Η συνάντηση και το... κουρελόχαρτο!

Η συνάντηση και το... κουρελόχαρτο!

Η συνάντηση και το... κουρελόχαρτο!

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Γιάννη Αλαφούζο και το «όχι» στον Κοντονή για την συνάντηση των τεσσάρων αλλά και τους κανονισμούς του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, όπου ο καθένας τους «μεταφράζει» όπως τον βολεύει.  

Είναι φοβερό αυτό που συμβαίνει. Βέβαια, κανείς δεν περιμένει περισσότερα από μία ολόκληρη γενιά ανθρώπων που δεν έχει μάθει να χάνει και μεγάλωσε με το δόγμα «να κερδίζουμε με κάθε τρόπο». Κανείς δεν περιμένει περισσότερα από αυτούς που εδώ και είκοσι χρόνια κάνουν το άσπρο-μαύρο στον δημόσιο λόγο και θα τους ζήλευε ακόμη και ο Γκέμπελς. Είναι πραγματικά απίθανο αυτό που γίνεται από το βράδυ της Κυριακής με το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού στο ντέρμπι. Για να σας... προλάβω. Το γράψαμε από την πρώτη στιγμή. Όσο φταίει ο Κύζας που κατακυρώνει λανθασμένα το γκολ του Καμπιάσο άλλο τόσο φταίει και ο Στραματσόνι που πήγε κυνικά για την ισοπαλία και έχασε το ματς στο δεύτερο ημίχρονο, πετώντας στα σκουπίδια το πολύ καλό αρχικό «στήσιμο» για το ντέρμπι με την εν γένει φιλοσοφία του και τις τραγικές αλλαγές.

Οι κανονισμοί του ποδοσφαίρου, λοιπόν, είναι ΙΔΙΟΙ σε όλο τον πλανήτη. Σε κάθε χώρα. Μόνο στην Ελλάδα τους «μεταφράζει» ο καθένας όπως τον βολεύει. «Για εμένα δεν είναι οφ-σάιντ» σου λέει ο ένας. «Για εμένα είναι οφ-σάιντ» σου λέει ο άλλος. Καμία από τις δύο απόψεις δεν έχει την παραμικρή σημασία. Σημασία έχει ο έρμος ο κανονισμός. Πάμε άλλη μία φορά.

 

''Ενας επιτιθέμενος που βρίσκεται σε θέση οφσάιντ (Α), εμποδίζει το οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα. Πρέπει να τιμωρηθεί γιατί εμποδίζει έναν αντίπαλο από το να «παίξει» την μπάλα, ή από το να είναι σε θέση να «παίξει»''.

Βλέπετε ξανά τις φωτογραφίες. Είναι ή δεν είναι στο οπτικό πεδίο του Στιλ ο Τσόρι; Είναι. Τον εμποδίζει ή δεν τον εμποδίζει να δει την πορεία της μπάλας; Τον εμποδίζει. Γιατί, όμως, ακόμη και σήμερα υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να μας πείσουν για αυτά που είδε όλη η Ελλάδα; Πάει το ντέρμπι πέρασε. Καμία βαθμολογική σημασία δεν είχε, το πήρε 3-1 ο Ολυμπιακός και πάμε παρακάτω. Γιατί πρέπει να μας βιάζουν τον εγκέφαλο; Ακούσαμε μέχρι και ότι «καλά δεν τον εμποδίζουν οι πράσινοι που είναι μπροστά του και τον εμποδίζει ο κόκκινος»; Ρε, ήμαρτον! Πραγματικά. Για όνομα του θεού. Είναι οι... πράσινοι σε θέση οφ-σάιντ; Μετά ακούς και το «δεν έχει ακυρωθεί κανένα ίδιο γκολ στην Ελλάδα» και κάπου εκεί το... χάνεις το τιμόνι από τα χέρια. Επειδή οι Έλληνες διαιτητές είναι ΑΣΧΕΤΟΙ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ σημαίνει πως ο κανονισμός είναι... λάθος; Ή μήπως αφού γίνονται τα λάθη, οκ, σιγά ακόμη ένα και υπέρ του Ολυμπιακού, δεν τρέχει και τίποτα.

Πάμε τώρα και στα... φρέσκα κουλούρια. Ο Γιάννης Αλαφούζος είπε «όχι» στην πρόταση Κοντονή για την συνάντηση με Μαρινάκη, Σαββίδη και Μελισσανίδη, καθώς δεν δέχεται να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού. Ο καθένας μπορεί να βλέπει τα πράγματα από την δική του σκοπιά, ωστόσο, στο δικό μου το κεφάλι τουλάχιστον, η συγκεκριμένη πρόταση είναι πέρα για πέρα αστεία, δεν έχει να προσφέρει τίποτα στο ποδόσφαιρο και ο Παναθηναϊκός δεν έχει καμία θέση σε αυτό το τραπέζι. Ο υφυπουργός αθλητισμού περιορίζεται σε συναντήσεις για το «θεαθήναι» αλλά την ουσία κάνει... τζιζ να την ακουμπήσει.

Να πει τι ακριβώς με τον Μαρινάκη ο Αλαφούζος; Να συζητήσει τι με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, στον οποίο έχει απαγορευθεί η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο λόγω της εμπλοκής του ως κατηγορούμενος στην «εγκληματική οργάνωση»;  Μετά τα όσα έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού θεωρεί και ορθά ότι βελτίωση της κατάστασης και Ολυμπιακός δεν πηγαίνουν μαζί. Ο θύτης και το θύμα δεν έχουν να συζητήσουν ΤΙΠΟΤΑ και ο ισχυρός άνδρας του «τριφυλλιού» θα πρέπει να συνεχίσει το ίδιο ''ζεστά'' και ακόμη περισσότερο μαζί με τις κεφαλές των ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στις κινήσεις για την αλλαγή ηγεσίας στην ΕΠΟ και στο «τρέξιμο» των υποθέσεων που ερευνά η δικαιοσύνη...

 

Best of internet