Βαλένθια - Αθλέτικ 2-1

Gazzetta team
Βαλένθια - Αθλέτικ 2-1

bet365

Η Βαλένθια έκανε την ανατροπή, αλλά ο Αντούριθ ήταν αυτός που είπε την τελευταία λέξη, στέλνοντας την Αθλέτικ (2-1) στα προημιτελικά! Απίστευτη η Σπάρτα στην Ρώμη, σκόρπισε την Λάτσιο (3-0).

Μια ομάδα... μόνος του! Ο Αντούριθ τρελαίνει την Ευρώπη, πέτυχε το 31ο του τέρμα σε 47 φετινά ματς κι έστειλε τους Βάσκους στα προημιτελικά του Europa League! Ηταν το τέταρτο γκολ του σε εκτός έδρας αναμετρήσεις και η Αθλέτικ συνεχίζει να ονειρεύεται. Αυτή θα είναι η 3η φορά που θα βρεθεί στους «8», όμως τις δυο τελευταίες είχε φτάσει στην πηγή, αλλά νερό δεν ήπιε... Η Βαλένθια αν και βρέθηκε μπροστά στο σκορ με δυο τέρματα, δεν κατάφερε να κάνει τις ευκαιρίες... γκολ και να κλειδώσει νωρίτερα την πρόκριση! Ετσι, έγινε η πρώτη ισπανική ομάδα που δεν συνεχίζει στην Ευρώπη και αυτό επειδή έπαιξε με άλλη ισπανική…

Η Μπιλμπάο ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά και στο 8’ έχασε την πρώτη ευκαιρία με τον Αντούριθ να μην κάνει το τελείωμα που ήθελε. Η Βαλένθια αντέδρασε, έγινε πιο επιθετική και στο 13’ ο Σάντι Μίνα με προβολή πέτυχε το 1-0. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι εκμεταλλευόντουσαν την αδυναμία στα στημένα και απειλούσαν. Μάλιστα, ο Αντρέ Γκόμες έχασε μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του. Οι Βάσκοι δεν μπορούσαν να αντιδράσουν και το δεύτερο… σοκ ήρθε στο 37’ όταν από σέντρα του Γκαγιά, ο Σάντος με καρφωτή κεφαλιά πέτυχε το 2-0! Στο 63΄ η Βαλένθια βρέθηκε πολύ κοντά σε ακόμα ένα τέρμα, αλλά ο Γκαγιά δεν κατάφερε να σκοράρει! Οι γηπεδούχοι δεν «κλείδωσαν» την πρόκριση και το... πλήρωσαν! Εξαιρετική ενέργεια του Γκαρσία, ιδανικό τελείωμα του Αντούριθ και το χρυσό γκολ (2-1) έστειλε τους Βάσκους στα προημιτελικά! Μοιραίος ο Ιάγκο, ο οποίος στο 86' έχασε μεγάλη ευκαιρία για τη Βαλένθια!

Δίκαια στους «8» η Βιγιαρεάλ
Η Βιγιαρεάλ δεν ηττήθηκε από την Λεβερκούζεν ούτε στην Γερμανία και μετά την ισοπαλία 0-0 πήρε απολύτως δίκαια την πρόκριση στα προημιτελικά. Οι φιλοξενούμενοι έδωσαν χώρο, έπαιξαν πολύ έξυπνα στην άμυνα και παρά την κατοχή των Γερμανών, που έφτασε ακόμη και στο 75', δεν πιέστηκαν τόσο, ώστε να αποκτήσει ενδιαφέρον το ζευγάρι. Στο 19' χάθηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την Μπάγερ με τον Τσαλχάνογλου και τον Ασένχο να σώζει, ενώ στη συνέχεια το παιχνίδι κυλούσε χωρίς φάσεις μέχρι το 45', όταν ο Φράι αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Η εικόνα δεν άλλαξε στην επανάληψη, μόνο που οι Ισπανοί ήταν πιο επικίνδυνοι στην αντεπίθεση. Στο 53' ο Παπαδόπουλος είδε την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι, ενώ Μπακάμπου (67') και Σολδάδο (72') δεν κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ για την Βιγιαρεάλ. Ένα φάουλ του Τσαλχάνογλου (83') ήταν ό,τι καλύτερο είχαν να δείξουν οι γηπεδούχοι, με τους Τριγκέρος και Αντριάν να χάνουν τεράστιες ευκαιρίες στις καθυστερήσεις για τους Ισπανούς, όμως το 0-0 να παραμένει μέχρι το τέλος.

Ονειρο η Σπάρτα, εφιάλτης η Λάτσιο
Το 1-1 στην Πράγα έδινε στους Ρωμαίους το προβάδισμα για την πρόκριση στους «8» αλλά στο Olimpico ήρθαν τα πάνω-κάτω! Οι Λατσιάλι θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ στα... 15 δευτερόλεπτα με το κοντινό σουτ του Καντρέβα που απέκρουσε ο Μπίτσικ αλλά η συνέχεια ήταν τέλεια για τους Τσέχους. Στο 10' το λάθος της άμυνας, μετά την σέντρα που έγινε από δεξιά, οδήγησε στο ωραίο σουτ του Ντότσκαλ για το 0-1 και αμέσως μετά, στο 12', ο Κρέιτσι με ωραίο πλασέ εντός περιοχής έκανε το 0-2! Η Σπάρτα του Ζντένεκ Σκάζνι είχε ήδη βάσεις πρόκρισης, η Λάτσιο του Στέφανο Πιόλι δεν μπόρεσε να μειώσει με τις ευκαιρίες των Κλόζε (14')-Μάουρι (26') και στο 44' ο Φρίντεκ σέντραρε από αριστερά και ο Γιούλις έκανε το 0-3! Τα πάντα είχαν κριθεί από το πρώτο μέρος και οι τιφόζι των Λατσιάλι ασχολήθηκαν σε όλη τη διάρκεια της επανάληψης με τη διοίκηση της ομάδας τους -που γνώρισε την δεύτερη πιο βαριά εντός έδρας ευρωπαϊκή ήττα- και συγκεκριμένα τον πρόεδρο Κλαούντιο Λοτίτο...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα