Λεβαδειακός - Πλατανιάς 0-3

Νίκος Τσιώκος
Λεβαδειακός - Πλατανιάς 0-3

bet365

Ο Πλατανιάς πέρασε σαν... σίφουνας από τη Λιβαδειά (3-0 από το 37'), βάζοντας άδοξο τέλος στα όποια όνειρα των Βοιωτών για πεντάδα! Εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο από τους Χανιώτες.

Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για τον Πλατανιά, που έκανε... πάρτι, σημείωσε τρία τέρματα για να κάνει διαχείριση του σκορ στο δεύτερο μέρος και να φύγει νικητής με 0-3 από τη Λιβαδειά.

Έτσι ξεκίνησαν

Με 4-2-3-1 παρέταξαν τις ομάδες τους στον αγωνιστικό χώρο οι δύο προπονητές. Για τον Λεβαδειακό ο Μοσχονάς ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Στάθης δεξιά στην άμυνα, ο Μανωλάς αριστερά και οι Μεντί, Γιάχιτς στα στόπερ. Αμυντικά χαφ οι Τόπι, Μαχαμάτ και μπροστά τους οι Μίνγκας, Γιακουμάκης, Μερεμπασβίλι. Στην κορυφή ο Μάντζιος.

Για τον Πλατανιά ο Σωτηρίου πήρε θέση κάτω από τα γκολπόστ, με τον Κουλιμπαλί να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας, τον Βάντερσον το αριστερό και τους Μπανανά, Σελίν να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα χαφ οι Στανισάβλιεβιτς, Μουνάφο και μπροστά τους οι Αποστολόπουλος, Μενδρινός, Ντίνας. Μοναδικός προωθημένος ο Ανγκούλο.

Παράσταση για έναν ρόλο!

Το πρώτο ημίχρονο είχε μόνο έναν πρωταγωνιστή και αυτός ήταν ο Πλατανιάς. Οι Χανιώτες μπήκαν δυνατά στο ματς και πήραν το προβάδισμα μόλις στο 4' στην πρώτη φάση του αγώνα, με τον Ντίνα να κάνει ωραία ενέργεια από αριστερά, να δίνει στον Στανισάβλιεβιτς και αυτός δεξιά στον Κουλιμπαλί, ο οποίος με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να ανοίξει το σκορ στη Λιβαδειά.

Γεγονός που έδωσε τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να ελέγξουν το παιχνίδι, με τον Λεβαδειακό να μην μπορεί να κρατήσει μπάλα και να μην απειλεί. Κάτι που έπραξαν οι Κρητικοί στο 24', με τον Ανγκούλο να δίνει στον Ντίνα, που προχώρησε μερικά μέτρα για να κάνει το σουτ και να αποκρούσει ο Μοσχονάς, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό οι Βοιωτοί είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή στο ματς και μοναδική στο πρώτο μέρος, με τον Σωτηρίου να σταματάει το σουτ του Μερεμπασβίλι από δεξιά.

Ωστόσο, στο 32' οι παίκτες του Παράσχου έφτασαν και σε δεύτερο τέρμα εκ νέου μέσα από την ομαδική δουλειά. Ο Ανγκούλο άφησε στον Στανισάβλιεβιτς, αυτός στον Αποστολόπουλο, που πλάσαρε ιδανικά τον Μοσχονά για το 0-2.

Πέντε λεπτά αργότερα ένα λάθος αρκούσε για να φέρει και το τρίτο γκολ του Πλατανιά, αφού ο Γιάχιτς έκανε λάθος στο πίσω γύρισμα, ο Ανγκούλο πήρε την μπάλα από αριστερά, πάτησε περιοχή και με άψογο πλασέ από δύσκολη θέση πρόσθεσε το όνομά του στη λίστα με τους σκόρερ.

Λίγα πράγματα

Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα, με τον Πλατανιά να έχει ουσιαστικά «κλειδώσει» τη νίκη σ' ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, και στην επανάληψη δεν είχαμε και πολλά πράγματα. Ο Μάντζιος προσπάθησε να διορθώσει τα... κακώς κείμενα, έκανε αλλαγές και ο Λεβαδειακός παρουσίασε καλύτερη εικόνα, με τον Πλατανιά να διαχειρίζεται περισσότερο το σκορ και να μην απειλεί.

Έτσι, είχαμε λίγες φάσεις, με τους Βοιωτούς να έχουν τις όποιες φάσεις υπήρξαν. Το σουτ του Ατζαγκούν πέρασε δίπλα από την εστία του Σωτηρίου στο 51', ενώ αυτό του Μάντζιου έφυγε πάνω από τα αντίπαλα δοκάρια στο 61'.

Στο 80' οι γηπεδούχοι σκόραραν με τον Μάντζιο, αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά, αφού είχε προηγηθεί χέρι του Μανωλά και έτσι το 0-3 έμεινε μέχρι τέλους και ο Πλατανιάς έφυγε νικητής από τη Λιβαδειά εξασφαλίζοντας και μαθηματικά την παραμονή του στη Σούπερ Λίγκα τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Man of the match: Με εξαίρεση το πρώτο γκολ, ο Ανγκούλο ήταν μέσα στις φάσεις, από αυτόν ξεκίνησε το δεύτερο και πέτυχε το τρίτο διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα στη Λιβαδειά.

Αδύναμος κρίκος: Ο Λεβαδειακός έκανε λάθη, με μεγαλύτερο όλων αυτό του Γιάχιτς στο 37', και τα πλήρωσε με τρία γκολ για να γνωρίσει την ήττα από τον Πλατανιά.

Στο ύψος του: Πολύ καλό παιχνίδι από τον Ντίνα, ενώ οι Κουλιμπαλί και Αποστολόπουλος βρήκαν δίχτυα για να συμβάλουν στη νίκη της ομάδας τους.

Η γκάφα: Την έκανε ο Γιάχιτς στο 37' για να έρθει το τρίτο τέρμα του Πλατανιά.

Το στραγάλι: Σωστά ακυρώθηκε το γκολ του Μάντζιου στο 80', καθώς προηγήθηκε χέρι του Μανωλά. Από εκεί και πέρα ο Αρετόπουλος είχε εύκολο έργο, καθώς δεν υπήρχε η δύσκολη φάση, ενώ έδειξε όπου χρειάστηκε την κίτρινη κάρτα. Καλή δουλειά και από τους βοηθούς του.

Το ταμείο του Gazzetta: 37 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά για τον Πλατανιά, που δεν άφησε περιθώρια στον Λεβαδειακό, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του και σκόραρε τρις για να φύγει νικητής με 0-3 από τη Λιβαδειά. Το δεύτερο μέρος δεν είχε και πολλά πράγματα, με τους Χανιώτες να εξασφαλίζουν και μαθηματικά την παραμονή και να βάζουν τέλος στα όποια όνειρα είχαν οι Βοιωτοί για πεντάδα.

Συνθέσεις ομάδων

Λεβαδειακός (Άκης Μάντζιος): Μοσχονάς, Μανωλάς, Μίνγκας, Γιάχιτς, Μεντί, Στάθης (46' Ουόν), Τόπι (46' Ατζαγκούν), Μαχαμάτ, Γιακουμάκης Μερεμπασβίλι (77' Τσουρίκοφ), Μάντζιος.

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Κουλιμπαλί (85' Τσιμότζι), Βάντερσον, Σελίν, Μπανανά, Στανισάβλιεβιτς, Μουνάφο, Μενδρινός (65' Ράμος), Ντίνας (74' Βαλεριάνος), Αποστολόπουλος, Ανγκούλο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα