Τσέλσι - Παρί Σεν Ζερμέν 1-2

Gazzetta team
Τσέλσι - Παρί Σεν Ζερμέν 1-2

bet365

Ο Σουηδός υπερπαίκτης ήταν καθοριστικός και με ασίστ-γκολ χάρισε στην Παρί νίκη στο Stamford Bridge επί της Τσέλσι (1-2) και πρόκριση στους «8» του Champions League.

Η Παρί Σεν Ζερμέν έδειξε και στο Λονδίνο ότι άξιζε 100% να περάσει σε βάρος της Τσέλσι την οποία νίκησε για δεύτερη φορά (1-2) και για 4η σερί χρονιά θα είναι παρούσα στα προημιτελικά του Champions League. Μετά το γκολ στο Παρίσι, ο Ζλάταν έδωσε πάρε-βάλε το πρώτο και πέτυχε το δεύτερο γκολ της ομάδας του Λοράν Μπλαν που συνεχίζει σε όλα τα μέτωπα. Η Τσέλσι αντέδρασε νωρίς και έπαιξε την πρόκριση στα ίσα στο πρώτο μέρος, όμως το δεύτερο γκολ των Παριζιάνων στην επανάληψη τα τελείωσε όλα. Αναγκαστική αλλαγή έγιναν Ντιέγο Κόστα και Αζάρ.

Για την Τσέλσι ήταν η πρώτη φάση στο παιχνίδι όταν ο Ντιέγο Κόστα γύρισε και έκανε το αριστερό σουτ, όμως ο Τραπ έδειξε από την αρχή ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Τρία λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι απάντησαν όταν ο Λούκας έκανε ατομική ενέργεια και πέρασε για τον Ντι Μαρία, ο οποίος πλάσαρε με το δεξί τον Κουρτουά αλλά πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή έκοψε ο Ιβάνοβιτς. Στο 16' όμως έγινε το 0-1 με τον Ιμπραΐμοβιτς να βγαίνει μέσα στην περιοχή από δεξιά και να δίνει σε κενό τέρμα στον Αντριέν Ραμπιό. Η Τσέλσι προσπάθησε να αντιδράσει, πιέζοντας ψηλά δημιούργησε προβλήματα στο κέντρο της Παρί και στο 27' ισοφάρισε.

Γουίλιαν και Πέδρο έκρυψαν την μπάλα για να αδειάσει στη συνέχεια ο Ντιέγο Κόστα τον Τιάγκο Σίλβα και να νικήσει τον Τραπ με το αριστερό (1-1). Το ματς είχε σταθερά εξαιρετικό ρυθμό και ήταν απολευστικό, με τον Λούκας να βγαίνει στο 34' από δεξιά και η σέντρα του βρήκε τον Ζλάταν η κεφαλιά του οποίου όμως πήγε στα χέρια του Κουρτουά. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η ομάδα του Χίντινκ έπαιξε καλύτερα, έκλεβε μπάλες και δημιουργούσε κινδύνους, όμως στο 40' το αδύναμο σουτ του Φάμπρεγας πέρασε έξω και στο 45' αυτό του Ντιέγο Κόστα απέκρουσε ο Τραπ.

Η Τσέλσι προσπάθησε να μπει δυνατά στην επανάληψη και στο 49' μετά την κούρσα του Γουίλιαν ο Μάξουελ κατάφερε να μπλοκάρει το σουτ του Αθπιλικουέτα. Ο ρυθμός παρέμενε καλός, όμως οι φάσεις δεν ήταν πολλές. Στο 60' η Τσέλσι υπέστη σοβαρό πλήγμα στην επίθεση όταν ο Ντιέγο Κόστα δεν μπόρεσε να συνεχίσει και στη θέση μπήκε ο Μπερτράντ Τραορέ. Στο 62' ο Ζλάταν άνοιξε το κοντρόλ και έχασε την ευκαιρία και τρία λεπτά αργότερα οι Μπλε άγγιξαν το δεύτερο γκολ και το σκορ παράτασης. Το σουτ του Γουίλιαν απέκρουσε ο Τραπ και στη συνέχεια ο Γερμανός έβγαλε το σουτ του Αζάρ και στο 67' η Παρί έβαλε τέλος στην όλη ιστορία. Ο Ντι Μαρία έκρυψε το τόπι αρχικά με τον Τιάγκο Μότα και στη συνέχεια το εμφάνισε μπροστά στον Ιμπρα σε κενή εστία. Ο Σουηδός παικταράς δεν λάθεψε και έγραψε το 1-2 που έμεινε μέχρι το τέλος αφού πλέον δεν γινόταν να αλλάξει κάτι στα λεπτά που απέμεναν...

Τσέλσι (Γκους Χίντινκ): Κουρτουά, Κένεντι, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Αθπιλικουέτα, Μίκελ, Φάμπρεγας, Πέδρο, Γουίλιαν, Αζάρ (77' Αζάρ), Ντιέγο Κόστα (60' Μπερτράντ Τραορέ).

Παρί Σεν Ζερμέν (Λοράν Μπλαν): Τραπ, Μάξουελ, Λουίζ, Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Τιάγκο Μότα, Ραμπιό, Ματουιντί (87' Φαν Ντερ Βιλ), Λούκας (77' Παστόρε), Ντι Μαρία (82' Καβάνι), Ιμπραΐμοβιτς.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα