Ουντινέζε - Ρόμα 1-2

Gazzetta team
Ουντινέζε - Ρόμα 1-2

bet365

Δεν σταματάει πουθενά η Ρόμα η οποία πέρασε με 1-2 από το νέο Friuli σε βάρος της Ουντινέζε και βρίσκεται στο +5 από Φιορεντίνα, Ιντερ στη μάχη της 3ης θέσης.

Μεσοβδόμαδα έχασε πολλές ευκαιρίες κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης και δεν κατάφερε να κάνει το «μπαμ», όμως στην Serie A παραμένει σταθερότατη. Από τότε που ο Λουτσιάνο Σπαλέτι την μεταμόρφωσε, η Ρόμα με αυτή κόντρα στους Friuliani έφτασε τις 8 σερί νίκες και εκμεταλλευόμενη την απώλεια της Φιορεντίνα έχει σημαντική απόσταση από Βιόλα και Ιντερ.

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά και ο Ορέστης Καρνέζης αναγκάστηκε να κάνει επεμβάσεις στην κεφαλιά του Τζέκο (3’), το σουτ του Περότι στην κλειστή γωνία (9’) ενώ γλίτωσε τον Βίντμερ από αυτογκόλ (10’). Στο 15’ το σκορ άνοιξε όταν ο Σαλάχ έβγαλε με εξαιρετική πάσα με τη μία στον Τζέκο και ο Βόσνιος τελείωσε τη φάση (0-1). Στο 20’ ο Ελ Σαραουί απέφυγε δύο αντιπάλους μέσα στην περιοχή αλλά δεν μπόρεσε να βάλει τα φάλτσα που ήθελε στο πλασέ, ενώ η μοναδική φάση για τους γηπεδούχους στο πρώτο μέρος έγινε στο 32’ όταν το καλό σουτ του Λόντι απέκρουσε ο Σέζνι.

Ντέρμπι... ενόψει για την Ρόμα που φιλοξενεί την Ιντερ με στόχο να διευρύνει το σερί της. Σε απόδοση 1.80 στην Sportingbet η νίκη των Ρωμαίων.

Στο ημίχρονο ο Στέφανο Κολαντουόνο έβαλε τον Ντούβαν Ζαπάτα και ο Κολομβιανός επιθετικός είχε δοκάρι στο 48’ με κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση κόρνερ. Ο Ελ Σαραουί είχε σουτ στον Καρνέζη, ο οποίος δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στο 74’ όταν ο Φλορέντσι πήρε την εκπληκτική ασίστ του Πιάνιτς και αφού απέφυγε έναν αντίπαλο νίκησε τον Ελληνα πορτιέρε με τσίμπημα της μπάλας (0-2). Δύο λεπτά αργότερα ο Πιάνιτς έφυγε ολομόναχος με τον Καρνέζη όμως προτίμησε να κάνει πάσα και ο Ντανίλο τον έκοψε. Στο 85’ με φοβερό σουτ ο Μπρούνο Φερνάντες τίναξε τα δίχτυα του Σέζνι για το 1-2 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Σοκ για Βιόλα και τριάδα
Μόνο καλό δεν είναι το φεγγάρι για τη Φιορεντίνα. Αποκλείστηκε από το Europa League, στο κρίσιμο ματς στο «Ολιμπικο» έχασε με κάτω τα χέρια από τη Ρόμα (4-1) και τώρα που όφειλε να πάρει τα πάνω της κόντρα στην Ελλάς Βερόνα, ισοφαρίστηκε στο φινάλε (1-1). Αυτό σημαίνει ότι χάνει τη μάχη για την 3η θέση, καθώς ξέμεινε στο -5 από τον μεγάλο στόχο της. Ο Σάρατε μπορεί να επέστρεψε από την ποινή του (3 αγωνιστικές) με γκολ (πλασέ στο 40'), αλλά οι Βιόλα δεν συνέχισαν καλά, έχοντας απέναντι τους την ουραγό του Καμπιονάτο. Ο Ταταρουσάνου σταμάτησε τους Μαρόνε, Τόνι και στο 86' ήρθε η ισοφάριση με την κεφαλιά του Πιζάνο μετά από κόρνερ. Στις καθυστερήσεις ο Γκολίνι στέρησε από τους γηπεδούχους τη νίκη, κρατώντας το βαθμό απέναντι από τον Κάλινιτς. Εναν βαθμό που στην πραγματικότητα δεν προσφέρει και πολλά στην Ελλάς, η οποία βρίσκεται στον -8 από τη σωτηρία.

* Ο Βαγγέλης Μόρας ήταν εκτός αποστολής

Τα πάνω-κάτω!
Στο Luigi Ferraris η Τζένοα υποδέχθηκε την Τορίνο και μόλις στο 4' ο Ιμόμπιλε νίκησε τον Περίν, μετά την ωραία ασίστ του Μπελότι, για το 0-1. Ο ρυθμός ήταν εκπληκτικός από το ξεκίνημα και εκπληκτικό ήταν και γενικά το ματς, με τον Ιμόμπιλε να «χτυπάει» ξανά στο 15', όταν τελείωσε άψογα την φάση μετά την μπαλιά του Ακουα και έκανε το 0-2! Η Γκρανάτα έδειχνε αποφασισμένη να βάλει τέλος στα αρνητικά αποτελέσματα αλλά η Τζένοα δεν πτοήθηκε και στο 20' κέρδισε πέναλτι στο μαρκάρισμα του Μολινάρο στον Ανσάλντι, με τον Τσέρτσι να μειώνει από τα 11 βήματα (1-2). Οι Ροσομπλού ήταν ξανά στον αγώνα και στο φινάλε του πρώτου μέρους έφτασαν στην ισοφάριση, με δεύτερο πέναλτι! Αυτή τη φορά το έκανε ο Ακουα στον Ιτσο και την εκτέλεση ανέλαβε ξανά ο Τσέρτσι, ο οποίος πέτυχε δεύτερο γκολ κόντρα στην πρώην ομάδα του (2-2)!

Το ματς παρέμεινε το ίδιο εντυπωσιακό και στην επανάληψη, με τις δύο ομάδες να παίζουν ανοιχτά για τη νίκη. Αυτή που την πήρε, τελικά, ήταν η Τζένοα καθώς στο 66' ο Σούσο βρήκε, στην εκτέλεση φάουλ, τον Ριγκόνι και αυτός με κεφαλιά έκανε το 3-2 μέσα σε παραλήρημα! Η ολική ανατροπή ήταν γεγονός και η Τορίνο χρειάστηκε κάποια λεπτά για να καταλάβει τι έγινε, για να ξαναπάρει μπρος στο τελευταίο 10λεπτο. Ο Περίν, όμως, έκανε μεγάλη επέμβαση στο 81' σε σουτ του Ακουα ενώ στα τελευταία λεπτά η άμυνα άντεξε την πίεση της Γκρανάτα και η ομάδα του Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι πανηγύρισε μια νίκη που τη στέλνει στο +8 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Εβαλε φωτιά η Κάρπι!
Η μάχη της παραμονής γίνεται συναρπαστική από εδώ και πέρα αφού η Κάρπι πήρε το ντέρμπι νεοφώτιστων (2-1) από την Φροζινόνε και ελπίζει και αυτή πλέον σε αποφυγή του υποβιβασμού, γεμίζοντας με άγχος την Παλέρμο (που υποδέχεται τη Νάπολι το βράδυ της Κυριακής). Το ματς στο Alberto Braglia ήταν, όπως αναμενόταν, κλειστό αλλά στο 27' η Κάρπι άνοιξε το σκορ με τον Μπιάνκο, ο οποίος νίκησε τον Λεάλι μετά την ασίστ του Λόλο (1-0). Αυτή ήταν ουσιαστικά η μοναδική καλή φάση του πρώτου μέρους, με τα πράγματα να μην βελτιώνονται ιδιαίτερα στην επανάληψη. Αυτό, πάντως, μάλλο δεν ενοχλούσε την Φροζινόνε, από την στιγμή που κατάφερε να ισοφαρίσει στο 72' με την κοντινή προσπάθεια του Ντιονίζι (1-1). Οι φιλοξενούμενοι ήταν κοντά στο να πάρουν έναν πολύτιμο βαθμό και να πιάσουν την Παλέρμο αλλά στο 90' ο Σοντίμο έκανε πέναλτι στον Κρίμι και ο Ντε Γκουζμάν από τη βούλα έκανε το 2-1 και έβαλε στο παιχνίδι της παραμονής και την Κάρπι!

 

SERIE A Τελευταία Νέα