Η ώρα του Καπίνο!

Η ώρα του Καπίνο!

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο Gazzetta.gr τα δεδομένα για τον νεαρό γκολκίπερ του Ολυμπιακού.

Ο Καπίνο έχει παίξει μέχρι τώρα σε όλα τα παιχνίδια του Ολυμπιακού στο Κύπελλο.

Ο Μάρκο Σίλβα έδειξε διαφορετική φιλοσοφία από το Βίτορ Περέϊρα, που πέρσι χρησιμοποιούσε κι αυτός τον αναπληρωματικό γκολκίπερ (Μέγερι) σε όλα τα ματς Κυπέλλου, αλλά όταν ήρθε η δύσκολη στιγμή της ρεβάνς με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, επέλεξε το Ρομπέρτο. Ο Μάρκο όταν ήρθε η στιγμή του πρώτου αγώνα Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα διατήρησε τον Καπίνο κάτω από τα δοκάρια, μολονότι οι πληροφορίες έλεγαν ότι θα έπαιζε με το Ρομπέρτο.

Και φαίνεται πως φτάνει η ώρα πλέον για το επόμενο στάδιο, αναφορικά με τον Καπίνο. Ο προπονητής του Ολυμπιακού είναι αποφασισμένος να του δώσει την ευκαιρία να παίξει βασικός και στο πρωτάθλημα, στα τελευταία παιχνίδια της σεζόν. Και πρώτα σε αυτό με τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Μία λογική ιδέα από πλευράς του Πορτογάλου, με στόχο να δει και μέσα από τη διαδικασία αυτών των αγώνων, τι ψάρια πιάνει ο νεαρός τερματοφύλακας ενόψει της νέας σεζόν. Ώστε να διαμορφώσει και καλύτερη άποψη: για παράδειγμα, αν φύγει ο Ρομπέρτο, ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί γκολκίπερ να πάρει τη φανέλα η, ένα «πρωτοδεύτερο», που θα συναγωνιστεί τον Καπίνο;

Έχω καταγράψει σε ανύποπτο χρόνο την εκτίμησή μου ότι στον Ολυμπιακό θα ήθελαν να καθιερώσουν τον Καπίνο, εάν έφευγε ο Ρόμπι. Ένα νέο, ψηλό παιδί, αλλά που έχει ήδη πίσω του μια καλή διαδρομή κι έχει όλα τα φόντα να γίνει ο γκολκίπερ της εθνικής Ελλάδας. Και του οποίου η καθιέρωση, παρεμπιπτόντως αυτό, θα προκαλούσε και (άλλα) προβλήματα στον αιώνιο αντίπαλο

Όμως, σίγουρα πρέπει κι ο ίδιος ο Καπίνο να βοηθήσει σε αυτή την κατεύθυνση. Να επιβεβαιώσει ότι σωστά σκέφτονται οι ερυθρόλευκοι, μέσα από τις επιδόσεις του στα παιχνίδια και στη συνέχεια στην προετοιμασία.

Σε γενικές γραμμές καλά τα έχει πάει, όποτε έπαιξε. Σούπερ όχι (με εξαίρεση το ματς με τον Αστέρα στο Καραϊσκάκη), αλλά πόσο εύκολο είναι να τα πάει σούπερ ένας τερματοφύλακας παίζοντας εφτά παιχνίδια σε πέντε μήνες; Θέλω να πιστεύω ότι η έλλειψη ρυθμού αγώνων είναι που τον έχει οδηγήσει σε κάποιες λάθος αποφάσεις (βλέπε αχρείαστη έξοδο στη φάση του πέναλτι του Μακ στην Τούμπα) η, λάθος τοποθετήσεις (βλέπε μη έξοδο στο γκολ του Αστέρα στην Τρίπολη).

Κι είναι καλό που ο Καπίνο ερχόμενος στον Ολυμπιακό παραδέχθηκε ότι θέλει πολλή δουλειά, πολύ απλά γιατί ήταν αδούλευτος, ακατέργαστος. Κι ακόμη πιο καλό είναι που έχει στρώσει κάτω τον πισινό του και δουλεύει σκληρά.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.