Οι πιθανότητες είναι κάπου 20%...

Οι πιθανότητες είναι κάπου 20%...

Οι πιθανότητες είναι κάπου 20%...

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος εξηγεί μέσα από το blog του στο gazzetta τις πιθανότητες του Ολυμπιακού να αποφύγει τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, ο Κλοπ κι ο…Βαλβέρδε έχουν εξελιχθεί σε…εχθρούς του Ολυμπιακού! Μεταξύ σοβαρού και αστείου, βέβαια, αυτό, αφού οι άνθρωποι τη δουλειά τους κάνουν.

Όμως, από τη δουλειά τους μπορεί να εξαρτηθεί σε ένα μεγάλο βαθμό αν ο Ολυμπιακός παίξει και του χρόνου απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ η, υποχρεωθεί να περάσει από την διαδικασία των προκριματικών, που για καμία ελληνική ομάδα δεν είναι εύκολη, υπό την έννοια ότι δεν έχουν συνηθισει να παίζουν Ιούλιο κι Αύγουστο μήνα.

Ο Ολυμπιακός θα ήθελε τον αποκλεισμό της Λίβερπουλ του Κλοπ από την πρώην ομάδα του, την Ντόρτμουντ. Εκτός κι αν η Λίβερπουλ την περάσει και πάρει και το Γιουρόπα και τερματ΄σιει και 3η στην Αγγλία, ενώ τώρα είναι 7η, έστω με ματς λιγότερο…

Όπως και θα ΄θελε τον αποκλεισμό της Αθλέτικ Μπιλμπάο από τη Σεβίλλη. Η, μήπως εδώ κάνουμε λάθος; Γιατί να μην περάσει η Αθλέτικ και να θέλουμε να περάσει η Σεβίλλη; Μπορούμε να βρούμε δύο λόγους.

Ο πρώτος ότι ο Βαλβέρδε έχει ξαναπάει τελικό ΟΥΕΦΑ, με την Εσπανιόλ. Άρα, το έχει ξανακάνει. Έχει τον τρόπο.

Κι ο δεύτερος ότι η Σεβίλλη πήρε το Γιουρόπα Λιγκ και πέρσι και πρόπερσι. Άρα, θεωρητικά δεν θα είναι εύκολο να το ξαναπάρει και φέτος, τρίτη συνεχόμενη φορά.

Άρα, ίσως η Αθλέτικ του Ερνέστο να είναι πιο επικίνδυνη. Να θυμίσω ότι τον Ολυμπιακό δεν τον ευνοεί να πάρει ισπανική ομάδα το Γιουρόπα (ούτε η Βιγιαρεάλ), αφού είναι σχεδόν απίθανο να μπει κάποια από τις τρεις σφήνα στην τριάδα Μπάρτσα, Ρεάλ, Ατλέτικο, που λογικά θα βγουν στο Τσάμπιονς Λιγκ μέσω πρωταθλήματος.

Κατά τα άλλα, μάλλον το μοναδικό ευχάριστο της κλήρωσης, για τον Ολυμπιακό, ήταν το ευγάρι Μπράγκα-Σαχτάρ. Υπό την έννοια ότι η Σαχτάρ είναι φαβορί. Μόνο που εδώ υπάρχει μία λεπτομέρεια: Για να έχει αντικρισμα για τον Ολυμπιακό μία κατάκτηση του Γιουρόπα από τη Σαχτάρ, θα πρέπει να πάρει και το πρωτάθλημα στην Ουκρανία από τη Ντινάμο Κιέβου, κάτι καθόλου εύκολο, καθότι ήδη τρεις πόντους μπροστά η Ντιναμό, με αβαντάζ για την Σαχτάρ ότι παίζει εντός έδρας το μεταξύ τους ντέρμπι τίτλου.

Γενικά, πάντως, αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, αυτή την στιγμή ο Ολυμπιακός έχει ένα περίπου 20% πιθανοτήτων να αποφύγει τα προκριματικά. Μικρό ποσοστό, αλλά όχι και τραγικό.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.