Το πιο ύπουλο ντέρμπι

Το πιο ύπουλο ντέρμπι

Το πιο ύπουλο ντέρμπι

Ο Κ. Νικολακόπουλος βλέπει μέσα από το blog του στο gazzetta το ντέρμπι με τη δική του ματιά.

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του το πιο ύπουλο ντέρμπι. Τόσο εξωαγωνιστικά, όσο κι αγωνιστικά!

Εξωαγωνιστικά και οι οπαδοί του, αλλά και οι παίκτες του ακόμη ακόμη, είναι υποχρεωμένοι να μην τσιμπήσουν σε καμία πρόκληση. Γιατί πολύ απλά από την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, διακυβεύονται πολύ περισσότερα από τρεις βαθμούς…

Η εξέδρα του Ολυμπιακού ασφαλώς και πρέπει να κοχλάζει απόψε-ντέρμπι είναι άλλωστε-όμως δεν πρέπει να πέσει το παραμικρό στον αγωνιστικό χώρο.

Η ομάδα του Ολυμπιακού ασφαλώς και πρέπει να είναι παθιασμένη και ψυχωμένη-είπαμε, ντέρμπι αιωνίων είναι-όμως το κυρίαρχο στοιχείο πρέπει να είναι η αγωνιστική κυριαρχία κι όχι η  κυριαρχία στους…τσαμπουκάδες.

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να περιμένεις το ενδεχόμενο να πάθεις εξωαγωνιστικά ζημιά σε ένα ντέρμπι και τελικά να την παθαίνεις. Τώρα ο κόσμος το έχει τούμπανο τι ψήνεται, αλλά και τι θα συμβεί την επόμενη μέρα, αν το ματς «στραβώσει». Ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι του α΄ γύρου την είχε πατήσει, μολονότι 48 ώρες πριν, ο Ολυμπιακός είχε υποστεί σκληρή ποινή για το τίποτα! Ε, ολόκληρη η οικογένεια του Ολυμπιακού, οφείλει απόψε να φερθεί όσο το δυνατόν πιο έξυπνα.

Αγωνιστικά, ο Ολυμπιακός έχει την ατυχία πάνω που είχε βρει το ρυθμό του (βλέπε το επιβλητικό 2-1 στην Τούμπα), να του…ακυρώσουν το ματς πρωταθλήματος της περασμένης αγωνιστικής, ενώ οι απώλειες των Ομάρ και Ντουρμάζ είναι καίριες-ο δε Πάντο επιστρέφει μετά από απουσία ακριβώς ένα μήνα από την δράση.

Το παιχνίδι χρειάζεται εξυπνάδα και στο αυτό καθ’ εαυτό αγωνιστικό του κομμάτι. Σε τέτοια κωλοπαίχνιδα καλό είναι να ψάχνεις το μισό μηδέν και μετά ό,τι καλύτερο φέρει το ματς από μόνο του είναι απολύτως ευπρόσδεκτο. Δεν παίζει καμία…πρόκριση σήμερα ο Ολυμπιακός, όπως με την Άντερλεχτ, για να αγχωθεί να φύγει όλη η ομάδα μπροστά. Παίζει το γόητρό, που βεβαίως είναι μεγάλη υπόθεση για το κλαμπ και τον κόσμο του, αλλά μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα το παιχνίδι.

Κι αν δεν μπορείς ένα ντέρμπι να το κερδίσεις, κοιτάς τουλάχιστον να μην το χάσεις. Γιατί σίγουρα δεν είναι και...ευχάριστο ένα 0-0, αλλά είναι πολύ καλύτερο από ένα 0-1.

 

Best of internet