Ατρόμητος - Αστέρας Τρίπολης 2-1

Νίκος Μαρούδας
Ατρόμητος - Αστέρας Τρίπολης 2-1

bet365

Ήταν πίσω στο σκορ και έμεινε με δέκα παίκτες! Κάπου εκεί... γύρισε ο διακόπτης και με τρομερό πάθος και ψυχή ο Ατρόμητος έκανε την ανατροπή και νίκησε με 2-1 τον Αστέρα Τρίπολης που... έχασε έδαφος για τα πλέι οφ! Kόκκινη ο Κεϊτά.

Μεγάλο ματς και μεγάλη νίκη για τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Οι γηπεδούχοι γύρισαν από το 0-1 και με δέκα παίκτες κατάφεραν να πάρουν μια μεγάλη νίκη με 2-1, αφήνοντας για ακόμα ένα ματς χωρίς νίκη τον Αστέρα Τρίπολης.

Έτσι έπαιξαν

Ο Ατρόμητος του Τραϊανού Δέλλα, κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο με το γνωστό του πλέον 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μπάρκας, στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά ο Μπίτολο, Λαζαρίδης, Φυτανίδης και Κιβρακίδης. Αμυντικός μέσος ήταν ο Κεϊτά, με τον Ούμπιντες λίγο πιο μπροστά του. Δεκάρι ήταν ο Μπρίτο, αριστερο εξτρέμ ο Στόιτσεφ και δεξί ο Σουμπίνιο, ενώ στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Παπαδόπουλος.

Σε ότι αφορά τον Αστέρα, ο Μάκης Χάβος παρέταξε την ομάδα του επίσης με 4-2-3-1. Στο τέρμα ήταν ο Μπαντής, στα στόπερ οι Ζησόπουλος, Σανκαρέ, αριστερά στην άμυνα ο Γιανούλης και δεξιά ο Λούι. Αμυντικοί μέσοι ήταν Ιγκλέσια και Κουρμπέλης, δεκάρι ο Τσάβες στην παρθενική του εμφάνιση στην βασική εντεκάδα, στα δεξιά ο Δημούτσος, στα αριστερά ο Μπιρτόλιο, ενώ στην κορυφή της επίθεση βρέθηκε ο Μάσα.

Η Sportingbet επιστρέφει το ποντάρισμά σου, σε περίπτωση που ο Μαρσιάλ σκοράρει το πρώτο γκολ στο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Γουέστ Χαμ.

Γκολ πέντε εβδομάδες μετά!

Ο Αστέρας ήταν καλύτερος στο παιχνίδι από τα πρώτα λεπτά, κλείνοντας αρκετά καλά του χώρους και βγαίνοντας επικίνδυνα μπροστά. Η ομάδα της Τρίπολης άλλωστε γνώριζε πως δεν έχει περιθώριο να μείνει για ακόμα μια αγωνιστική μακριά από το γκολ.

Έτσι, σε μια από τις ελάχιστες ευκαιρίες του πρώτου μέρους, κατάφερε να σκοράρει. Πέντε εβδομάδες μετά λοιπόν και πιο συγκεκριμένα από τις 31/1 και το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, ο Αστέρας βρήκε δίχτυα! Ήταν η φάση του 17ου λεπτού, όταν μετά από όμορφη μπαλιά του Μπερτόλιο, η μπάλα βρήκε στον Μπίτολο και στρώθηκε στον Δημούτσο που δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-1, πετυχαίνοντας το δεύτερο φετινό του τέρμα.

Οι Περιστεριώτες προσπάθησαν να απαντήσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν. Ο Μάκης Χάβος είχε κλείσει καλά τους χώρους, αναγκάζοντας τον Ατρόμητο να απειλεί με κάποια μακρινά σουτ κυρίως του Παπαδόπουλου.

Βαρετή επανάληψη για 18 λεπτά

Το απόλυτο τίποτα είχαμε μέχρι το 68' στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Αστέρας είχε κλειστεί με φανερή διάθεση να κρατήσει το πολύτιμο 1-0 και η αλήθεια είναι πως ο Ατρόμητος δεν έδειχνε ικανός να απειλήσει.

Πόσο μάλιστα όταν στο 63', ο Κεϊτά είδε την δεύτερη κίτρινη και άφησε την ομάδα του με δέκα ποδοσφαιριστές. Ο μόνος τρόπος που έδειχνε ικανή να απειλήσει η ομάδα του Δέλλα ήταν από κάποια στημένη φάση. Έτσι και έγινε, όταν στο 68' Ο Ούμπιντες εκτέλεσε κόρνερ και ο Λαζαρίδης στο δεύτερο δοκάρι με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα.

Φουλ επίθεση ο Αστέρας!

Το τελευταίο τέταρτο ο Χάβος έκανε άκρως επιθετική την ομάδα του, θέλοντας να εκμεταλλευτεί και τον παίκτη παραπάνω. Έτσι πέρασε στο παιχνίδι ότι επιθετικό όπλο είχε κμε σκοπό να γεμίσει την αντίπαλη περιοχή.

Η κίνηση αυτή έφερε και μια τεράστια ευκαιρία για τον Αστέρα. Συγκεκριμένα, στο 78' ο Λούι σέντραρε ο Φερνάντες από το ύψος του πέναλτι δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Μπάρκα. Στη συνέχεια της φάσης ο Στανισάβλιεβιτς που μόλις είχε περάσει στο παιχνίδι, έστειλε την μπάλα άουτ με την εστία να είναι κενή!

Ο νόμος του ποδοσφαίρου!

Και ενώ λοιπόν ο Αστέρας ήταν όλος μπροστά και προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί τον παίκτη παραπάνω, ο Ατρόμητος κατάφερε και πάλι με στημένο να... κλέψει τη νίκη! Εκτέλεση φάουλ του Ούμπιντες, ο Μπαντής δεν υπολόγισε σωστά έκανε κακή έξοδο και ο Λε Ταλέκ με κεφαλιά έγραψε το τελικό 2-1.

Κάπως έτσι οι Περιστεριώτες έφτασαν σε μια μεγάλη νίκη με ανατροπή και μείωσαν στους 4 την διαφορά από τον έκτο Αστέρα Τρίπολης.

Man of the match: Ο Λαζαρίδης είναι ο άνθρωπος που άλλαξε την ροή της αναμέτρησης. Έχει πετύχει το γκολ της ισοφάρισης και ουσιαστικά έδωσε το... σύνθημα της αντεπίθεσης στον Ατρόμητο. Μαζί του και ο Ούμπιντες που ήταν ο πιο δραστήριος ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων και έχει και τις δύο ασίστ στα γκολ.

Αδύναμος κρίκος: Ο Μπαντής έχει χάσει τόσο την φάση του 1-1, όσο και αυτή το 2-1, κρεμώντας ουσιαστικά την ομάδα του που φαινόταν να μπορεί να επιστρέψει μετά από καιρό στις νίκες.

Στο ύψος του: Ο Λε Ταλέκ. Ο Γάλλος μπήκε στο παιχνίδι την στιγμή που ο Αστέρας ήταν όλος μπροστά. Έδωσε φρεσκάδα στην επίθεση του Ατρόμητου και τελικά κατάφερε να είναι αυτός που έδωσε και τη νίκη στην ομάδα του.

Η γκάφα: Ήταν γκάφα, αλλά τελικά βγήκε σε... καλό για τον Ατρόμητο. Την έκανε ο Κεϊτά στη φάση της αποβολής του. Δεν έπρεπε να πέσει έτσι στον αντίπαλο γνωρίζοντας πως έχει κάρτα, γι' αυτό έφαγε και την... κατσάδα του Φυτανίδη.

Το στραγάλι: Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Βάτσιος, από κάποια στιγμή και μετά έχει χάσει το παιχνίδι... Σωστή η κόκκινη στον Κεϊτά, έχει δει το πέναλτι στη φάση του 2-1, αλλά μετράει επίσης σωστά το γκολ. Ωστόσο στο 92' έπρεπε να αποβάλει τον Σανκαρέ, καθώς είχε δεύτερη κίτρινη, αλλά μάλλον είχε γράψει σε άλλον παίκτη την κίτρινη που όμως έδειξε στον αρχηγό του Αστέρα στο 86!

Το ταμείο του Gazzetta: Ο Αστέρας έβλεπε σαν... τελικό το ματς στο Περιστέρι. Μετά από πάρα πολύ καιρό ήθελε να επιστρέψει στις νίκες και να μείνει κοντά στα πλέι οφ. Δεν τα κατάφερε αν και για το μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης έδειχνε ότι μπορούσε. Τελικά ο Ατρόμητος ήταν αυτός που παηγύρισε τη νίκη, μια νίκη που τον φέρνει πλέον στο -4 από την έκτη θέση που δεν αποκλείεται στο τέλος της σεζόν να δώσει εισιτήριο για τα πλέι οφ!

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος (Τραϊανός Δέλλας): Μπάρκας, Λαζαρίδης, Μπίτολο, Κεϊτά, Κιβρακίδης, Ούμπιντες (69' Ουσέρο), Μπρίτο, Φυτανίδης, Στόιτσεφ (46' Ματέι), Σουμπίνιο, Παπαδόπουλος (82' Λε Ταλέκ)

Αστέρας Τρίπολης (Μάκης Χάβος): Μπαντής, Λούι, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Μάσα, Δημούτσος (69' Φερνάντες), Μπερτόλιο, Κουρμπέλης (77' Στανισάβλιεβιτς), Τσάβες (55' Ιωαννίδης)

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα