ΑΕΚ - Πανθρακικός 3-0

Γιώργος Τσακίρης
ΑΕΚ - Πανθρακικός 3-0

bet365

Ο Χρήστος Αραβίδης έκλεισε τα 29 την Κυριακή και το γιόρτασε με δύο γκολ, οδηγώντας την ΑΕΚ στο εύκολο και... γρήγορο 3-0 επί του Πανθρακικού στο ΟΑΚΑ!

Καθαρά Δευτέρα και δυνατή βροχή, σήμαιναν ότι το ΟΑΚΑ θα είχε λίγο κόσμο για ένα ματς με τον Πανθρακικό. Ενα ματς που ουσιαστικά διήρκεσε 17 λεπτά αφού τόσα χρειάστηκε η ΑΕΚ για να βάλει τρία γκολ. Τα δύο ήταν... κερασμένα από τον Αραβίδη για τα γενέθλια του, το άλλο από τον Μπουονανότε που «γιόρτασε» την επιστροφή του στην 11άδα. Εύκολο τρίποντο για την Ενωση που πήγε στο +8 από τον Παναθηναϊκό και φτιάχνει κατάσταση ενόψει πλέι οφ, τέσσερις αναγκαστικές αλλαγές έκαναν οι δύο ομάδες!

Ο αγώνας άρχισε όπως έπρεπε για τους Κιτρινόμαυρους αφού ο Μπουονανότε στο 4' απέφυγε τον Ποτουρίδη και τελείωσε τη φάση με ωραίο σουτ στη γωνία για το 1-0. Μέχρι να καταλάβει ο Πανθρακικός τι γίνεται, η ΑΕΚ έφτασε στο 2-0, στο 11', με την κεφαλιά του Αραβίδη μετά την ωραία σέντρα του Σοϊλέδη από αριστερά. Κάπου εκεί, όπως καταλαβαίνει κανείς, τα πάντα είχαν κριθεί αλλά οι παίκτες του Γκουστάβο Πογιέτ έδειχναν ορεξάτοι και στο 17' ο Μάνταλος απέφυγε δύο-τρεις αντιπάλους και γύρισε ωραία για τον «Αραβα», ο οποίος βρήκε ξανά δίχτυα (3-0)! Ο ρυθμός της Ενωσης ήταν εντυπωσιακός αλλά μάλλον ήταν αναμενόμενο ότι δεν θα συνεχιζόταν αφού στη συνέχεια άρχισαν οι αναγκαστικές αλλαγές...

Ο Σοϊλέδης ένιωσε ενοχλήσεις και άφησε τη θέση του στον Βασιλαντωνόπουλο, ο οποίος πήγε δεξιά για να μετακινηθεί αριστερά ο Γκάλο, ενώ ακολούθησε και ο τραυματισμός του Κολοβέτσιου, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Λαμπρόπουλο. Μ' αυτά και μ' αυτά -και με το σκορ στο 3-0 από νωρίς- ο ρυθμός έπεσε και το πρώτο 45λεπτο πέρασε χωρίς κάποια άλλη αξιόλογη φάση. Τα πράγματα, βασικά, δεν άλλαξαν στην επανάληψη, με την Ενωση να έχει τον πλήρη έλεγχο και να παίζει αρκετά χαλαρά, περιμένοντας ουσιαστικά την λήξη. Δεν θα κέρδιζαν κάτι οι Κιτρινόμαυροι, άλλωστε, αν έριχναν... δέκα γκολ στην ομάδα της Κομοτηνής.

Ευκαιρίες, πάντως, για να ανέβει το σκορ υπήρξαν, παρά το γεγονός ότι δεν φόρτσαρε η ΑΕΚ, αλλά η μπάλα κατέληγε άουτ στα σουτ του Μάνταλου. Οσο για τον Πανθρακικό, που έγινε απειλητικός στο τελευταίο 20λεπτο με δύο καλά σουτ του Ηλιάδη, έκανε επίσης δύο αναγκαστικές αλλαγές... Στο 79' ο Χασομέρης βγήκε για να μπει ο -πρώην Κιτρινόμαυρος- Πεταυράκης και στο 85' τραυματίστηκε και ο τερματοφύλακας Γιούδας, αφήνοντας τη θέση του στον Τζελέπη...

Man of the match: Ο τίτλος πάει στον Αραβίδη, ο οποίος έβαλε δύο γκολ από νωρίς και καθάρισε τον αγώνα, γιορτάζοντας ιδανικά τα 29α γενέθλια του.

Αδύναμος κρίκος: Η άμυνα του Πανθρακικού... Στα πρώτα 17 λεπτά δεν σταματούσαν με τίποτα τους παίκτες της ΑΕΚ, με συνέπεια τα τρία γκολ.

Στο ύψος του: Λίγο πιο ψηλά από το ύψος του, βασικά, γιατί μιλάμε για τον Μπουονανότε. Επέστρεψε στην αρχική 11άδα και άνοιξε το σκορ στο 4', απλοποιώντας πολύ το παιχνίδι για την ΑΕΚ. Ο Αργεντίνος είχε και κάποιες ακόμη καλές ενέργειες.

Η γκάφα: Δεν υπήρξε κάποια φάση που να μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι.

Το στραγάλι: Απαρατήρητοι πέρασαν ο διαιτητής και οι βοηθοί του. Το ματς δεν είχε δύσκολες φάσεις, αυτοί απέφυγαν τα λάθη και το 90λεπτο πέρασε ήρεμα.

Το ταμείο του Gazzetta: Η ΑΕΚ ήθελε τη νίκη για την βαθμολογία των πλέι οφ και την πήρε, αυξάνοντας τη διαφορά της (3-1) από τον Παναθηναϊκό. Το ματς ήταν πολύ εύκολο για την Ενωση αφού μπήκε σοβαρά και καθάρισε στα πρώτα 17 λεπτά, στρέφοντας την προσοχή της στο επόμενο.

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογιέτ): Μπαρόχα, Γκάλο, Αρθο, Κολοβέτσιος (34' Λαμπρόπουλος), Σοϊλέδης (25' Βασιλαντωνόπουλος), Κορδέρο (86' Πλατέλλας), Σιμόες, Μάνταλος, Μπουονανότε, Πέκχαρτ, Αραβίδης.

Πανθρακικός (Γιάννης Χατζηνικολάου): Γιούδας (85' Τζελέπης), Παπαγεωργίου, Μελίσσης, Μπουγαϊδης, Ποτουρίδης, Ηλιάδης, Λαδάκης, Χρήστου (72' Τσιάρας), Μπαϊκαρά, Ντιγκινί, Χασομέρης (79' Πεταυράκης).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΟΑΚΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα