Τεσσάρα η Τουλούζ!

Gazzetta team
Τεσσάρα η Τουλούζ!

bet365

Η Τουλούζ διέλυσε με 4-0 την Μπορντό, όμως οι νίκες των Γκαζελέκ και Γκινγκάμπ δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Ξανά 3η η Νις.

Ο Ντουπράζ έκατσε για πρώτη φορά στον πάγκο της Τουλούζ σε εντός έδρας παιχνίδι και είδε την ομάδα του να διαλύει με 4-0 την Μπορντό για την πρώτη της νίκη στο σπίτι της μετά από τον περασμένο Νοέμβριο! Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τους βιολέ, καθώς μόλις στο 5’ ο Μπεν Γιντέρ με άψογο τελείωμα έκανε το 1-0!

Οι Γιρονδίνοι για ακόμη ένα ματς απογοήτευσαν, όμως το παιχνίδι ήταν ανοιχτό, το 1-0 έμεινε μέχρι το ημίχρονο και τα πάντα κρίθηκαν στο ξεκίνημα της επανάληψης. Στο 49’ ο Σανέ ανέτρεψε τον Μπεν Γιεντέρ εντός περιοχής και ο διαιτητής Λανουά έδωσε το πέναλτι, δείχνοντας παράλληλα κόκκινη κάρτα στον αμυντικό της Μπορντό. Ο παθών ανέλαβε την εκτέλεση, έκανε το 2-0 και τα πάντα είχαν τελειώσει. Το σκορ πήρε διαστάσεις θριάμβου για την Τουλούζ στο τέλος, με τον Μπρέιθγουεϊτ να κάνει το 3-0 με νέο πέναλτι στο 86’ και τον Τρέχο το τελικό 4-0 στο 90’!

Ξανά 3η η Νις, διπλό για Λιλ
Η Νις έφυγε με σημαντική νίκη 2-0 από το Μονπελιέ και βρίσκεται και πάλι στην 3η θέση. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά και έχασαν ευκαιρίες με τους Καμαρά (4’) και Μπεριγκό (22’), τη στιγμή που για τους νισουά είχε απειλήσει ο Ζερμέν (11’). Μπεν Αρφά (36’) και Γιαταμπαρέ (41’) είχαν τις τελευταίες ευκαιρίες σε ένα χορταστικό πρώτο ημίχρονο, που βρήκε τις ομάδες ισόπαλες στο 0-0. Οι φιλοξενούμενοι, όμως, αποδείχθηκαν πιο εύστοχοι στην επανάληψη, όταν και πήραν το προβάδισμα στο 61’ με τον Ζερμέν, πριν ο Πλέα τελειώσει τα πάντα στο 76’ μετά από ασίστ του Μπεν Αρφά για το τελικό 0-2.

Τέλος, η Λιλ έφτασε σε δεύτερη συνεχόμενη νίκη, καθώς επιβλήθηκε με 2-1 της Μπαστιά στην Κορσική. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό και με μπροστάρη τον Μπουφάλ άνοιξαν το σκορ στο 37’ με ωραία προσπάθεια και σουτ του τελευταίου. Το 0-2 ήρθε στο 59’ με τον Αμαντού, ενώ το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν στο τελικό 1-2 με τον Ντανίκ στις καθυστερήσεις.

Μεγάλη νίκη η Γκινγκάμπ
Η Γκινγκάμπ πήρε πολύ σημαντική νίκη στη μάχη της παραμονής με 2-0 επί της Σεντ Ετιέν. Οι παίκτες του Γκουβερνέκ μπήκαν πολύ δυνατά και μέχρι το 25’ είχαν κάνει το σημαντικότερο βήμα για το τρίποντο. Μόλις στο 7’ με την πρώτη της ευκαιρία η Γκινγκάμπ ευτύχισε να πάρει το προβάδισμα, όταν ο Γιάκομπσεν έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Μπριάν με δυνατή κεφαλιά νίκησε τον Ρουφιέ για το 1-0! Η πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε και στο 24’ το σκορ ήταν ήδη 2-0.

Ο Σαλιμπούρ κέρδισε την μπάλα, έβγαλε υπέροχη πάσα στον Περέιρα, που έσωσε την ασίστ στον Πριβά, για να κάνει εκείνος εύκολα το 2-0! Οι φιλοξενούμενοι ανέλαβαν την πρωτοβουλία στη συνέχεια, όμως έπρεπε να φτάσουμε στο 60’, για να χάσουν την πρώτη ευκαιρία άξια αναφοράς με την κεφαλιά του Μοπέ, πριν εκεί του Παζό στη συνέχεια καταλήξει επίσης άουτ. Η τελευταία ευκαιρία χάθηκε για την Γκινγκάμπ με τον Ζιρές και το 2-0 παρέμεινε.

Επιτέλους νίκη για Γκαζελέκ
Η Γκαζελέκ επιβλήθηκε με 1-0 της Καέν και γεύτηκε ξανά τη χαρά της νίκης μετά από 10 παιχνίδια, παίρνοντας σημαντική ανάσα στη μάχη της ουράς. Το ματς ήταν ανοιχτό από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό, με τους καενέ να έχουν τις καλύτερες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο. Ο Μορί, όμως, έβγαλε δύσκολα την προσπάθεια του Ντελόρ, ενώ ο Ντα Σίλβα δεν κατάφερε να βρει στόχο με κεφαλιά στη συνέχεια.

Στην επανάληψη, οι Κορσικανοί ήταν πιο επιθετικοί και πλησίασαν στο γκολ στο 60’ με τον Μαρτίνες, πριν χαθεί απίστευτη ευκαιρία για την Γκαζελέκ. Ο Λαρμπί είδε την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Βερκούτρ, πριν ο Μπουταϊμπ καταφέρει με κάποιον τρόπο να στείλει την μπάλα άουτ με κεφαλιά από κοντά! Τελικά, το γκολ για τους γηπεδούχους ήρθε στο 70’, όταν ο Μπουταϊμπ πήρε το αίμα του πίσω και με κεφαλιά έκανε το τελικό 1-0.

Το πρόγραμμα της 30ής αγωνιστικής

Παρασκευή (11/03)

Μονακό-Ρεμς 2-2
(5', 38' Βάγκνερ Λοβ - 11' Σαρμπονιέ, 79' Ντιέγκο)

Σάββατο (12/03)

Λοριάν-Μαρσέιγ 1-1
(34' Γουάρις - 46' Ίσλα)

Γκινγκάμπ-Σεντ Ετιέν 2-0
(7' Μπριάν, 24' Πριβά)

Γκαζελέκ Αζαξιό-Καέν 1-0
(70' Μπουταΐμπ)

Μονπελιέ-Νις 0-2
(61' Ζερμέν, 76' Πλέα)

Μπαστιά-Λιλ 1-2
(90+2' Ντανίκ - 37' Μπουφάλ, 59' Αμαντού)

Τουλούζ-Μπορντό 4-0
(5', 50' πεν. Μπεν Γιεντέρ, 86' πεν. Μπρέιθγουεϊτ, 90' Τρέχο)

Κυριακή (13/03)

Τρουά-Παρί (15:00)
Ναντ-Ανζέρ (18:00)
Ρεν-Λυών (22:00)

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα