Είναι η ώρα του σέντερ φορ…

Είναι η ώρα του σέντερ φορ…

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος κάνει μέσα από το blog του στο Gazzetta μία διαφορετική προσέγγιση στο ντέρμπι.

Είναι μία 10ετία τώρα, που στον Ολυμπιακό έχει δημιουργηθεί μία «σειρά»: οι εκάστοτε σέντερ φορ να είναι αυτοί που βάζουν τα γκολ στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Λογικό είναι, αλλά νομίζω ότι αυτή η «σειρά» ξεπερνάει το νορμάλ σκοράρισμα των κεντρικών επιθετικών, έναντι των άλλων συμπαικτών τους. Έτσι έχουμε δει από το 2006 κι έπειτα…

Τον Μήτρογλου να έχει σκοράρει (συνολικά 4 γκολ) σε 3 διαφορετικά ντέρμπι.

Τον Τζιμπούρ επίσης να έχει σκοράρει (συνολικά 4 γκολ) σε 3 διαφορετικά ντέρμπι.

Τον Μιραλάς να έχει βάλει 2 γκολ σε 2 διαφορετικά ντέρμπι.

Τον Ντάρμπισαϊρ και τον Κωνσταντίνου επίσης να έχουν βάλει από ένα, αλλά καθοριστικό γκολ, σε 2 ντέρμπι.

Κι ακόμη και σε εκείνο το 4-0 για το Κύπελλο, οι τρεις από τους τέσσερις σκόρερ ήταν καθαρά επιθετικοί παίκτες, ο Λούα Λούα, ο Κοβάσεβιτς κι ο Νούνιες!

Βεβαίως, έχουν μέσα σε αυτή τη 10ετία σκοράρει κι άλλοι ερυθρόλευκοι κατά του Παναθηναϊκού. Από τον Άντζα, τον Τοροσίδη και τον Αυλωνίτη, έως τον Ριβάλντο, τον Αμπντούν και τον Τσόρι. Αλλά μιλάμε για συνολικά λιγότερα κι από τα μισά γκολ των καθαρόαιμων επιθετικών.

Άρα, που καταλήγουμε; Ιντέγε! Κι ενδεχομένως Πουλίδο! Εννοώ ότι από την απόδοσή τους και την αποτελεσματικότητά τους, ειδικά του Μπράουν, που αναμένεται να ξεκινήσει πάλι στην ενδεκάδα, μπορεί να κριθούν πάρα πολλά.

Κι ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη από τα γκολ. Είδαμε ότι με το που τα βρήκε στην Τούμπα, καθάρισε. Αντίθετα, όσο με την Άντερλεχτ και την ΑΕΚ, είχε το ένα γκολάκι, κι εκείνο από το πέναλτι του Φορτούνη, έμπλεξε, άσχημα.

Για να είμαστε ειλικρινείς, κι ο Ολυμπιακός έχει φάει κάποια γκολ από τους φορ του Παναθηναϊκού: Πέτριτς, Μπεργκ, Φιγκερόα, Τοτσέ, Σισέ, Εντόϊ, Γκέκας, Παπαδόπουλος έχουν σκοράρει σε οκτώ διαφορετικά παιχνίδια σε αυτή τη δεκαετία. Σαφώς λιγότερα από τα αντίστοιχα γκολ του Ολυμπιακού, αλλά όχι λίγα.

Συνεπώς, θα έχει κι από την άλλη πλευρά ενδιαφέρον το πράγμα.

Άντε να δούμε!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.