Μπαρτσελόνα - Αρσεναλ 3-1

Gazzetta team
Μπαρτσελόνα - Αρσεναλ 3-1

bet365

Η Αρσεναλ πάλεψε για έναν... ηρωικό αποκλεισμό, όμως Σουάρες και Μέσι με γκολάρες έδωσαν πανηγυρικό τόνο στην πρόκριση της Μπαρτσελόνα (3-1) στα προημιτελικά!

Κόντρα σε Μίλαν, Μπάγερν και Μονακό η Αρσεναλ απέδειξε πως μόνο... ξεγραμμένη δεν ήταν, το πάλεψε, προσπάθησε και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση με ψηλά το κεφάλι! Για 64 λεπτά αυτό έκανε και στη Βαρκελώνη, όταν όμως ο Σουάρες και ο Μέσι έχουν κέφια δεν μπορεί να ζητήσει κάτι περισσότερο. Η Μπαρτσελόνα με γκολάρες του Ουρουγουανού και του Αργεντίνου επικράτησε 3-1 και βρέθηκε πανηγυρικά στα προημιτελικά του Champions League! O Mέσι πέτυχε το 9ο γκολ απέναντι στους Λονδρέζους και την έκανε την καλύτερή... πελάτισσά του στην Ευρώπη, ενώ το MSN έφτασε τα 106 τέρματα στη χρονιά και συνεχίζει να σοκάρει. Παράλληλα, η Αρσεναλ ισοφάρισε το αρνητικό ρεκόρ της Ρεάλ με έξι διαδοχικούς αποκλεισμούς στη συγκεκριμένη φάση της διοργάνωσης.

Με στόχο να παλέψει για τις ελάχιστες ελπίδες που τις είχαν απομείνει έπειτα το 0-2 στο Λονδίνο μπήκε στο ματς η Αρσεναλ! Οι Λονδρέζοι κυκλοφορούσαν σωστά τη μπάλα και όποτε έβρισκαν χώρους απειλούσαν! Ωστόσο, τόσο το σουτ του Οζίλ στο 10' όσο και του Ελνένι στο 15' δεν βρήκε στόχο! Η Μπαρτσελόνα έστειλε μήνυμα στο 17' όταν από μπαλιά του Νεϊμάρ, ο Μέσι αν και κατέβασε εντυπωσιακά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Οσπίνα! Ενα λεπτό αργότερα όμως ήρθε το γκολ για τους Καταλανούς! Ο Σουάρες (φωνές για οφσάιντ) έσπασε ιδανικά στον Νεϊμάρ και ο τελευταίος δεν άφησε την ευκαιρία να πάει ανεκμετάλλευτη πετυχαίνοντας το 1-0! Η Μπαρτσελόνα χαλάρωσε, δεν έδειχνε διάθεση, αντίθετα με τους Λονδρέζους που ήταν πιο ζωντανοί, αλλά και... άστοχοι! Μάλιστα, σε ένα πεντάλεπτο έχασαν τρεις καλές ευκαιρίες! Ο Ελνένι στο 35' δεν πλάσαρε σωστά, ενώ στο 39' η κεφαλιά του Αλέξις κατέληξε άουτ. Στο 42' ο Μασκεράνο με εντυπωσιακό μπλοκάρισμα νίκησε τον Γουέλμπεκ!

Οι Λονδρέζοι μπήκαν το ίδιο ορεξάτοι, είχαν τον Σάντσες και τον Ιβόμπι σε καλή κατάσταση και πίεσαν για την ισοφάριση! Αυτή ήρθε στο 51', ο Χιλιανός με εξαιρετική ασίστ μοίρασε στον Ελνένι και ο τελευταίος με εντυπωσιακό τελείωμα πέτυχε το 1-1! Ο Μασκεράνο στο 57' νίκησε ξανά τον Γουέλμπεκ και κάπου εκεί... οι Λονδρέζοι σήκωσαν τα χέρια! Ετσι, στο 65' η Μπάρτσα έφτασε σε ένα δεύτερο τέρμα! Ο Ντάνι Αλβες έκανε τη σέντρα και ο Σουάρες με εντυπωσιακό γυριστό δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Οσπίνα! Η ομάδα του Βενγκέρ απάντησε, αλλά ο Γουέλμπεκ δεν βρήκε πάλι στόχο με το σουτ να τραντάζει το δοκάρι! Μερίδιο επιτυχίας και στον Τερ Στέγκεν, ο οποίος στο 80' έκανε τεράστια διπλή επέμβαση, πρώτα σε φάουλ του Σάντσες κι έπειτα στο σουτ του Ζιρού απο κοντά. Ο Μέσι δεν θα μπορούσε να... λείψει από τον πίνακα των σκόρερ, αφού στο 88' με μαγικό τελείωμα διαμόρφωσε το 3-1!

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Άλβες, Μασεράνο, Ματιέ, Άλμπα, Μπουσκέτς, Ινιέστα (72' Σέρχι Ρομπέρτο), Ράκιτιτς (77' Τουράν), Μέσι, Νεϊμάρ, Σουάρες

Άρσεναλ: Οσπίνα, Μπεγερίν, Γκάμπριελ, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Φλαμινί (45' Κοκλέν), Ελνένι, Iβόμπι (72' Ζιρού), Εζίλ, Αλέξις, Γουέλμπεκ (73' Γουόλκοτ)

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα