Κολωνία - Μπάγερν 0-1

Gazzetta team
Κολωνία - Μπάγερν 0-1

bet365

Ο Λεβαντόφσκι «καθάρισε» και πάλι για την Μπάγερν, που έφυγε με νίκη 1-0 από την Κολωνία, διατηρώντας τη διαφορά στην κορυφή. Στις καθυστερήσεις το έσωσε η Βόλφσμπουργκ, μεγάλες νίκες για Χέρτα και Χόφενχαϊμ.

Η Μπάγερν εμφανίστηκε κουρασμένη μετά τη μεγάλη πρόκριση επί της Γιουβέντους, κινδύνευσε με απώλεια βαθμών στο δεύτερο ημίχρονο, όμως με γκολ του Λεβαντόφσκι από το 10', το 25ο του φέτος στην Bundesliga, επιβλήθηκε με 1-0 της Κολωνίας, για να διατηρήσει τη διαφορά στην κορυφή.

Οι Βαυαροί προηγήθηκαν με την πρώτη τους ευκαιρία, όταν στο 10' ο Λεβαντόφσκι με ωραίο σουτ στην κίνηση έκανε το 0-1. Στη συνέχεια οι παίκτες του Γκουαρδιόλα απλά αρκέστηκαν στο να παίζουν όσο πιο σίγουρα μπορούν, με το 0-1 να μένει μέχρι το ημίχρονο. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι έκαναν ό,τι μπορούσαν, όμως δεν κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση. Στο 74' ο Νόιερ έχασε την μπάλα από τον Μοντέστ με υποψία φάουλ, όμως ο Γάλλος είδε τον Αλάμπα να σώζει, ενώ στο 77' και στο 4' των καθυστερήσεων ο Νόιερ είπε «όχι» στον Μπίτενκουρτ, με το 0-1 να μένει μέχρι το τέλος.

Το έσωσε στις καθυστερήσεις η Βόλφσμπουργκ
Με γκολ του Σίρλε στο 3' των καθυστερήσεων η Βόλφσμπουργκ έσωσε τον βαθμό στο ματς με την μαχητική Ντάρμσταντ. Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή στη μεγαλύτερη διάρκεια, όμως οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που έχασαν τις κλασικές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, με το 0-0 να παραμένει. Η εικόνα δεν άλλαξε και πολύ στην επανάληψη, με τους Λύκους να έχουν ανούσια κατοχή, να μην πατάνε στην περιοχή και να το πληρώνουν στο 82', όταν ο Χέλερ έφυγε στην αντεπίθεση και έδωσε την ασίστ στον Βάγκνερ, που έκανε το 0-1! Οι Lilien, όμως, δεν κατάφεραν να κρατήσουν μέχρι το τέλος, καθώς η Βόλφσμπουργκ πίεσε και στο 3' των καθυστερήσεων ο Σίρλε έκανε το 1-1!

Τεράστιο διπλό η Χόφενχαϊμ
Η Χόφενχαϊμ έφυγε με μεγάλη νίκη 3-1 από το Αμβούργο, που κινδυνεύει να βρεθεί από το πουθενά στη μάχη της παραμονής. Ο ρυθμός ήταν εξαιρετικός από το ξεκίνημα, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν το προβάδισμα στο 20' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κράμαριτς. Μόλις 3' αργότερα η ψυχρολουσία ήταν ακόμη μεγαλύτερη για τους γηπεδούχους, καθώς ο Φόλαντ με φάουλ έκανε το 0-2, πριν ο Χαντ βάλει ξανά το Αμβούργο στο ματς στο 30', μειώνοντας σε 1-2 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Οι παίκτες του Λαμπαντία μπήκαν δυνατά στην επανάληψη, με τον Μπάουμαν να κάνει μεγάλη εμφάνιση, όμως τα πάντα τελείωσαν στο 67', όταν ο Βάργκας έκανε το τελικό 1-3.

Πλησιάζει στα αστέρια!
Αποφασισμένη να βγει στο Champions League είναι η Χέρτα και το αποδεικνύει συνεχώς. Οι Βερολινέζοι υποδέχθηκαν τηνΙνγκολσταντ και ήταν όσο σοβαροί χρειαζόταν για να επικρατήσουν με 2-1 και να διατηρήσουν το +4 από την 4η Σάλκε, έχοντας πλέον τον τίτλο του φαβορί για την απευθείας συμμετοχή στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης. Το πρώτο ημίχρονο στο «Ολίμπια Στάντιον» βγήκε χωρίς γκολ, αφού στο 43' η μπάλα πήγε στο δοκάρι από την κεφαλιά του Καλού, για να έρθουν αυτά στην επανάληψη... Στο 54' ο Χαραγκούτσι με κοντινό πλασέ, μετά το γύρισμα από αριστερά, έκανε το 1-0 για την Χέρτα και στο 69' έβαλε και ασίστ στη στατιστική του, δίνοντας το 2-0 στον Καλού. Η Ινγκολσταντ προσπάθησε να αντιδράσει, μείωσε σε 2-1 στο 75' με την κεφαλιά του Χίντερζεερ αλλά οι Βερολινέζοι δεν πανικοβλήθηκαν και κράτησαν το τρίποντο.

Βαθμό με Πισάρο
Η Βέρντερ φιλοξένησε την Μάιντς με στόχο τη νίκη που θα της επέτρεπε να ξεφύγει κάπως από την επικίνδυνη ζώνη αλλά τελικά έμεινε στο 1-1 και συνεχίζει να ζει με το άγχος... Το ματς δεν ήταν καλό στη Βρέμη, με τη δύναμη να κυριαρχεί και τις καλές φάσεις να λείπουν. Παρ' όλα αυτά, οι δύο ομάδες σκόραραν από το πρώτο μέρος. Η αρχή έγινε στο 38', όταν ο Μπαουμγκάρτλινγκερ έκανε το 0-1 με το πρώτο σουτ της Μάιντς, για να απαντήσει η Βέρντερ στο 45' με το πέναλτι του Πισάρο (1-1), το οποίο κέρδισε ο Γιουνούζοβιτς. Στην επανάληψη ο αγώνας έγινε καλύτερος, με τις δύο ομάδες να έχουν κάποιες καλές φάσεις, με αποκορύφωμα την ευκαιρία των γηπεδούχων με τον Γκέμπρε Σελασιέ στο 85'.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα