Τον Μάιο η αλλαγή στις εκλογές των Ομοσπονδιών

Gazzetta team
Τον Μάιο η αλλαγή στις εκλογές των Ομοσπονδιών

bet365

Ο Σταύρος Κοντονής δεσμεύτηκε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα έχει ολοκληρώσει το νέο αθλητικό νόμο ως το Μάιο και εκεί θα συμπεριληφθεί η διάταξη για την αλλαγή στο εκλογικό σύστημα των Ομοσπονδιών, που θα πιάνει και την ΕΠΟ.

Συζητιέται σήμερα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής το νομοσχέδιο με τίτλο «Αναγκαίες ρυθμίσεις για την εναρμόνιση της Ελληνικής Νομοθεσίας με το νέο Κώδικα Αντιντόπιγκ του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπιγκ και άλλες διατάξεις».

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο έχει τη διαδικασία του κατεπείγοντος προκειμένου η Ελλάδα να εναρμονιστεί με το καταστατικό της WADA και να μην υπάρχουν κυρώσεις για τη χώρα μας που μπορεί να φτάνουν μέχρι και τον αποκλεισμό από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ωστόσο σε αυτό το νομοσχέδιο δεν υπάρχει η διάταξη για τις αλλαγές στο εκλογικό σύστημα των ομοσπονδιών, αλλά και άλλα θέματα που είχε υποσχεθεί ο Σταύρος Κοντονής, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αντιδράσεις από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ετσι ο Υφυπουργός Αθλητισμού δεσμεύτηκε ότι ως τον Μάιο θα έχει φέρει στη Βουλή το νέο νόμο με όλες τις αλλαγές, που φυσικά θα επηρεάσει και τις εκλογές της ΕΠΟ που θα γίνουν το φθινόπωρο του 2016.

 

Τελευταία Νέα