Ιντερ - Μπολόνια 2-1

Ιντερ - Μπολόνια 2-1

bet365

Πέρισιτς και Ντ' Αμπρόζιο καθάρισαν την Μπολόνια (2-1) και οι Νερατζούρι πλησίασαν, με ματς περισσότερο, στο -2 από την 3η θέση. Τραυματίστηκαν οι Ικάρντι-Ντέστρο.

Τη βραδιά της ρεβάνς του ημιτελικού του Coppa Italia με την Γιουβέντους, η Ιντερ έχασε την πρόκριση αλλά ανέκτησε την αυτοπεποίθηση της. Φάνηκε στο 3-1 επί της Παλέρμο την περασμένη Κυριακή, φάνηκε και τώρα στο 2-1 επί της Μπολόνια. Οι Νερατζούρι, που έχασαν νωρίς με τραυματισμό τον Ικάρντι, είχαν κολλήσει στο 0-0 ως το 70' αλλά δεν αγχώθηκαν και μέσα από δύο κόρνερ κατάφεραν να βρουν ισάριθμα γκολ και να πάρουν τους τρεις βαθμούς, οι οποίοι τους φέρνουν -με ματς περισσότερο- στο +1 από την Φιορεντίνα και στο -2 από την Ρόμα, οι οποίες παίζουν την Κυριακή. Ετσι, παραμένει αμείωτο το ενδιαφέρον στη μάχη για έξοδο στο Champions League, με το Ρόμα-Ιντερ το επόμενο Σάββατο να κρίνει πολλά...

Ο αγώνας άρχισε στραβά για την Ιντερ αφού στο 5' ο Ικάρντι τραυματίστηκε στην προσπάθεια του να στείλει την μπάλα στα δίχτυα μετά το γύρισμα του Εντερ και στο 11' άφησε τη θέση του στον Κοντογκμπιά. Λίγα λεπτά μετά, στο 17', στάθηκε άτυχη και η Μπολόνια αφού τραυματίστηκε και ο Ντέστρο, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Φλόκαρι. Αμέσως μετά, στο 19', οι Ροσομπλού θα μπορούσαν να προηγηθούν με τον Ντονσά που έφυγε στην κόντρα και μπήκε στην περιοχή από δεξιά αλλά μόνος προ του Χαντάνοβιτς έκανε κακό τελείωμα... Οι Νερατζούρι «ξύπνησαν» κάπου εκεί και στο 21' είχαν την πρώτη τους φάση με την κεφαλιά του Εντερ που μπλόκαρε ο Μιράντε, για να ακολουθήσει στο 35' το δοκάρι του Λιάγιτς στο σουτ που δοκίμασε εκτός περιοχής. Το ματς είχε πολύ καλό ρυθμό αλλά δεν είχε γκολ στο πρώτο μέρος παρά την προσπάθεια του Μιράντα με... τακουνάκι στο 45', μετά το γύρισμα του Μπρόζοβιτς.

Στην επανάληψη η Μπολόνια πατούσε καλύτερα στο ξεκίνημα αλλά η Ιντερ σταδιακά κατάφερε να πάρει τον έλεγχο. Ειδικά μετά το 60' οι Μιλανέζοι μετέφεραν σταδιακά το ματς προς την περιοχή του Μιράντε, πλησιάζοντας στο γκολ στο 63' με το πλασέ του Πέρισιτς που έφυγε λίγο άουτ. Ο Κροάτης, τελικά, την έκανε την δουλειά στο 72' καθώς ήταν εκεί που έπρεπε μετά το κόρνερ και την κεφαλιά του Ντ' Αμπρόζιο για να σπρώξει -με το κεφάλι κι αυτός- την μπάλα στα δίχτυα (1-0). Τέσσερα λεπτά μετά, με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή μετά από εκτέλεση κόρνερ και αφού πρώτα βρήκε την μπάλα ο Μιράντα, ο Ντ' Αμπρόζιο έκανε από κοντά το 2-0 και το άγχος έφυγε από το Giuseppe Meazza αφού το τρίποντο ήταν, πλέον, δεδομένο. Η Μπολόνια, βέβαια, προσπάθησε να αντιδράσει και μείωσε στο 90' με το σουτ του Μπριέντσα (2-1) αλλά ήταν πλέον αργά...

Ιντερ (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Χαντάνοβιτς, Ντ' Αμπρόζιο, Μιράντα, Ζουάν Ζέσους, Ναγκατόμο, Μπρόζοβιτς, Μεδέλ, Εντερ (89' Μουρίγιο), Λιάγιτς (71' Παλάσιο), Πέρισιτς, Ικάρντι (11' Κοντογκμπιά).

Μπολόνια (Ρομπέρτο Ντοναντόνι): Μιράντε, Μ'Μπαγέ (59' Ζούνιγκα), Γκασταλντέλο, Μαϊέτα, Μαζίνα, Ντονσά (77' Μπριέντσα), Ντιαβαρά, Ταϊντέρ, Ρίτσο, Ντέστρο (17' Φλόκαρι), Τζακερίνι.

 

SERIE A Τελευταία Νέα