Μπορεί ακόμα και πεντάδα

Θοδωρής Βασίλης
Μπορεί ακόμα και πεντάδα

bet365

Ο Θοδωρής Βασίλης γράφει για την επαγγελματική νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα στην Μυτιλήνη που πλέον του ανοίγει τον δρόμο ακόμα και για τα πλέι οφ.

Αν πριν ένα μήνα ακριβώς έλεγε κάποιος στους ανθρώπους του ΠΑΣ Γιάννινα ότι η ομάδα μπορεί να διεκδικήσει ακόμα και την είσοδο στα πλέι οφ, σίγουρα θα τον χαρακτήριζε τρελό. Και όμως ο ΠΑΣ Γιάννινα μετά και το τρίποντο επί της Καλλονής βλέπει ακόμα και πεντάδα.

Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη με επαγγελματική εμφάνιση πέρασε από την Καλλονή, σημείωσε την τρίτη της συνεχόμενη νίκη (ρεκόρ για φέτος) και με το πρόγραμμα που ακολουθεί μπορεί να βάλει δύσκολα σε ΠΑΟΚ, Πανιώνιο και Αστέρα Τρίπολης.

Όταν κάτι πάει καλά δεν το αλλάζεις και ο Ρεθυμνιώτης τεχνικός συνέχισε στο ίδιο πετυχημένο μοτίβο με το 3-5-2 με τον Μπέριο στην θέση του Μιχαήλ και τον Γιάκο στην θέση του Ακόστα. Μπορεί η Καλλονή να είναι ουσιαστικά υποβιβασμένη, αλλά παλεύει όλα τα της παιχνίδια όπως φάνηκε και χθες. Για τον λόγο αυτό οι Ηπειρώτες μπήκαν στο πρώτο ημίχρονο να κάνουν το παιχνίδι τους.

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στον ΠΑΣ, αλλά τόσο ο Ίλιτς (δύο φορές) όσο και ο Μανιάς δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Την λύση την έδωσε ο Τζημόπουλος λίγο πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια, σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο χρονικό σημείο για την εξέλιξη του αγώνα.

Πολλοί θεώρησαν ότι στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα θα έκανε περίπατο, αλλά η Καλλονή-όπως έχουμε πει-παλεύει και θα παλέψει μέχρι το τέλος τα παιχνίδια της. Οι νησιώτες δεν είχαν να χάσουν κάτι και μπήκαν αποφασισμένοι να ισοφαρίσουν, την ώρα που ο ΠΑΣ έδειχνε να χάνει την ηρεμία του.

Οι παίκτες δεν κρατούσαν μπάλα, έκαναν εύκολα το λάθος, ενώ έδειχναν να μην μπορούν να ανταποκρίνονται στην πίεση της Καλλονής. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΣ να βρεθεί σε θέση άμυνας και παραλίγο να το πληρώσει στο τελευταίο δεκάλεπτο με τις κεφαλιές των Κάρσον και Αναστασιάδη. Τελικά στις καθυστερήσεις ο Μανιάς κλείδωσε το τρίποντο και πλέον εδραιώνεται στην 6η θέση και με το πρόγραμμα που έχει (Πανιώνιος, Λεβαδειακός, Πλατανιάς, Ξάνθη), μπορεί να πετύχει ακόμα και το απόλυτο και να διεκδικήσει μέχρι τέλος την είσοδο στην πεντάδα.

Και αυτό γιατί αναμένεται τιμωρία του ΠΑΟΚ, ο Πανιώνιος δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα μπορέσει να εξασφαλίσει άδεια, ενώ και ο Αστέρας Τρίπολης έχει εξαιρετικά δύσκολο πρόγραμμα. Η ομάδα έχει βρει τα πατήματά της, το 3-5-2 έχει κουμπώσει ιδανικά, τα τέσσερα ματς που ακολουθούν δεν φοβίζουν και στα Γιάννενα μπορούν να πάνε μέχρι τέλος. Άλλωστε στα όνειρα δικαίωμα έχουμε όλοι.

ΥΓ. Μπορεί η εικόνα του ΠΑΣ στο δεύτερο ημίχρονο να μην ήταν η ιδανική, αλλά όλα θα μπορούσαν να είχαν αλλάξει αν η διαιτησία επίσης ήταν σωστή. Οι δύο φάσεις οφσάιντ με τον Μανιά στο 56' και στο 59' είναι τουλάχιστον αστείες όταν ο ποδοσφαιριστής καλύπτεται από ένα και δύο παίκτες.

ΥΓ1. Το ότι δεν κάνουμε αναφορά στην διαιτησία δεν σημαίνει ότι ο ΠΑΣ δεν αδικείται. Το αντίθετο μάλιστα, είναι πολλά τα ματς την φετινή σεζόν που οι άνθρωποι με τα μαύρα τα έχουν κάνει θάλασσα.

ΥΓ2. Το ματς της Δευτέρας με τον κακό δαίμονα του ΠΑΣ Γιάννινα, τον Πανιώνιο, θα κρίνει πολλά. Το ευχάριστο είναι ότι επιστρέφουν Μιχαήλ και Ακόστα.

ΥΓ3. Δευτέρα απόγευμα ο αγώνας και είναι ευκαιρία για τον κόσμο να δώσει βροντερό παρών να βοηθήσει τα παιδιά που κάνουν τρομερή πορεία τον τελευταίο μήνα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα