Περιμένει... χωρίς ανησυχία ο Κοντονής

Θάνος Σαρρής
Περιμένει... χωρίς ανησυχία ο Κοντονής

bet365

Την επιστολή των FIFA και UEFA περιμένει ο Σταύρος Κοντονής, προκειμένου να τοποθετηθεί για το ζήτημα του Κυπέλλου. Διαβάστε τους λόγους που τον κάνουν να μην ανησυχεί.

Ο... μπαμπούλας των κυρώσεων από την FIFA και την UEFA επιστρέφει και πάλι, αφού όπως ανακοινώθηκε επισήμως οι δύο Ομοσπονδίες θα στείλουν από κοινού επιστολή στην ελληνική κυβέρνηση ζητώντας την επανέναρξη του Κυπέλλου Ελλάδας.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, ο Υφυπουργός Σταύρος Κοντονής έχει ενημερωθεί για τα όσα ειπώθηκαν αρχικά στο συνέδριο της Εκτελεστικής Επιτροπής της FIFA στη Ζυρίχη και στη συνέχεια έγιναν επίσημα με ανακοίνωση της Διεθνούς Ομοσπονδίας. Ωστόσο, δεν ανησυχεί. Περιμένει να φτάσει η επιστολή, η οποία και θα ζητά από την κυβέρνηση την επανέναρξη του Κυπέλλου, για να απαντήσει.

Ο λόγος που δεν ανησυχεί, προκύπτει από το σκεπτικό πως από τη στιγμή που FIFA και UEFA τελικά άναψαν το πράσινο φως για το νόμο, δεν μπορούν κάθε λίγο και λιγάκι να κάνουν διαπραγματεύσεις πάνω σε αυτό που έχουν εγκρίνει. Η δυνατότητα δηλαδή του Κοντονή να διακόψει τον θεσμό από τη στιγμή που το έκρινε απαραίτητο και οι λόγοι διακοπής συνεχίζουν να υφίστανται, είναι απολύτως νόμιμη και οι δύο Ομοσπονδίες το γνωρίζουν πολύ καλά.

Χαρακτηριστικά, σε συνέντευξη που έδωσε ο Κοντονής στην εβδομαδιαία έκδοση freepress του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου (πριν γίνει γνωστή η πρόθεση των FIFA-UEFA) σημείωσε: «Ελπίζω όλοι όσοι συμφώνησαν στο περιεχόμενο του νόμου που ψηφίσαμε στη Βουλή τον Μάιο του '15 και στις δυνατότητες που παρέχονται στην κυβέρνηση, να μην έχουν μεταβάλει άποψη, γιατί κάτι τέτοιο, αν παρ' ελπίδα συμβεί, θα τους καθιστά αναξιόπιστους και μέρος του προβλήματος».

Επισήμως δεν πρόκειται ωστόσο να κάνει κάποια τοποθέτηση, μέχρι να δει το ακριβές περιεχόμενο της επιστολής.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα