Nα του κάνει το χάτιρι...

Nα του κάνει το χάτιρι...

Διονύσης Δελλής Διονύσης Δελλής
Nα του κάνει το χάτιρι...

bet365

Ο Διονύσης Δελλής γράφει για τον Ολυμπιακό, που μπορεί να μην είναι στους "16" του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά έχει τεράστιο ενδιαφέρον για την τελική έκβαση της διοργάνωσης.

Μέρες έντασης γενικά. Μέρες που οδηγούν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ειδικά. Και κάπου πιο... μακριά: Η αρχή του τέλους, στην πραγματικά σοβαρή υπόθεση που χωρίζει τον Ολυμπιακό αυτής της αγωνιστικής περιόδου, με τον Ολυμπιακό της επόμενης. Η εξέλιξη του Γιουρόπα Λιγκ, ως τον τελικό της Βασιλείας.

Ξεκινά απόψε η φάση των «16». Και οι Ερυθρόλευκοι έστω και αν δεν είναι εκεί, έχουν τεράστιο συμφέρον για να πληροφορηθούν κάθε λεπτομέρεια της διοργάνωσης ως το φινάλε της. Διότι αυτό το μονοπάτι είναι που θα αποφασίσει και το δικό τους άμεσο ευρωπαϊκό μέλλον. Αν θα παίξουν προκριματικά το καλοκαίρι. Ή αν θα βρεθούν απευθείας στη φάση των ομίλων του Τσαμπιονς Λιγκ.

Υπενθυμίζουμε: Ο κάτοχος του Γιουρόπα Λιγκ κερδίζει ως μπόνους ένα απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ. Αν λοιπόν κατακτήσει τη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση, μια ομάδα που πάει στους ομίλους από το πρωτάθλημα της; Τότε την έξτρα θέση στους ομίλους την κερδίζει η πρωταθλήτρια της χώρας με το 13η στην ειδική κατάταξη της UEFA. Ειδικά για φέτος λοιπόν, η Ελλάδα και ο Ολυμπιακός (με βάση την ειδική βαθμολογία της περιόδου 2014-15 που είναι σε ισχύ).

Ποιες ομάδες λοιπόν θα ήθελαν οι Ερυθρόλευκοι να τις δουν να σηκώνουν φέτος την «κούπα» από τις 16 που συνεχίζουν στη διοργάνωση; Είναι λιγάκι νωρίς να μιλήσει με κάποιος με σιγουριά για το τι θα γίνει στα «σοβαρά» πρωταθλήματα της Ευρώπης, τα περισσότερα των οποίων είναι ακόμη ορθάνοιχτα. Με τα υπάρχοντα δεδομένα: Απευθείας για τους ομίλους του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ πηγαίνει η Ντόρτμουντ, η Τότεναμ και η –οικοδέσποινα του τελικού- Βασιλεία. Ποιο είναι το κακό της υπόθεσης; Ότι Ντόρτμουντ και Τότεναμ παίζουν «απέναντι» από αυτή τη φάση. Άρα στους οκτώ θα είναι μόνο η μία.

Η Βασιλεία αντιμετωπίζει την κάτοχο Σεβίλλη, άρα δεν το λες ακριβώς εύκολο να περάσει. Και τι άλλα... πονταρίσματα θα προκύψουν πιθανώς; Η Σαχτάρ (ισόβαθμη με τη Ντιναμό Κιέβου) που πάει για το πρωτάθλημα στην Ουκρανία και η Φενέρ του Περέιρα στην Τουρκία που είναι στο +2 από τη Μπεσίκτας, αλλά με ματς παραπάνω. Η Σαχτάρ αντιμετωπίζει την Άντερλεχτ στους «16» και η Φενέρ τη Μπράγκα, άρα λογικά μπορούν να συνεχίσουν στο τουρνουά και οι δύο.

Σοβαρές πιθανότητες για να βρεθούν απευθείας στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ, δεν έχει άλλη ομάδα από την 16άδα. Ουσιαστικά δηλαδή μια 5άδα είναι που κρατά αυτή τη στιγμή ανοιχτή την πόρτα στον Ολυμπιακό, για απευθείας παρουσία στους ομίλους της επόμενης σεζόν. Δεν είναι πάνω από 30% το ποσοστό. Μπορεί όμως να πιάσει το 50% απευθείας στα προημιτελικά, αν περάσουν οι τέσσερις από τους πέντε που αναφέραμε ήδη.

Φυσικά ακόμη και αν βρεθεί στα προκριματικά ο Ολυμπιακός, θα είναι στο γκρουπ των πρωταθλητών και ισχυρός. Λογικά δηλαδή με κληρώσεις στα μέτρα του. Δεν είναι το ίδιο όμως να βρεθεί από τον Μάη στους ομίλους. Δεν είναι το ίδιο ακόμη και για την ημερομηνία έναρξης της επόμενης προετοιμασίας. Πόσο μάλλον για το μεγάλο οικονομικό bonus που πάει «πακέτο» με τα αστέρια.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής