Ο Σαββίδης πάει τον Ολυμπιακό στα δικαστήρια!

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΔΙΑΜΑΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΞΩΔΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ ΠΑΕ

Ο Σαββίδης πάει τον Ολυμπιακό στα δικαστήρια!

Ο Ιβάν Σαββίδης συνεχίζει την κόντρα με την ΠΑΕ Ολυμπιακός στην οποία απέστειλε εξώδικο διαμαρτυρίας για τους χαρακτηρισμούς «φιλοξενούμενος», «Ρωσοπόντιος» και «κλόουν», θεωρώντας υπεύθυνους τους «ερυθρόλευκους». 

Ο Σαββίδης πάει τον Ολυμπιακό στα δικαστήρια!

Στον ΠΑΟΚ γνωρίζουν ότι από τον Ολυμπιακό μπορεί να απαντήσουν χρεώνοντας τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς σε... κύκλους και τετράγωνα, άρα να υποστηρίξουν ότι δεν τους υιοθετούν ή ότι τους υιοθετούν οπότε στη συνέχεια ο μεγαλομέτοχος της ασπρόμαυρης ΠΑΕ θα καταθέσει αγωγή πηγαίνοντας την υπόθεση στα δικαστήρια, όπως είναι και ο αρχικός σκοπός του κ. Σαββίδη.

Η υπόθεση που έχει πάρει διαστάσεις με αρκετές τοποθετήσεις πολιτικών και μη προσώπων υπέρ του Ιβάν Σαββίδη και της ελληνικότητας της καταγωγής του δεν πρόκειται να παραμείνει στο επίπεδο της απλής αποστολής εξωδίκου, όπως αναφέρουν οι συνεργάτες του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Στην εξώδικο διαμαρτυρία η οποία επιδόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ο Ιβάν Σαββίδης –και όχι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ-  ζητάει από τους ερυθρόλευκους να ανακαλέσουν τους χαρακτηρισμούς και αναλυτικά αναφέρει:

«Με οργή και αγανάκτηση διάβασα τις πρόσφατες τοποθετήσεις δια του Τύπουτης “ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ”, οι οποίες αναφέρονται στο πρόσωπό μου άλλοτε με τον υβριστικό χαρακτηρισμό “κλόουν”, άλλοτε με τον ρατσιστικό χρωματισμό “ο Ρωσοπόντιος”, πάντοτε όμως με τη λίαν απαξιωτική φράση ότι είμαι “φιλοξενούμενος” στη χώρα μου.

Αναφορικώς με τον πρώτο χαρακτηρισμό περί κλόουν, απαξιώ ακόμη και να τον σχολιάσω, διό και σας τον επιστρέφω αυτούσιο και απαράλλακτο.

Ως προς τα όσα αισχρά αναφέρετε περί “φιλοξενίας” μου στην Ελλάδα, μόνο γέλιο και θυμηδία προκαλούν. Εύχομαι, μόνον, να μην αντικατοπτρίζουν ενδόμυχες εθνικιστικές σκέψεις των εμπνευστών των τοποθετήσεων.

Κανείς δεν φιλοξενείται εκεί όπου ανήκει. Είμαι Έλληνας ομογενής εκ γεννήσεως και η ελληνική υπηκοότητα μού απονεμήθηκε με Προεδρικό Διάταγμα της 31ης Δεκεμβρίου του 2012, και με την τιμητική αιτιολογία ότι “προσέφερα εξαιρετικές υπηρεσίες στην Ελλάδα, καθώς προώθησα τη διατήρηση της ελληνικής συνείδησης και του ελληνικού ιδεώδους στο χώρο των Ελλήνων ομογενών στη Ρωσία και τις χώρες της Πρώην Σοβιετικής Ένωσης, συνέβαλα στην ενδυνάμωση της απανταχού ορθοδοξίας και επέδειξα πλούσιο φιλανθρωπικό και πολιτιστικό έργο και ενεργό συμμετοχή και συνδρομή στη ζωή της σύγχρονης Ελλάδας”.

Ανταποδίδοντας την ύψιστη αυτή τιμή της Ελληνικής Πολιτείας προς το πρόσωπό μου, εδώ και τέσσερα χρόνια επενδύω εκατομμύρια ευρώ, δημιουργώ νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα και εκπληρώνω στο ακέραιο όλες τις νόμιμες φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις στο Ελληνικό Δημόσιο, ενισχύοντας με τις διάφορες επιχειρήσεις μου -όσο μπορώ- τις προσπάθειες για την ανάκαμψη της οικονομίας της.

Η πορεία της ζωής μου και της επιχειρηματικότητάς μου δεν επιτρέπει σε κανέναν να αμφισβητεί την ελληνικότητα της ψυχής μου και της σκέψης μου.

Ευχόμενος να αισθανθείτε κάποια στιγμή εξίσου ή και περισσότερο Έλληνες από εμένα,

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ εντονότατα για τις προαναφερθείσες χλευαστικές τοποθετήσεις σας δια του Τύπου.

Σας ΚΑΛΩ άμα τη λήψει της παρούσης να τις ανακαλέσετε δημοσίως.

Άλλως, σας ΔΗΛΩΝΩ ότι στην περίπτωση μη συμμορφώσεώς σας, θα λάβω όλα τα ενδεικνυόμενα από το νόμο μέτρα εναντίον σας για την προάσπιση και διασφάλιση των νομίμων δικαιωμάτων μου.

Με τη ρητή επιφύλαξη και κάθε άλλου νομίμου δικαιώματός μου αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα σε αυτούς προς τους οποίους απευθύνεται, προκειμένου να λάβουν γνώση και για τις έννομες συνέπειες». 

 

Best of internet