Το 13άρι... έκαψε την Τσέλσι

Το 13άρι... έκαψε την Τσέλσι

Κώστας Ζάλιαρης
Το 13άρι... έκαψε την Τσέλσι

bet365

Στην 13η διαδοχική παρουσία της στην τελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, η Τσέλσι «κάηκε» και θ' απουσιάσει από τη διοργάνωση την επόμενη αγωνιστική περίοδο για πρώτη φορά από τη σεζόν 2002-2003!

Οι «μπλε» του Λονδίνου ήταν κατώτεροι της Παρί και στα δύο παιχνίδια που έδωσαν για τρίτη φορά τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα η ομάδα του Χίντινκ να μη συνεχίσει πέρα από τη φάση των «16» του θεσμού και ν' αποκλειστεί με δύο ήττες, οι οποίες ήρθαν με το ίδιο σκορ, 2-1.

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και ο Αντριέν Ραμπιό έβαλαν τέλος στα όνειρα της Τσέλσι για μια πορεία που θα μπορούσε να ξεχωρίσει στη φετινή κάκιστη αγωνιστική περίοδο, με τον Ντιέγκο Κόστα να διασώζεται, να σκοράρει, να τρέχει συνεχώς, αλλά ν' αποχωρεί από το ματς με πρόβλημα τραυματισμού και την Τσέλσι ν' αδυνατεί να φανεί απειλητική στη συνέχεια, έχοντας πλέον χάσει κάθε ελπίδα μετά και το δεύτερο γκολ των Γάλλων.

Ευκαιρία για ευρωπαϊκή συμμετοχή την επόμενη σεζόν υπάρχει λόγω της παρουσίας της ομάδας στα προημιτελικά του φετινού Κυπέλλου Αγγλίας, εκεί όπου καλούνται οι «μπλε» να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Έβερτον αν θέλουν να συνεχίσουν και να φτάσουν μέχρι και τη διεκδίκηση του τροπαίου, στον τελικό του «Γουέμπλεϊ».

Θέμα... τετράδας στην Πρέμιερ Λιγκ δεν «παίζει» βάσει λογικής, ενώ προς το παρόν, δεδομένα θ' ανοίξει μια θέση στη βαθμολογία για το επόμενο Γιουρόπα Λιγκ, λόγω της κατάκτησης του Λιγκ Καπ από τη Μάντσεστερ Σίτι που βρίσκεται μέσα στις πρώτες τέσσερις. Εκτός κι αν... λιποθυμήσει κι αυτή και χάσει το «εισιτήριο» για τ' αστέρια.

Η επόμενη αγωνιστική περίοδος θα βρει την Τσέλσι δίχως ευρωπαϊκό παιχνίδι το διήμερο Τρίτη/Τετάρτη, για πρώτη φορά έπειτα από τη σεζόν 2002-2003.

Πριν από 13 χρόνια, οι εκπρόσωποι της Αγγλίας στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση ήταν οι Άρσεναλ, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και... Νιούκαστλ!

Οι εν ενεργεία Πρωταθλητές Αγγλίας συμμετείχαν εκείνη τη χρονιά στο Κύπελλο UEFA, όπου και... αποκλείστηκε από τη Βίκινγκ της Νορβηγίας (!) με συνολικό σκορ 5-4!

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα