«Η ομάδα πάνω απ’ όλα…»

«Η ομάδα πάνω απ’ όλα…»

«Η ομάδα πάνω απ’ όλα…»

bet365

O Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για το... διαζύγιο του ΠΑΟΚ με τον Ιγκόρ Τούντορ και μια σειρά «επικοινωνιακών λαθών» εν μέσω της... μάχης!

Είχα, έχω και θα εξακολουθήσω να έχω καλή άποψη για τον προπονητή Ίγκορ Τούντορ και το έργο του στον ΠΑΟΚ. Έκανε καλή προσπάθεια να δώσει στον ΠΑΟΚ ταυτότητα και να βάλει βάσεις για την ομάδα που φέτος έπρεπε να φτιαχτεί, ώστε του χρόνου να έχει περισσότερες αξιώσεις. Με αυτό ξεκινάμε… Πάμε τώρα σε όλα τα άλλα που αφορούν την ουσία, αλλά και την επικοινωνία. (Πώς τα φέρνει η άτιμη η μπάλα; Χθες γράφαμε για όλα αυτά και σήμερα… να και πάλι μπροστά μας... το τι γίνεται, αλλά και το τι παρουσιάζεται).

Ο Ιβάν Σαββίδης αποφάσισε να διώξει τον Τούντορ από τον ΠΑΟΚ το απόγευμα της Κυριακής. Ήταν η εμφάνιση, ήταν (σε ένα ποσοστό) και τα απαξιωτικά λόγια του για τους ποδοσφαιριστές. Πέρα από το τι πιστεύει καθένας για την απόφαση, είναι δικαίωμά του μεγαλομετόχου να κρίνει, εκτιμώντας ότι η κατάσταση έφθασε στο απροχώρητο. (Ίσως και να έχει δίκιο σε αυτό, γιατί πράγματι από την Κυριακή και μετά τα αποδυτήρια ήταν… πυριτιδαποθήκη. «Κατάφερε» ο Κροάτης να χάσει και τους μόνος που τον στήριζαν!). Από εδώ και πέρα αρχίζει μία σειρά μεγάλων επικοινωνιακών (και λιγότερο ουσιαστικών) λαθών.

1) Αφού το αποφάσισε την Κυριακή, ποιος ο λόγος να το καθυστερήσει έστω και μία μέρα; Γιατί δεν τον έδιωξε το ίδιο βράδυ, ή το επόμενο πρωί; Αφού θεωρούσε ότι η κατάσταση έφθασε στο απροχώρητο, γιατί έχασε άλλες τρεις μέρες;

2) Δεύτερο και πραγματικά… απίστευτο λάθος. Ένα από τα μεγαλύτερα αυτογκόλ στην σύγχρονη ιστορία του παραγοντισμού. Έχει λάβει μια τόσο σοβαρή απόφαση και αντί να την ανακοινώσει στην ομάδα του, στους συνεργάτες του ή στα αποδυτήρια ή στα γραφεία ή στον ίδιο τον προπονητή, την ανακοινώνει σε ένα «πολεμικό» συμβούλιο της λίγκας, παρουσία ανθρώπων που είναι εχθροί του ΠΑΟΚ, ανθρώπων που κάθε ώρα (ειδικά το τελευταίο διάστημα) ψάχνουν κάτι για να μειώσουν τον Δικέφαλο, τα στελέχη του, αλλά και τον ίδιο. Και πώς την παρουσίασε: «Αυτός μίλησε έτσι για παίκτες του Ολυμπιακού… γι’ αυτό και θα φύγει».

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ γεγονός σε περίοδο «μάχης». (Ότι δεν γράψαμε τίποτα χθες επ’ αυτού, δεν ήταν τυχαίο…).

3) Έγινε ότι έγινε… Το γεγονός της απόλυσης το «ανακοινώνει» ο αντίπαλος, αυτός με τον οποίο είσαι στα «μαχαίρια». Και το ανακοινώνει… με ύφος και τουπέ! Και ενώ εντός ΠΑΟΚ (οι Έλληνες παράγοντες) προειδοποιούν τι θα ακολουθήσει, ο Σαββίδης λίγες ώρες μετά… κάνει πράξη αυτό που αποκάλυψε ο κυρ Σάββας!

Αυτός είναι ο Σαββίδης!

Εδώ επάνω πρέπει να αναφέρουμε και την θέση του, επάνω σε όλα τα παραπάνω. Γιατί όλο το βράδυ χθες, αυτά του έλεγαν οι Έλληνες συνεργάτες του. (Σαββίδης και Μίχελ είχαν την ίδια άποψη και απλά υπήρχε ένας αντίλογος για το timing). Ο Σαββίδης λοιπόν έλεγε χθες και σήμερα: «Πάνω απ’ όλα είναι η ομάδα και το δικό της καλό. Δεν με νοιάζει τίποτα άλλο. Η ομάδα είναι σε κώμα και δεν πρέπει να χάσουμε ούτε μέρα παραπάνω. Δεν με ενδιαφέρει τίποτα άλλο, από όλα αυτά τα επικοινωνιακά…».

Η άποψή του έχει βάση και φυσικά πρέπει να παρουσιαστεί, γιατί έτσι θα κριθεί καλύτερα η κατάσταση. Αυτός είναι ο Σαββίδης. Παρορμητικός! Άπειρος ποδοσφαιρικά! Ίσως και ξεροκέφαλος! Τίμιος όμως! Καθαρός 100%! Άνθρωπος με καλές προθέσεις!Άνθρωπος και παράγοντας χωρίς ΚΑΜΙΑ κατηγορία για ποινικό αδίκημα... Αυτόν έχει ο ΠΑΟΚ και παρά τα εκατοντάδες του λάθη που αφορούν κυρίως την ομάδα, αυτόν τον άνθρωπο πρέπει να τον βοηθήσει, ίσως και πιο πολύ απ’ ότι αυτός βοήθησε τον σύλλογο. (Επισημαίνοντάς του όμως και τα λάθη, ή την άλλη άποψη). Εκτιμώ ότι ήταν λάθος το ότι δεν στήριξε εμπράκτως τον Τούντορ με μία έστω λύση που αναζητούσε μεσοεπιθετικά ο προπονητής.

Εκτιμώ ότι ήταν λάθος το ότι ο Άρνεσεν άφησε εκτεθειμένο για πολλούς μήνες τον προπονητή να «παλεύει» με τα κύματα και την καθημερινότητα της ομάδας, εκτιμώ ότι ήταν απίστευτο το λάθος της ανακοίνωσης που έκανε ο Σαββίδης μέσα στη λίγκα, λάθος και η απόλυση που έγινε σήμερα, ειδικά μετά τα γεγονότα. (Για όσους ξαφνιάζονται, θυμίζω ότι εδώ επιτρέπεται η κριτική, ακόμη και στις πιο δύσκολες καταστάσεις. Αυτά γιατί… στη χώρα τίποτα δεν είναι αυτονόητο).

Ο Τούντορ φεύγει γιατί ήταν άπειρος στην διαχείριση κρίσεων, ήταν άτυχος με τους τραυματισμούς, φεύγει γιατί δεν διαχειρίστηκε καλά αυτό το ζήτημα, φεύγει γιατί τις τελευταίες μέρες έχασε τα τελευταία του στηρίγματα, λόγω της συμπεριφοράς του και του έντονου ταπεραμέντου που διαθέτει. Οι παίκτες, αν δεν το κατάλαβαν,… τώρα «έμπλεξαν» ακόμη περισσότερο… Ο Ίβιτς έρχεται και αναλαμβάνει σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση.

Το έργο του Σέρβου είναι τρομακτικά δύσκολο, γιατί τα εργαλεία που έχει στα χέρια του δεν επαρκούν και το βάρος στις πλάτες τους, τους λυγίζει. Ο Ίβιτς όμως είναι μία πολύ μεγάλη προσωπικότητα και ξέρει τα πάντα μέσα στον ΠΑΟΚ, για να διαχειριστεί καταστάσεις. Είναι πανέξυπνος, είναι τρομερά φιλόδοξος και... δεν μπορεί. Λίγη τύχη που χρειάζεται, θα την έχει. Δεν μπορεί να πηγαίνουν όλα, τόσο στραβά για την ποδοσφαιρική ομάδα....

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.