Τότεναμ - Ντόρτμουντ 1-2

Gazzetta team
Τότεναμ - Ντόρτμουντ 1-2

bet365

Η Ντόρτμουντ ήταν εντυπωσιακή και στο Λονδίνο, επικράτησε 2-1 την Τότεναμ και ονειρεύεται κούπα! Σούπερ η Σεβίλλη, διασύρθηκε η Φενέρ, δεύτερη νίκη για Σαχτάρ!

Η Ντόρτμουντ ήταν σοβαρή και στο Λονδίνο, από όπου έφυγε με νίκη 2-1 επί της Τότεναμ, δείχνοντας ότι είναι από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Οι Βεστφαλοί ήταν πολύ επικίνδυνοι στην αντεπίθεση, πλησίασαν στο γκολ στο 14' με τον Ρόις, ενώ πήραν το προβάδισμα στο 24' με υπέροχο σουτ του Ομπαμεγιάνγκ εκτός περιοχής! Τα πάντα είχαν τελειώσει, οι παίκτες του Ποκετίνο έκαναν λίγα πράγματα και η πρώτη καλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους ήρθε με τον Σον στο 41'. Η εικόνα δεν άλλαξε και πολύ στην επανάληψη, με τον Ομπαμεγιάνγκ να χάνει καλή ευκαιρία στο 58' και να πετυχαίνει το δεύτερό του γκολ στο 70'. Ο Σούμποτιτς έκανε δώρο ένα γκολ στον Σον, που μείωσε στο τελικό 1-2 στο 73'.

Σεβίλλη για το μυθικό 3x3
Αφού έκανε το repeat πέρσι και πρόπερσι, η Σεβίλλη προχωράει για το μυθικό 3x3. Πλέον βρίσκεται στην οκτάδα της διοργάνωσης, καθώς η Βασιλεία δεν αποτέλεσε σοβαρό εμπόδιο. Η κάτοχος του τροπαίου μετά το 0-0 στην Ελβετία, καθάρισε με 3-0 στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» και συνεχίζει. Με κεφαλιά ψαράκι ο Ραμί άνοιξε το σκορ και σε ένα λεπτό ο Γκαμεϊρό πρόσθεσε ακόμα δύο στο λογαριασμό των γηπεδούχων. Στο 44' με εξ επαφής πλασέ και στο 45' πρώτα έκανε κεφαλιά στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά έφτασε τα 21 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις για φέτος.

Με δύο νίκες η Σαχτάρ
Η Σαχτάρ έπαιξε όσο χρειάστηκε, κράτησε την Άντερλεχτ μακριά από τα καρέ του Πιάτοβ και με γκολ του Εντουάρντο στις καθυστερήσεις, έφυγε με νίκη 1-0 από το Βέλγιο, σφραγίζοντας με τον καλύτερο τρόπο την πρόκριση στα προημιτελικά. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο ματς, όμως οι Ουκρανοί άντεξαν στην πίεση. Στο 22', μάλιστα, έφτασαν στο γκολ με τον Μποτζί, όμως ο διαιτητής Λαόθ το ακύρωσε για επιθετικό φάουλ. Οι παίκτες του Λουτσέσκου ισορρόπησαν στη συνέχεια, έφτασαν μία ανάσα από το γκολ στο 44' με τον Ιζμαΐλι, ενώ στην επανάληψη παρέμειναν επικίνδυνοι στην αντεπίθεση. Μάρλος (66') και Τάισον (80') έχασαν καλές ευκαιρίες, ενώ στο 84' αντίκρισε δεύτερη κίτρινη, αφήνοντας την Σαχτάρ με 10 παίκτες, πριν τον ακολουθήσει ο Μποτζί στο 86'. Τα πάντα είχαν τελειώσει, με το γκολ να έρχεται στο 3' των καθυστερήσεων, όταν ο Εντουάρντο έκανε το τελικό 0-1.

Συντριβή με φωνές και αποβολές!

Η Φενέρμπαχτσε είχε στις αποσκευές της για την Πορτογαλία το 1-0 της Κωνσταντινούπολης, ωστόσο λογάριαζε χωρίς τον... Ιβάν Μπέμπεκ! Ο Κροάτη ρέφερι τίναξε το ματς στον αέρα και από την απόφασή του η Μπράγκα διέλυσε τους Τούρκους με 4-1, αφήνοντάς τους εκτός συνέχειας! Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν το ματς με οκτώ παίκτες, αφού στις καθυστερήσεις ο Σεν έσπρωξε τον διαιτητή! Οσο για τον Περέιρα, ακόμα φωνάζει στον Μπέμπεκ για τις αποφάσεις του! Η Μπράγκα μπήκε πιο δυνατά στο ματς και μόλις στο 13' άνοιξε το σκορ. Υπέροχη κάθετη στον Χασάν που πρόλαβε και πλάσαρε με τη μία στην έξοδο του τερματοφύλακα στη μεγάλη περιοχή. Οι Πορτογάλοι είχαν το πάνω χέρι, ήταν σωστά στημένοι, ωστόσο στη μοναδική φάση που απειλήθηκαν δέχθηκαν και το γκολ. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ποτούκ με δυνατό σουτ από σέντρα του Νάνι πέτυχε το 1-1. Στο 66' έγινε η φάση που έκρινε το ματς. Ο Μπέμπεκ είδε χέρι του Τοπάλ - δεν υπήρχε καμία παράβαση- έδωσε πέναλτι και απέβαλε τον Τούρκο με δεύτερη κίτρινη. Ο Ζόσουε πέτυχε το γκολ και έβαλε τη Μπράγκα στο κόλπο! Στο 74' ήρθε και το γκολ πρόκρισης, από τον Στοϊλίκοβιτς! Η Φενέρ βγήκε μπροστά για να απειλήσει και το... πλήρωσε, με τον Σίλβα να διαμορφώνει το 4-1! Ροκ το ματς, αφού μέχρι το... 96' ο Μπέμπεκ απέβαλε ακόμα δυο παίκτες, τον Πότουκ στο 87' και τον Σεν στις καθυστερήσεις!



ΕΠAΝΑΛΗΠΤΙΚΟΙ ΦΑΣΗ «16»
Αντερλεχτ – Σαχτάρ 0-1 (1-3)
(90'+3' Εντουάρντο)

Μαν. Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ 1-1 (0-2)
(32' πεν. Μαρσιάλ, 45' Κοουτίνιο)

Μπράγκα – Φενερμπαχτσέ 4-1 (0-1)
(13' Χασάν, 70' πεν. Ζοσουέ, 74' Στοϊλίκοβιτς, 84' Σίλβα – 45'+3' Ποτούκ)

Σεβίλλη – Βασιλεία 3-0 (0-0)
(36' Ραμί, 44', 45' Γκαμεϊρό)

Τότεναμ – Ντόρτμουντ 1-2 (0-3)
(25', 71' Ομπαμεγιάνγκ – 74' Σον)

Λεβερκούζεν – Βιγιαρεάλ 0-0 (0-2)

Λάτσιο – Σπάρτα Πράγας 0-3 (1-1)
(10' Ντόκαλ, 12' Κρέιτσι, 44' Γιούλις)

Βαλένθια – Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-1 (0-1)
(13' Μίνα, 37' Σάντος – 76' Αντούριθ)

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα