε να παρουσιάσουν την απαιτούμενη σοβαρότητα και να τελειώσουν τις φάσεις.

Το μόνο που κατάφεραν, ήταν να σώσουν την παρτίδα, με τον Νιέτο να κερδίζει πέναλτι από τον Βερέμκο στο 83' και τον Λουσέρο να το εκτελεί εύστοχα στο αμέσως επόμενο λεπτό, φέρνοντας το ματς στα ίσα, με την Ξάνθη να γλιτώνει, τουλάχιστον, τον ένα βαθμό. Στα δέκα, με τις καθυστερήσεις, εναπομείναντα λεπτά, οι φιλοξενούμενοι έκαναν πολλές καθυστερήσεις και κατάφεραν να κρατήσουν το σκορ, «κλέβοντας» με ηρωική προσπάθεια τον ένα πόντο.

Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζαρόπουλος, Μπαξεβανίδης, Καρυπίδης, Γούτας, Μπέρτος (78’ Παπαστεριανός), Φλίσκας (70’ Σκουρτάι), Λουσέρο, Νιέτο, Ορφανίδης (74’ Τριάδης), Σολτάνι, Καπετάνος.

Λεβαδειακός (Άκης Μάντζιος): Βερέμκο, Τσουρίκοφ (36’ Μανωλάς), Τριποτσέρης (57’ Μεντί), Ουόν, Μουλόπουλος, Μαχαμάτ, Μαχαίρας, Μπεν (87’ Στάθης), Ατζαγκούν, Γιακουμάκης, Μάντζιος.

MVP. Νιέτο. Ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου, αν και αρκετά μόνος του. Μόνιμος κίνδυνος για την αντίπαλη άμυνα, αλλά οι δημιουργίες του πέρασαν ανεκμετάλλευτες.

Στο ύψος του. Μάντζιος. Ακόμα ένα γκολ για τον έμπειρο επιθετικό, μαζί με τους Μπεν και Ατζαγκούν κατάφεραν μέσα σε ένα μαγικό δίλεπτο να «κλέψουν» τον βαθμό για τον Λεβαδειακό. Από κοντά και ο Καρυπίδης για την Ξάνθη, με την οποία και σκόραρε για πρώτη φορά στο Ελληνικό πρωτάθλημα.

Αδύναμος κρίκος. Καπετάνος. Έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 2-0, για ακόμα ένα ματς πέρασε απαρατήριτος και δε βοήθησε. Η Ξάνθη έχει μόλις δύο γκολ από τον βασικό της επιθετικό κι αυτό είναι πολύ σοβαρό πρόβλημα και ταυτόχρονα, εξήγησει για πολλές από τις παθογένιες που έχει παρουσιάσει στη σεζόν.

Η γκάφα: Ανήκει στην Ξάνθη και δεν είναι μόνο μία φάση, αλλά όλο το δίλεπτο που... λιποθυμάει και αφήνει τον Λεβαδειακό να κάνει την ανατροπή.

Το στραγάλι: Κακή διαιτησία από τον Μάνταλο, με λάθη και για τις δύο ομάδες. Υπερβολική η κόκκινη του Ουόν, θα μπορούσε να μη δώσει δεύτερη κίτρινη, ενώ θα μπορούσε και να έχει αποβάλει τον Βερέμκο στο πέναλτι. Δεν έχει επηρεάσει το αποτέλεσμα, πάντως.

Το ταμείο του gazzetta. Ακόμα μία αυτοκτονία για την Ξάνθη, που μοιάζει να μη θέλει να βγει στην Ευρώπη. Μετά τα ματς με Παναιτωλικό και Καλλονή, πέταξε ακόμα ένα τρίποντο, παρόλο που έπαιζε με παίκτη παραπάνω ενώ είχε ήδη πάρει προβάδισμα στο σκορ. Όμως υπολόγιζε χωρίς τον... ψυχωμένο Λεβαδειακό, που δε τα παράτησε και λίγο έλειψε να πάρει ακόμα και την νίκη!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΑ ΠΗΓΑΔΙΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα