Αθλέτικ - Βαλένθια 1-0

Gazzetta team
Αθλέτικ - Βαλένθια 1-0

bet365

Η Μπιλμπάο έριξε στις λάσπες του Σαν Μαμές τη Βαλένθια, επικράτησε 1-0 και πήρε το πάνω χέρι για πρόκριση στα προημιτελικά. Προβάδισμα για Βιγιαρεάλ και Λάτσιο!

Στο λασπωμένο Σαν Μαμές, η Αθλέτικ ήταν αυτή που έμεινε όρθια, επικράτησε 1-0 της Βαλένθια και έκανε το μεγάλο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Αν ο Αντούριθ ήταν πιο ουσιαστικός, η ομάδα του Βαλβέρδε θα μπορούσε να είχε κλειδώσει την πρόκριση από το βράδυ της Πέμπτης. Ασύνδετη και προβληματική η Βαλένθια, είναι... κοντά στην απώλεια ακόμα ενός μεγάλου στόχου, με τον Γκάρι Νέβιλ να βρίσκεται πλέον σε δύσκολη θέση! Πριν δέκα ημέρες, οι Βάσκοι πέρασαν... αέρας από το Μεστάγια επικρατώντας 3-0 και απόψε φρόντισαν ξανά να επιβεβαιώσουν τον τίτλο του φαβορί, έστω κι αν ο αγωνιστικός χώρος ήταν σε κακή κατάσταση! Το γκολ του Ραούλ Γκαρθία στο 20' ήταν αυτό που έκρινε την αναμέτρηση. Οι Βάσκοι ήταν καλύτεροι, αλλά ο Ράιαν νίκησε δυο φορές τον Αντούριθ στο τέλος κάθε ημιχρόνου, κρατώντας ζωντανές τις ελπίδες πρόκρισης για τη Βαλένθια!

Τη... μισή δουλειά η Βιγιαρεάλ
Με δύο γκολ του Μπακάμπου η Βιγιαρεάλ επιβλήθηκε με 2-0 της Λεβερκούζεν και πήρε τεράστιο προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια και φρόντισαν από το ξεκίνημα να δείξουν τις προθέσεις τους, με τον Σολδάδο να χάνει μεγάλη διπλή ευκαιρία στο 2' και τον Μπακάμπου να ανοίγει το σκορ μόλις στο 4' μετά από υπέροχη ασίστ του Σολδάδο. Στο 11' ο Λένο πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον Μπακάμπου, ενώ η πρώτη καλή στιγμή της Λεβερκούζεν ήρθε στο 25' με τον Τσιτσαρίτο. Η εικόνα δεν άλλαξε στην επανάληψη, με τον Μπακάμπου να χάνει την πρώτη ευκαιρία στο 49' και τελικά να πετυχαίνει και δεύτερο γκολ στο 56'. Λάθος των φιλοξενούμενων στη μεσαία γραμμή και ο επιθετικός της Βιγιαρεάλ έκανε την κούρσα και πλάσαρε εύστοχα για το 2-0. Τα πάντα είχαν τελειώσει, με τους γηπεδούχους να έχουν τον έλεγχο μέχρι το τέλος και να πλησιάζουν και σε τρίτο γκολ με τον Μπαπτιστάο στις καθυστερήσεις.

Προβάδισμα η Λάτσιο
Τον πρώτο λόγο για πρόκριση στους «8» έχει πλέον η Λάτσιο μετά την εκτός έδρας ισοπαλία (1-1) με την Σπάρτα Πράγας. Οι Ιταλοί μπήκαν καλύτερα και είχαν δύο ευκαιρίες στα πρώτα λεπτά με τους Παρόλο και Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, για να έρθει τελικά το γκολ για τους... Τσέχους! Στο 13' ο Λαφάτα πέρασε την μπαλιά για τον Φρίντεκ και αυτός με τρομερό σουτ από δεξιά εντός περιοχής έκανε το 1-0. Η Σπάρτα ήταν μπροστά στο σκορ αλλά δεν ήταν καλύτερη από την Λάτσιο, η οποία πίεσε για την ισοφάριση και έφτασε σε αυτή στο 38': Εκτέλεση κόρνερ, κεφαλιά του Χουντ, απόκρουση του Μπίτσικ και στην επαναφορά ο Παρόλο έκανε εύκολα το 1-1. Η ομάδα του Στέφανο Πιόλι είχε φέρει το ματς εκεί που ήθελε και στο 58' άγγιξε το 1-2 αλλά η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι μετά το σουτ του Καντρέβα. Αυτή ήταν και η καλύτερη στιγμή του δεύτερου μέρους, με την Λάτσιο να παίρνει το προβάδισμα για την πρόκριση.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα