Ο επιμένων Καμπιάσο, νικά...

Ο επιμένων Καμπιάσο, νικά...

Διονύσης Δελλής Διονύσης Δελλής
Ο επιμένων Καμπιάσο, νικά...

bet365

O Διονύσης Δελλής αναλύει μέσα από το blog του στο gazzetta.gr το ντέρμπι των «αιωνίων» και στέκεται στον MVP της αναμέτρησης, Εστεμπάν Καμπιάσο.

Ούτε ένα, ούτε δύο. Εξήντα γκολ έχει στην καριέρα του ο Εστέμπαν Καμπιάσο. Ο μεγάλος αυτός Αργεντινός που πριν βάλει την υπογραφή του σε δύο «κολλητά» ντέρμπι για τον Ολυμπιακό, πρόλαβε και την έβαλε φαρδιά-πλατιά στη θέση «αμυντικός χαφ» στον 21ο αιώνα. Καμία έκπληξη λοιπόν.

Εξήντα γκολ σαν «κόφτης». Με το κεφάλι, με το αριστερό του πόδι, μα πάνω από όλα με εκείνο το εκπληκτικό positioning. Με αυτή την... έκτη αίσθηση να είναι πάντα στην κατάλληλη θέση, είτε για να κόψει, είτε για... να ράψει. Χάρισμα αληθινό. Ηγέτης.

Τεράστια η επέμβαση του Ρομπέρτο στο 28΄. Κρατά το ματς στο σουτ του Ταυλαρίδη, στο 0-1. Ακόμη πιο σημαντικό όμως το γκολ του «Κούτσου» λίγο πριν από το φινάλε του πρώτου μέρους (38΄) για την οικονομία της αναμέτρησης. Διότι βγάζει τον Ολυμπιακό από το «τούνελ» ενός πολύ δύσκολου πρώτου μέρους. Από ένα ημίχρονο που επί της ουσίας άνηκε στους Πράσινους. Ο Καμπιάσο κρατάει το ματς. Ο Καμπιάσο δίνει την ευκαιρία της επανόρθωσης στο δεύτερο μισό.

Όπως ακριβώς έκανε έντεκα βράδια νωρίτερα στην Τούμπα. Στον πρώτο ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ. Και εκεί οι Ερυθρόλευκοι βρέθηκαν να κυνηγούν στο σκορ από την αρχή. Και εκεί έβγαλε τα... κάστανα από τη φωτιά. Με την κεφαλιά στο «στημένο» του Φορτούνη (27΄). Σημειωτέον: Και οι δύο εκτελέσεις του 36άχρονου στην αριστερή γωνία του τερματοφύλακα. Είναι επιπέδου σέντερ φορ ο τρόπος που νίκησε και τον Βελλίδη, αλλά και τον Στιλ. Είναι επιπέδου... Καμπιάσο!

Δικαίως λοιπόν MVP στο Φάληρο, ο «Κούτσου». Δικαίως και ο Ολυμπιακός νικητής σε ένα ακόμη ντέρμπι «Καραϊσκάκης» μετά από εκείνα με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Με τον Σίλβα να εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι ο Στραματσιόνι «φοβήθηκε» όσο έπρεπε για να χάσει.

Έφερε από τον πάγκο ο Πορτογάλος τεχνικός, δύο εξτρέμ (με τον Πάρντο να... βγάζει το λάδι του Πράνιτς με διαδοχικές επιθέσεις, συνεπικουρούμενες από τον Σαλίνο) και έναν σέντερ φορ με το σκορ στο 1-1. Κράτησε και τον –σκόρερ του 3-1- Ιντέγιε μέσα. Τοποθέτησε τον Φορτούνη πλάι στον Μιλιβόγιεβιτς για να έχει την ομάδα μπροστά του.

Από την ισορροπία του 1-1 και έπειτα, ο Ολυμπιακός σταδιακά έπαιξε για να κερδίσει.

Και ο Παναθηναϊκός για να μην χάσει. Δικαιώθηκε ο τολμηρός. Δικαιώθηκε εκείνος που το πάλεψε μέχρι το φινάλε. Που έμεινε συγκεντρωμένος στον στόχο του. Δικαιώθηκε εκείνος που διαχειρίστηκε καλύτερα όλα τα διαφορετικά δεδομένα του ντέρμπι.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής