Εκβιάζεται η αλήθεια;

Εκβιάζεται η αλήθεια;

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τις προσπάθειες διαστρέβλωσης της αλήθειας και υπενθυμίζει τι κάνει και τι δεν κάνει ο ΠΑΟΚ.

Δυστυχώς στη χώρα έχει κυριαρχήσει μία εντύπωση ότι το πιο σημαντικό δεν είναι αυτό που γίνεται, αλλά αυτό που παρουσιάζεται! Το ζήσαμε και το ζούμε. Και σήμερα αυτό έγινε στη λίγκα.

Απέξω το φέραμε και αυτό το μοδάτο με την… επικοινωνία, αλλά η αντιγραφή γίνεται με επικίνδυνο και απαράδεκτο τρόπο. Το ψέμα δηλαδή κυριαρχεί και αν όχι αυτό, έχουμε απίστευτες προσπάθειες να παρουσιαστεί η αλήθεια όπως... βολεύει τον καθένα.

Αυτό γίνεται (φυσικά) και στο ποδόσφαιρο. Έχουν επιστρατευθεί μεγάλα "μυαλά" και δίνονται τεράστια ποσά μόνο και μόνο στην προσπάθεια να επιβληθούν απόψεις και όχι να παρουσιαστεί η αλήθεια.

Ποιο είναι το πεδίο αντιπαράθεσης στο ποδόσφαιρο;

-"Υπάρχει εγκληματική οργάνωση; Ποιοι συμμετέχουν; Φταίει η ΕΠΟ; Επηρεάζει καταστάσεις ο Ολυμπιακός; Φταίει κάποιος άλλος; Πόσο καθαρό είναι το ποδόσφαιρο στη χώρα; Τι ρόλο παίζουν οι διαιτητές; Πώς κρίνονται τα παιχνίδια και πώς καθορίζονται οι θέσεις που καταλαμβάνουν οι ομάδες; Ποιος φταίει περισσότερο που το ποδόσφαιρό μας, καταποντίζεται όλο και περισσότερο";

Αυτά πήγαν να συζητήσουν και σήμερα στη λίγκα…

Επάνω σε αυτά τα ζητήματα (όπως όλοι ξέρουν) δημιουργείται αντιπαράθεση και κάθε μέρα έχουμε προσπάθειες για να περάσουν μηνύματα ή για να επιβληθούν απόψεις στη κοινή γνώμη.

Ακόμη και αυτές τις τελευταίες ημέρες με αφορμή το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, το πέναλτι, τις διαμαρτυρίες, την διακοπή, τα επεισόδια, την διακοπή του κυπέλλου και τις συναντήσεις, έχουμε τέτοιου είδους προσπάθειες. Άσπρο από την μία... (καθαρό πέναλτι στον Μακ από τον Καπίνο) μαύρο από την άλλη... (δεν υπάρχει πέναλτι, ο Μακ έκανε χέρι). Μέρα από τη μία (η αδικία φέρνει βία) νύχτα από την άλλη (έκαναν επεισόδια κατά της ομάδας τους). Και πολλά άλλα τέτοια που δεν χρειάζεται να απαριθμήσουμε.

Μετά από όλα αυτά και επειδή είναι βέβαιο ότι ο απλός φίλαθλος (και όχι ο στρατευμένος οπαδός) μπορεί (πολλές φορές) να μπερδεύεται, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε μερικά πολύ συγκεκριμένα πράγματα που θα σας βοηθήσουν να κρίνεται τους πάντες:

Ο ΠΑΟΚ και όσοι τον εκφράζουν, ΠΟΤΕ δεν απαγόρευσαν και ΠΟΤΕ δεν παρεμπόδισαν φανερά ή υπόγεια με απειλές, οποιαδήποτε κριτική προς την ΠΑΕ, την ομάδα και τον Ιβάν Σαββίδη.

Ο ΠΑΟΚ ΠΟΤΕ δεν προσπάθησε να τιμωρήσει Μέσο, με εκβιαστικές απαγορεύσεις δηλώσεων προπονητή και πρωταγωνιστών, μετά από περιγραφές αγώνων του που δεν "άρεσαν".

Ο ΠΑΟΚ ΠΟΤΕ δεν ζήτησε ή δεν έκοψε συγκεκριμένους σπίκερ από μεταδόσεις των αγώνων του.

Ο ΠΑΟΚ δεν ζήτησε ΠΟΤΕ από κανέναν με Ελληνικά ή με greeklish, να περάσει τις θέσεις της ΠΑΕ, ως δικές του απόψεις.

Ο ΠΑΟΚ ποτέ δεν απαίτησε από δημοσιογράφους να… βρουν φάουλ επάνω στον τερματοφύλακά του, σε φάση όπου δέχθηκε καθαρό γκολ στην Ευρώπη.

Η πλευρά του ΠΑΟΚ ΠΟΤΕ δεν στοχοποίησε δημοσιογράφους, με συγκεκριμένες καταχωρήσεις και στοχευμένες αναρτήσεις.

Ποτέ παράγοντας του ΠΑΟΚ δεν εισέβαλε σε δημοσιογραφικό μπουθ για να επηρεάσει περιγραφή ή για να κάνει οποιουδήποτε είδους παράπονο.

Όσοι κάνουν το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ, ΠΟΤΕ δεν προσπάθησαν να αποκρύψουν στοιχεία των δικαστικών υποθέσεων που τώρα εκκρεμούν. (Αυτά σε απάντηση σε όσους… και καλά επιθυμούν δικαιοσύνη και τώρα υποστηρίζουν ότι περιμένουν να λάμψει η αλήθεια μέσα από τις αποφάσεις των δικαστηρίων).

Στα δημοσιογραφικά της Τούμπας (και ειδικά τα τελευταία δύσκολα χρόνια) όλοι οι δημοσιογράφοι μπορούν ανενόχλητοι να κάνουν την δουλειά τους και ποτέ δεν κινδύνευσε ο οποιοσδήποτε από ανθρώπους ή από μεταλλικά αντικείμενα.

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν ομάδα μπορεί να μην έχει, η ΠΑΕ μπορεί να μην λειτουργεί τέλεια, το γήπεδό του μπορεί να είναι πολύ παλιό, οι παράγοντές του μπορεί να έχουν δύο χιλιάδες κουσούρια, ο μεγαλομέτοχος να έχει τρεις χιλιάδες αδυναμίες, αλλά εδώ οι έννοιες: Στρατός, εκβιασμός, εσκεμμένη παραπληροφόρηση, ασυλία κριτικής, εκφοβισμοί, απειλές, αποκλεισμοί σε όσους δεν «ακούν», ΟΛΑ αυτά εδώ δεν υπάρχουν.

* Κατά τα άλλα μαζεύτηκαν στη λίγκα για να… «πλακωθούν» μια και πριν γίνει οποιαδήποτε συζήτηση, ήταν και αυτό αναγκαίο. Τι να σχολιάσεις από όλα όσα έγιναν εκεί;

Οι εντυπώσεις (επικοινωνιακά και πάλι) είχαν την τιμητική τους και σε αυτή την περίπτωση. Από… ουσία λίγα πράγματα. Έχει όμως και αυτό την εξήγησή του.

Ο ΠΑΟΚ και ο Σαββίδης θέλουν διάλογο σε υψηλό επίπεδο αναφορικά με τους παρόντες, ο ΠΑΟΚ και ο Σαββίδης επιθυμούν συζήτηση για τα προβλήματα και φυσικά ψάχνουν λύσεις για να «καθαρίσει» το πράγμα.

Το βέβαιο είναι ότι τους ίδιους στόχους ΔΕΝ έχουν και όλοι οι άλλοι «μεγάλοι» του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι «βολεμένοι» με την βρωμιά που επικρατεί, δεν επιδιώκουν συζητήσεις και προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων. Θα κάνουν τα πάντα, για να τορπιλιστεί κάθε προσπάθεια… (Σήμερα απλά… απουσίαζαν).

Εξάλλου οι ίδιοι είναι που θεωρούν την ΕΠΟ «καθαρή», τον Σαρρή… «κορυφαίο παράγοντα» και προφανώς εκτιμούν ότι αυτός που κάνει τώρα τον πρόεδρο στην ΕΠΟ… είναι ικανός να οδηγήσει το Ελληνικό ποδόσφαιρο σε μεγάλες μέρες!

Τέλος πάντων άλλη λύση πέρα από τις εκλογές δεν υπάρχει…

Ή μήπως αυτό που είχε πει ο «καθαρός» Πλατινί: «Κάντε ότι και ο Ολυμπιακός…».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.