Γιουβέντους - Σασουόλο 1-0

Γιουβέντους - Σασουόλο 1-0

bet365

Με γκολάρα του Αργεντίνου η Γιουβέντους νίκησε (1-0) την Σασουόλο και πήγε στο +6 ενώ ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν απέχει... 4 λεπτά από την ιστορία!

Η τελευταία φορά που οι Μπιανκονέρι ηττήθηκαν σε αγώνα πρωταθλήματος ήταν στις 28 Οκτωβρίου, με αντίπαλο την... Σασουόλο. Από εκείνη τη βραδιά άρχισε η αντεπίθεση των Τορινέζων, οι οποίοι έχουν πλέον 18 νίκες (και μία ισοπαλία) σε 19 αγωνιστικές, με αποτέλεσμα να βρίσκονται στο +6 από τη Νάπολι, με ματς περισσότερο. Αυτός που έκανε την διαφορά ήταν ο Ντιμπάλα με υπέροχο γκολ στο 36' αλλά το κεντρικό πρόσωπο είναι ο Μπουφόν, ο οποίος κράτησε ανέπαφη την εστία του για 10ο σερί αγώνα (ρεκόρ στην ιστορία της Γιούβε), συμπλήρωσε 926 λεπτά (ξεπέρασε τα 903 του Ντίνο Τζοφ) και αν δεν δεχθεί γκολ στα πρώτα 4 λεπτά του (εκτός έδρας) ντέρμπι με την Τορίνο, θα κάνει την καλύτερη επίδοση στα χρονικά του calcio (929 ο Σεμπαστιάνο Ρόσι)!

Το ξεκίνημα του ματς θα μπορούσε να είναι τέλειο για την Γιουβέντους καθώς πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό ο Ντιμπάλα πήγε για γκολάρα με σουτ στην κίνηση αφού σήκωσε την μπάλα ο Μάντζουκιτς. Η Σασουόλο απάντησε στο 5' με το άστοχο τελείωμα του Πολιτάνο, από καλή θέση, μετά το γύρισμα που έγινε από αριστερά, για να πάρουν στη συνέχεια τον έλεγχο οι Μπιανκονέρι. Στο 18' θα μπορούσαν να πάρουν και το προβάδισμα αλλά ο Κονσίλι απέκρουσε την κοντινή κεφαλιά του Αλεξ Σάντρο μετά το φάουλ του Ντιμπάλα, για να ακολουθήσει αμέσως μετά, στο 20', το κακό σουτ του Ντάνκαν -ενώ ήταν ελεύθερος- από το ύψος της περιοχής. Το ματς είχε σχετικά καλό ρυθμό και στο 26' είχε ακόμη μία καλή φάση αλλά ο Κεντίρα με προβολή υπό πίεση, μετά το γύρισμα του Ντιμπάλα, κατάφερε να αστοχήσει, για να έρθει τελικά το 1-0 στο 36'... Ο Αργεντίνος και ο Κουαδράδο συνεργάστηκαν άψογα, ο Κολομβιανός έκανε ό,τι ήθελε τον Ατσέρμπι και γύρισε για τον Ντιμπάλα, ο οποίος με... πλασέ Ντελ Πιέρο νίκησε τον Κονσίλι.

Θεωρητικά οι Μπιανκονέρι είχαν ό,τι χρειάζονταν για να διαχειριστούν όπως ξέρουν το δεύτερο μέρος και αυτό έδειξαν διάθεση να κάνουν, με το Juventus Stadium να... σηκώνεται στο πόδι στο 68ο λεπτό για να αποθεώσει τον Μπουφόν, ο οποίος σε εκείνο το λεπτό έφτασε τα 904 χωρίς να δεχθεί γκολ, προσπερνώντας τον Τζοφ! Δύο λεπτά μετά θα μπορούσαν να υπάρξουν πανηγυρισμοί και για γκολ αλλά οι Κεντίρα και Κουαδράδο δεν εκμεταλλεύτηκαν το γύρισμα του Ντιμπάλα από αριστερά, για να κάνει αισθητή την παρουσία της και η Σασουόλο στο 75' με το σουτ του Σανσόνε που απέκρουσε ο Τζίτζι. Το ματς ήταν πιο... άναρχο από ό,τι θα ήθελε η Γιούβε, ειδικά από την στιγμή που ο Πογκμπά δεν έκανε το 2-0 στο 77' με πλασέ από κοντά (απέκρουσε ο Κονσίλι), για να ακολουθήσει ένα... ρεσιτάλ λαθών στο τελευταίο 10λεπτο.

Οι παίκτες του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, ο οποίος είδε στο 86' τον Κονσίλι να αποκρούει την προσπάθεια του Μοράτα, δεν κρατούσαν την μπάλα και αυτό είχε ως συνέπεια να εμφανιστεί και το άγχος, τουλάχιστον μέχρι να καθαρίσει ο Μπουφόν το σουτ του Σανσόνε, στην αντεπίθεση, στο 87' και να κρατήσει το τρίποντο, το οποίο σημαίνει, τουλάχιστον μέχρι το βράδυ της Κυριακής, ότι η διαφορά από τη δεύτερη Ναπολι είναι στους έξι βαθμούς...

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Ρουγκάνι, Κουαδράδο, Κεντίρα (72' Πογκμπά), Μαρκίζιο, Ασαμόα, Αλεξ Σάντρο, Ντιμπάλα (80' Μοράτα), Μάντζουκιτς (89' Λιχτστάινερ).

Σασουόλο (Εουζέμπιο Ντι Φραντσέσκο): Κονσίλι, Βρσάλικο, Αντέι, Ατσέρμπι, Πελούζο, Μπιοντίνι (69' Πελεγκρίνι), Μανιανέλι, Ντάνκαν, Πολιτάνο (89' Ατζαπόνγκ), Φαλτσινέλι (77' Τρότα), Σανσόνε.

 

SERIE A Τελευταία Νέα