Η Εθνική στην Κινσάσα

Η Εθνική στην Κινσάσα

Δημήτρης Τομαράς
Η Εθνική στην Κινσάσα

bet365

Το ελληνικό εθνόσημο φορούν πλέον οι φοιτητές της Ορθοδόξου Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Κινσάσα στο Κονγκό.
Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανταποκρίθηκε με χαρά στο αίτημα του Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμονα για την παραχώρηση εμφανίσεων της Εθνικής και αθλητικού υλικού προς τους φοιτητές του Ιδρύματος. Ο Μητροπολίτης πραγματοποίησε πρόσφατα ιεραποστολικό ταξίδι στην αφρικανική χώρα και μεταξύ άλλων επισκέφτηκε το Πανεπιστήμιο και παρέδωσε ιδιοχείρως το υλικό.
Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Γκιρτζίκη εκφράζει την ευχαριστία του, καθώς και των φοιτητών για την ευγενή χειρονομία της Ομοσπονδίας. Η Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου της Κινσάσα λειτουργεί από τον Νοέμβριο του 2007 με Έλληνες και εντόπιους καθηγητές και φοιτητές από την αφρικανική χώρα.
Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων στην ευχαριστήρια επιστολή του ο κ. Παντελεήμων: «Η χορηγία της ΕΠΟ έδωσε μεγάλη χαρά εις τους αγαπώντας ιδιαιτέρως το ποδόσφαιρον αφρικανούς φοιτητάς. Το δε ελληνικόν εθνόσημον, το οποίον μεθ’ υπερηφανείας φέρουν εις τα στήθη των οι φοιτηταί εις τα βάθη της Αφρικής αποτελεί πλέον εν ακόμη σημείον παρουσίας του ελληνισμού εις την ήπειρον των μεγάλων αθλητών».
Όπως δήλωσε σχετικά ο κ. Γκιρτζίκης με αφορμή επ' ευκαιρία αυτής της δράσης: «Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία συμμετέχει τα τελευταία χρόνια σε δράσεις κοινωνικής ευθύνης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με τηΝ συνεργασία της Εκκλησίας, αλλά και ιδιωτικών εταιριών. Για το επόμενο χρονικό διάστημα θέτουμε σε πιο οργανωμένη βάση την υλοποίηση δράσεων 'ποδοσφαιρικής κοινωνικής ευθύνης', σύμφωνα με τον όρο που χρησιμοποιεί η UEFA, προκειμένου να αξιοποιήσουμε την δυναμική του αθλήματος, με την μέγιστη δυνατή προσφορά στην κοινωνία».
 

Τελευταία Νέα