Μία μικρή χαρά στον κόσμο!

Μία μικρή χαρά στον κόσμο!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Μία μικρή χαρά στον κόσμο!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την υποχρέωση των παικτών του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό!

Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν χρειάζεται να πεις ή να γράψεις πολλά. Σίγουρα μπορείς να κάνεις αναλύσεις επί αναλύσεων στο καθαρά ποδοσφαιρικό κομμάτι. Όπως ακριβώς κάναμε σε τούτη την γωνιά ενόψει της αναμέτρησης του πρώτου γύρου. Ο Παππάς, όμως, «καθάρισε» το ματσάκι, έδωσε το «τρίποντο» στα χαρτιά στον Ολυμπιακό και ο γάμος σχόλασε νωρίς. Δεν θα μπούμε στην ίδια διαδικασία και τώρα. Με όσα γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο, διάθεση για καθαρά ποδοσφαιρικές κουβέντες δεν έχει κανείς εκτός από εκείνους που πρέπει να βγάλουν την «υποχρέωση» στο σύστημα και τους αρέσει να μιλάνε-και καλά- για την μπαλίτσα ενώ ο κόσμος «καίγεται», την ώρα που ξεκινούν πρωταθλήματα στην σκιά των εγκληματικών οργανώσεων, την ώρα που στην «κεφαλή» του αθλήματος(ΕΠΟ και Λίγκα) βρίσκονται υπόδικοι για ποδοσφαιρικά σκάνδαλα.

Πάμε τώρα και στο ντέρμπι της Κυριακής. Ένα παιχνίδι που δεν έχει καμία βαθμολογική σημασία, όσον αφορά την πρώτη θέση. Ο Ολυμπιακός είναι και μαθηματικά πρωταθλητής και αυτός που «καίγεται» για βαθμούς ενόψει των πλέι-οφ είναι ο Παναθηναϊκός. Ένας Παναθηναϊκός που φέτος κερνά μόνο πίκρες τους οπαδούς του, ένας Παναθηναϊκός που είναι εκτός μεγάλων στόχων απο πολύ νωρίς και πηγαίνει στο Φάληρο έχοντας την τελευταία ευκαιρία να δώσει μια μικρή χαρά στον κόσμο του. Κανείς δεν θα βγει να πανηγυρίσει για το «διπλό»-αν έρθει-, κανείς δεν θα ξεχάσει τις ξεφτίλες από την Καμπάλα, τον Ατρόμητο και την κούρσα του πρωταθλήματος που χάθηκε νωρίς. Όσο να' ναι, όμως, πάντα μία νίκη μέσα στο Φάληρο, μία νίκη κόντρα στο σύστημα μπορεί να «γλυκάνει» τον κόσμο.

Όσοι θα πατήσουν στο χορτάρι του «Καραϊσκάκης» το βράδυ της Κυριακής να παίξουν για πάρτη του κόσμου. Για αυτούς που τόσα χρόνια έβαλαν και θα συνεχίζουν να βάζουν πλάτη, για αυτούς που η ζωή τους όλη είναι ο Παναθηναϊκός, για αυτούς που πήραν τους δρόμους τον προηγούμενο μήνα για να υπερασπιστούν τον σύλλογο απέναντι στο κράτος και κατάφεραν να τους ξενερώσουν! Για αυτούς που από τον Αύγουστο δεν μπορούν να συνέλθουν, για αυτούς που δεν κλείνουν μάτι μετά από ήττες και για εκείνους που είκοσι χρόνια τώρα βιώνουν μία άνευ προηγούμενου ποδοσφαιρική χούντα και περιμένουν μικρές κερδισμένες «μάχες» σε έναν άνισο «πόλεμο».

Τα μηνύματα τα άκουσαν το προηγούμενο Σάββατο στο Κορωπί όπως καμία άλλη φορά την τελευταία τριετία. Το αν τα πήραν ή όχι θα φανεί το βράδυ της Κυριακής...

Υ.Γ1: Όσο και αν έψαξα, δεν βρήκα σε ΚΑΝΕΝΑ προηγμένο πρωτάθλημα της Ευρώπης να υπάρχει ομάδα που να παίρνει το πρωτάθλημα 18 φορές τα τελευταία 20 χρόνια. Δεν βρήκα ΚΑΝΕΝΑ προηγμένο πρωτάθλημα με «στημένους» πίνακες διαιτησίας.
Δεν βρήκα ΚΑΜΙΑ εθνική ομοσπονδία με υπόδικο πρόεδρο, ΚΑΜΙΑ διοργανώτρια αρχή με υπόδικο επικεφαλής, δεν βρήκα ΚΑΝΕΝΑ σοβαρό πρωτάθλημα(όχι το κροατικό που κάνει ότι γουστάρει ο Μάμιτς δεν είναι σοβαρό πρωτάθλημα) που ο πρόεδρος της πρωταθλήτριας ομάδας κατηγορείται για 5 κακουργήματα και έχει καταβάλλει 200.000 ευρώ ως εγγύηση. Επίσης σε ΚΑΝΕΝΑ ευρωπαϊκό πρωτάθλημα δεν «σφυρίζουν» διαιτητές κατηγορούμενοι για σκάνδαλα στο ποδόσφαιρο!
Αυτά που γίνονται στην Ελλάδα που αλλού γίνονται; Στην Αγγλία; Στην Ισπανία; Στην Ολλανδία; Στο Βέλγιο; Στην Γαλλία; Στην Γερμανία; Στην Ιταλία, όπου ακόμη και εκεί τα «λαμόγια» τα πέταξαν εκτός ποδοσφαίρου και τις ομάδες τις έστειλαν στις χαμηλότερες κατηγορίες; ΠΟΥΘΕΝΑ. Μόνο στην Ελλάδα. Ήμαρτον πια με την προπαγάνδα, τα μνημόνια μας έκαναν πιο φτωχούς στην τσέπη, όχι και στο μυαλό...

Υ.Γ2: Μόνο αν το σύστημα έχει... κέφια για επίδειξη δύναμης την Κυριακή στο Φάληρο και στείλει κανέναν υπόδικο διαιτητή ή κάποιον που είναι στα δικαστήρια με τον Αλαφούζο-άρα υπάρχει ξεκάθαρο ασυμβίβαστο- θα ασχοληθούμε με τον διαιτητή πριν το ματς. Σε αντίθετη περίπτωση το βράδυ της Κυριακής και ας ευχηθούμε να μην χρειαστεί. Βαρεθήκαμε πια...

Υ.Γ3:Θέλουμε να ελπίζουμε πως άπαντες στον Παναθηναϊκό πήραν το μάθημά τους από το παιχνίδι του πρώτου γύρου στην Λεωφόρο και θα κάνουν αυτό που οφείλουν να κάνουν, σε περίπτωση που μέλος της αποστολής του «τριφυλλιού» δεχθεί έστω και το παραμικρό αντικείμενο...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.