Ο Τζο Μπιζέρα στα 35 του παίζει ακόμη μπάλα

Ο Τζο Μπιζέρα στα 35 του παίζει ακόμη μπάλα

Ο Τζο Μπιζέρα στα 35 του παίζει ακόμη μπάλα

bet365

Ο Τζο Μπιζέρα, μια από τις πολλές latin μεταγραφές της «εποχής Ζαγοράκη – Βρύζα» στον ΠΑΟΚ, συνεχίζει στα 35 του να βγάζει το ψωμί του στην Ουρουγουάη.

Ένας σοβαρός τραυματισμός στάθηκε αιτία να μείνει εκτός γηπέδων για έναν ολόκληρο χρόνο και κυρίως στέρησε το όνειρο να τελειώσει την καριέρα του με την αγαπημένη του Πενιαρόλ. Ο Ουρουγουανός, όμως, είναι μαχητής, δεν το βάζει κάτω γι’ αυτό και στα 35 του υπέγραψε στην Βίγια Τερέσα, ομάδα της Primera Division, με την πιο «καλτ» φιγούρα των πάγκων, αυτή του Βίτο Μπεάτο.

Ο Μπιζέρα πέρασε από τα μέρη μας, παίζοντας για ενάμιση χρόνο (καλοκαίρι 2008 – χειμώνας 2009) στον ΠΑΟΚ του Ζαγοράκη, του Βρύζα και του Σάντος, με τον τελευταίο να του δείχνει την πόρτα της εξόδου. ΟΦΗ, Εργοτέλης και Ηρακλής τον ήθελαν, αλλά οι γνωριμίες της τότε διοίκησης του «Δικεφάλου» τον έστειλαν στην Ισπανία και στην Αλμπαθέτε.

Από εκεί στο Ισραήλ (Μακάμπι Πετάχ Τίκβα) και μετά επιστροφή στα πάτρια εδάφη. Μια καριέρα που δεν ολοκληρώθηκε στην Πενιαρόλ, όπου βρέθηκε το 2013, αλλά δεν τελείωσε κιόλας μιας και ο ίδιος επιμένει ότι ο ποδοσφαιριστής δεν κρίνεται από την ηλικία του, αλλά από το πόσο θέλει να συνεχίσει να ζει για το άθλημα.

Τα φιλαράκια του στον ΠΑΟΚ, ο Γκαρσία, ο Κοντρέρας, ο Λίνο, ο Κονσεϊσάο, όλοι τους έχουν σταματήσει το ποδόσφαιρο, όμως ο ίδιος δεν το βάζει κάτω.

«Σήμερα εγώ απλά ανυπομονώ. Όταν πεθάνει το πάθος για να σηκώνομαι νωρίς, να πηγαίνω για προπόνηση και απολαμβάνω την παρουσία μου στο γήπεδο, θα είμαι ο πρώτος που θα φύγω. Αλλά δεν τρέχω σύμφωνα με όσα δείχνει η ταυτότητά μου. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα σταματήσω. Απλά κάποιοι θα συνεχίζουν να μιλάνε γύρω από την ηλικία. Ο παίκτης πρέπει να σταματήσει να παίζει, όταν φεύγει το πάθος για το ποδόσφαιρο», επιμένει να λέει δείχνοντας να έχει αφήσει πίσω του έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό και να δηλώνει έτοιμος να αγωνιστεί στο επόμενο ματς της Βίγια Τεράσα.

Οι φίλοι του ΠΑΟΚ δεν έχουν και πολλά να θυμούνται από την παρουσία του (19 όλες κι όλες συμμετοχές) στην ομάδα. Καλός φίλος, κολλητός του συμπατριώτη του Πάμπλο Γκαρσία, μπήκε κι αυτός στη λίστα των ποδοσφαιριστών που έχουν αποβληθεί σ’ ένα ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός (0-0), ενώ μετά από ένα χαμένο ντέρμπι στο Καραϊσκάκη δεν δίστασε να βγει πρώτος από το λεωφορείο της αποστολής και να έρθει «πρόσωπο με πρόσωπο» με κάποιους ερυθρόλευκους οπαδούς, οι οποίοι πλησίασαν και, ελλείψει αστυνομίας, κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος τους.

Από τις κρυφές ιστορίες των πολλών μονομαχιών ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού, που οι πρωταγωνιστές της τη θυμούνται καλά, όπως επίσης και το γεγονός ότι αν και ουσιαστικά εκτός ομάδας, απουσιάζοντας με άδεια στην πατρίδα του, τον Ιανουάριο του 2010 κέρδισε το φλουρί στην κοπή της βασιλόπιτας…

 

Τελευταία Νέα