Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-0

Gazzetta team
Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-0

bet365

Με πάθος και θέληση που έκαναν τη διαφορά η Λίβερπουλ διέλυσε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που έχασε μόνο 2-0 χάρη στον Ντε Χέα. Στάριτζ, Φιρμίνο τα γκολ.

Η ομάδα του Γίργκεν Κλοπ ήταν εκείνη που πανηγύρισε στο πρώτο σκέλος του ιστορικού αγγλικού εμφύλιου και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης. Οι Reds ήταν το απόλυτο αφεντικό, επέτρεψαν ελάχιστα πράγματα στο παθητικό σύνολο του Φαν Χααλ και θα μπορούσαν να έχουν πάρει ήδη την πρόκριση αν ο Νταβίδ Ντε Χέα δεν έκανε μια σειρά από καταπληκτικές επεμβάσεις. Ενα γκολ σε κάθε ημίχρονο πέτυχε η Λίβερπουλ που και βάσει εικόνας είναι το φαβορί για την πρόκριση και το όνειρο της κατάκτησης του τίτλου που οδηγεί ουσιαστικά στο Champions League...

Από νωρίς το ματς πήρε την εικόνα που είχε σε ολόκληρη σχεδόν τη διάρκειά του. Η Λίβερπουλ είχε κατοχή, κυκλοφορούσε άνετα την μπάλα και έφτανε εύκολα έξω από την περιοχή του Ντε Χέα. Στο 20' οι γηπεδούχοι κέρδισαν ένα πέναλτι που σηκώνει κουβέντα σε μονομαχία του Κλάιν με τον Μέμφις Ντεπάι και ο Στάριτζ νίκησε τον Ντε Χέα παρότι ο Ισπανός έπεσε σωστά (1-0). Τρία λεπτά αργότερα οι Reds είχαν απίστευτη χαμένη ευκαιρία, όταν το σουτ του Στάριτζ κατέληξε σε πάσα για τον Κουτίνιο ο οποίος όμως δεν έστειλε την μπάλα στο σημείο που η εστία ήταν κενή και ο Ντε Χέα κατάφερε να κάνει καταπληκτική επέμβαση.

Η κατοχή είχε φτάσει στο 73%-27% για την Λίβερπουλ που έχασε την επόμενη μεγάλη φάση στο 31' με τον Στάριτζ να βλέπει την μπάλα να του έρχεται μετά το λάθος του Σμόλινγκ αλλά ο Ισπανός keeper της Γιουνάιτεντ το έβγαλε κι αυτό. Το ίδιο μοτίβο παρέμεινε και στο 42' ο Ντε Χέα πιο εύκολα αυτή τη φορά είπε «όχι» στον Λαλάνα.

Παρά την αλλαγή του Κάρικ με τον Ράσφορντ στην ανάπαυλα, η Λίβερπουλ ήταν το αφεντικό και στην επανάληψη, όμως η Γιουνάιτεντ σε αυτά τα 45' είχε τουλάχιστον κάποιες φάσεις. Στο 51' ο Σνάιντερλεν έκανε το σουτ εκτός περιοχής αλλά ο Μινιολέ ήταν εκεί και τρία λεπτά αργότερα ο Ντε Χέα έκανε εντυπωσιακή επέμβαση στο βολέ εκτός περιοχής του Κουτίνιο. Οι φιλοξενούμενοι έδιναν την εντύπωση ότι δεν... χαλιούνται με το 1-0 και στο 64' ο Κλοπ έσφιξε την ομάδα του βάζοντας τον Αλεν στη θέση του Στάριτζ. Στο 67' τη σουτάρα του Κλάιν εκτός περιοχής έβγαλε ο Ντε Χέα με γροθιές και δύο λεπτά αργότερα η Λίβερπουλ είχε νέα ευκαιρία όταν το εξαιρετικό γύρισμα του Λαλάνα βρήκε τον Χέντερσον ο οποίος όμως σούταρε άουτ.

Στο 73' έγινε το 2-0 που ήταν απόλυτα αναμενόμενη εξέλιξη. Ο Χέντερσον έφυγε από θέση οφσάιντ στα δεξιά, όμως ο Κάρικ έκανε τραγικό λάθος και ο Λαλάνα γύρισε στον Φιρμίνο ο οποίος σκόραρε από κοντά. Ο Φαν Χααλ έκανε διπλή αλλαγή στο 80' όμως τίποτα δεν έμελλε να αλλάξει με το 2-0 να παραμένει μέχρι φινάλε.

Λίβερπουλ (Γίργκεν Κλοπ): Μινιολέ, Κλάιν, Λόβρεν, Σακό, Μορένο, Τσαν, Χέντερσον, Λαλάνα, Κουτίνιο, Φιρμίνο (84' Οριζί), Στάριτζ (64' Αλεν).

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Λουίς Φαν Χααλ): Ντε Χέα, Βαρέλα, Σμόλινγκ, Μπλιντ, Ρόχο, Σνάιντερλεν (79' Σβάινσταϊγκερ), Φελαϊνί, Ντεπάι, Μάτα (79' Ερέρα), Μαρσιάλ, Ράσφορντ (46' Κάρικ).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα