Ο ΠΑΟΚ δίπλα στους πρόσφυγες

Ο ΠΑΟΚ δίπλα στους πρόσφυγες

Ο ΠΑΟΚ δίπλα στους πρόσφυγες

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ξεκινάει συντονισμένη προσπάθεια για την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες, που βρίσκονται στην Ειδομένη, στα Διαβατά, στο Χέρσο.

Στην Τούμπα θα αρχίσουν άμεσα την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και φαρμάκων και δίνουν το στίγμα τους με την παρακάτω ανακοίνωση, όπου σημειώνουν χαρακτηριστικά:

«Ακόμα κι αν δεν ήταν δίπλα μας… Ακόμα κι αν προσποιούμασταν πως δεν βλέπουμε… Ακόμα κι αν ζούμε με την ψευδαίσθηση πως ποτέ δεν θα βρεθούμε στη θέση τους… Δικαιολογία δεν υπάρχει. Η συμπόνια και η αλληλεγγύη δεν είναι υποχρέωση, δεν προκύπτει ψυχαναγκαστικά κι ενοχικά. Δεν είναι μόδα ή αφορμή προβολής.

Η ανθρωπιά και η προσφορά από το υστέρημα του καθενός θα έπρεπε να είναι τρόπος ζωής. Να έχει διάρκεια. Να προσφέρει έστω  τα μικρά – αυτονόητα για τους περισσότερους – απαραίτητα για την επιβίωση πλέον στους ανθρώπους που τους τα πήραν όλα. Σ’ αυτούς που δεν έχουν τίποτα πια να φυλάξουν, που τους αναλογεί ένα χαρτόκουτο για να μην κοιμούνται στο χώμα.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ συνεπής στο ανθρωπιστικό της πρόσωπο, ανταποκρινόμενη σε διαρκή βάση – δίχως τυμπανοκρουσίες – στις ανάγκες ευπαθών πληθυσμών, προσφύγων, παιδιών, οργανώνει μια συντονισμένη προσπάθεια για την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης στους ανθρώπους που «πεθαίνουν» καθημερινά στην Ειδομένη, στα Διαβατά, στο Χέρσο, όπου έχουν στοιβαχτεί καταρρακωμένες ανθρώπινες ψυχές…».

Best of internet