Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ 0-3

Φώτης Καρακούσης
Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ 0-3

bet365

Ο Στέφανος Αθανασιάδης επέστρεψε στην 11άδα του ΠΑΟΚ με δύο γκολ και η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς πέρασε εμφατικά από το Αγρίνιο (3-0), δείχνοντας να συνέρχεται!

Ένας άλλος ΠΑΟΚ, διαφορετικός προς το καλύτερο κατάφερε να πετύχει την πρώτη του νίκη μακριά από τη Τούμπα μέσα στο 2016 επικρατώντας του κακού Παναιτωλικού με 3-0.

Άλλος ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο

Τι και αν και πάλι κατέβηκε να παίξει με πολλά προβλήματα και απουσίες; Ο ΠΑΟΚ κατέβηκε στο Αγρίνιο να αντιμετωπίσει τον Παναιτωλικό με εντελώς διαφορετική ψυχολογία και τον Βλάνταν Ίβιτς στον πάγκο αντί του Ιγκόρ Τούντορ. Αυτή η αλλαγή ψυχολογίας φάνηκε ξεκάθαρα, ειδικά στο ξεκίνημα του ματς, στο οποίο οι φιλοξενούμενοι έκαναν ότι ήθελαν.

Πέτυχαν τρία γκολ, έχασαν ευκαιρίες για ακόμα τρία τουλάχιστον και βάζοντας και ένα στο δεύτερο πήραν τη νίκη και επέστρεψαν στην 4η θέση ξεπερνώντας τον Πανιώνιο. Στον αντίποδα οι Αγρινιώτες έπαιξαν ένα από τα χειρότερα φετινά τους παιχνίδια, δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο να απειλήσουν τους γηπεδούχους και μετά την ήττα αυτή, έχασαν έδαφος στην προσπάθεια που κάνουν να πετύχουν το... θαύμα για την πεντάδα ή και την εξάδα που αν δεν πάρει την άδεια ο Πανιώνιος δίνει τη θέση για τα πλέι οφ.

Τελείωσε στο πρώτο μέρος...

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Μια αρχή που ανήκε εξολοκλήρου στον ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς με τον Βλάνταν Ίβιτς στο ντεμπούτο του να κατεβάζει την ομάδα του με 4-3-3, μπήκαν εξαιρετικά δυνατά και στα πρώτα 18 λεπτά είχαν χάσει τρεις κλασικές ευκαιρίες, την στιγμή που στο διάστημα αυτό οι γηπεδούχοι δεν είχαν καταφέρει να περάσουν ούτε τη σέντρα καλά καλά.

Ο Κυριακίδης νίκησε Πέλκα και Αθανασιάδη, ο αρχηγός του ΠΑΟΚ δεν κατάφερε προ κενής εστίας να πλασάρει σωστά με το αριστερό και έτσι ο «δικέφαλος» έμεινε στο μηδέν σε ένα πολύ γεμάτο για τον ίδιο εικοσάλεπτο. Στο 22' όμως κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Βίτορ έφυγε στην επίθεση ως κρυφός επιθετικός γύρισε στον Κλάους και αυτός δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-1.

Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ ήταν αυτός που τελείωσε ουσιαστικά το ματς, όταν στο 39' έφυγε από σωστή θέση, εκμεταλλεύτηκε τη νέα ασίστ του Βίτορ και νίκησε τον Κυριακίδη κάνοντας το 0-2.

Απλά δεν μπορούσε να γίνει ματς...

Το δεύτερο μέρος στο Αγρίνιο έγινε για να γίνει. Ο αγωνιστικός χώρος από την συνεχή βροχή ήταν τραγικός και είναι ευτυχία του ότι δεν τραυματίστηκε κανένας. Στο όποιο ματς έγινε, όλα κρίθηκαν μέσα σε δύο λεπτά. Συγκεκριμένα στο 68' ο Μουνιός μπήκε στην περιοχή, κέρδισε τις κόντρες αλλά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στην αντεπίθεση ο Κοροβέσης κατάφερε να κάνει το 0-3 και να δώσει τέλος στο ματς. Αυτές οι δύο φάσεις ήταν όλο το δεύτερο ημίχρονο στο Αγρίνιο, ένα δεύτερο ημίχρονο που έγινε σε έναν αγωνιστικό χώρο λίμνη και που ίσως θα μπορούσε να διακοπεί αν όχι συνολικά, έστω για λίγα λεπτά, από την στιγμή που η βροχή είχε μειωθεί. Δε έγινε όμως, συνεχίστηκε κανονικά και ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη και το τρίποντο.

MVP: Έβαλε δύο γκολ ενώ ήταν σε όλες τις φάσεις. Ο λόγος για τον Στέφανο Αθανασιάδη ο οποίος επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις και οδήγησε τον ΠΑΟΚ στην εκτός έδρας νίκη επί του Παναιτωλικού κάνοντας τα πάντα...

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Βίτορ όχι απλά στάθηκε στο ύψος του αλλά με δύο ασίστ έδειξε πως εκτός από καλός αμυντικός ξέρει μπάλα και μπορεί να βοηθήσει συνολικά τον «δικέφαλο του βορρά».

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Όλος ο Παναιτωλικός ήταν αδύναμος κρίκος στο πρώτο μέρος και γιαυτό πολύ σωστά ο Γιάννης Ματζουράκης παραδέχτηκε πως στο συγκεκριμένο διάστημα η ομάδα του έπαιξε το χειρότερο παιχνίδι της φέτος.

Η ΓΚΑΦΑ: Θα λέγαμε πως γκάφα ήταν το πλασέ του Μουνιός με τον Αργεντίνο να χάνει την ευκαιρία να μειώσει σε 2-1 στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι και στην αμέσως επόμενη φάση η ομάδα του δέχθηκε και το τρίτο γκολ και όλα τελείωσαν.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Αν εξαιρέσουμε το ότι δεν διέκοψε καθόλου το ματς, έστω και για λίγο από την στιγμή που δεν μπορούσε να γίνει αγώνας, έκανε λάθος ο Σιδηρόπουλος. Αυτό ήταν και το μοναδικό, καθώς συνολικά είχε καλή διαιτησία.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Πήγε στο Αγρίνιο με νέο προπονητή, με πολλές και σημαντικές απουσίες, αλλά έπαιξε ως ΠΑΟΚ, κάτι που οι φίλοι του είχαν καιρό να δουν. Ε παίζοντας ως ΠΑΟΚ δεν είχε πρόβλημα να νικήσει τον κακό Παναιτωλικό και να φέρει και πάλι τα χαμόγελα στη Τούμπα. Απλά τα πράγματα, γιατί απλό είναι και το ποδόσφαιρο...

Οι συνθέσεις του αγώνα

Παναιτωλικός (Γιάννης Ματζουράκης): Κυριακίδης, Κέβιν (75 Βασιλείου), Μάκος, Κούσας, Μύγας, Φερέιρα (46 Χαντάκιας), Μουνιός, Μάρκος Πάουλο, Κλέσιο, Μαρκόβσκι, Ουάρντα (80΄ Ρουμπουλάκου).

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Βελλίδης, Λέοβατς, Τζαβέλλας, Βίτορ (85΄ Μαλεζάς), Κίτσιου, Τζιόλης, Χαρίσης, Κάτσε, Πέλκας (59΄ Κοροβέσης), Μυστακίδης (90΄ Δημητριάδης), Αθανασιάδης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα