Ρεάλ Μαδρίτης - Ρόμα 2-0

Ρεάλ Μαδρίτης - Ρόμα 2-0

Gazzetta team
Ρεάλ Μαδρίτης - Ρόμα 2-0

bet365

Η Ρόμα είχε τέσσερις κλασικές ευκαιρίες, αλλά δεν είχε... Ρονάλντο και Χάμες! Η Ρεάλ επικράτησε 2-0 και προκρίθηκε με δυο νίκες στα προημιτελικά του Champions League.

Το 0-2 έχει εμφανιστεί 347 φορές σε πρώτο ματς ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης και μόνο 9 ομάδες κατάφεραν να ανατρέψουν το εις βάρους τους σκορ! Η Ρόμα ποτέ δεν έγινε η δέκατη, ηττήθηκε 2-0 και στο Μπερναμπέου, αν και άξιζε κάτι περισσότερο. Η ομάδα του Σπαλέτι άξιζε κάτι παραπάνω, αφού τέσσερις φορές έχασε απίθανες ευκαιρίες να σκοράρει και να μπει στο κόλπο. Ο Κριστιάνο ξεπέρασε τις... αποδοκιμασίες μερίδας του κόσμου, ήταν αποτελεσματικός όποτε χρειάστηκε, σκόραρε, έκανε ασίστ και οι Μαδριλένοι περιμένουν τον αντίπαλό τους στα προημιτελικά.

Η Ρόμα ήταν αυτή που μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, εκμεταλλεύθηκε τα κενά στην αντίπαλη εστία και στο 14' έβγαλε την πρώτη μεγάλη φάση στο ματς. Ο Σαλάχ έβγαλε μόνο του τον Τζέκο, αλλά ο Βόσνιος αστόχησε! Χωρίς φαντασία η Ρεάλ, αλλά και συνδυασμένες ενέργειες προσπαθούσε κυρίως με σουτ να απειλήσει. Οι Τζιαλορόσι είδαν αδυναμίες, χτύπησαν εκεί και στο 28' είχαν τη δεύτερη μεγάλη φάση, ο Σαλάχ όμως σε τετ α τετ με τον Νάβας δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Φάση για τη Ρεάλ; Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 34', όταν ο Μόντριτς βρήκε υπέροχα τον Κριστιάνο, αλλά ο Σέζνι έπεσε στα πόδια του και έσωσε τη Ρόμα.

Ο Σπαλέτι πέρασε στο ματς τον Βενκέρ στη θέση του... εκτός ρυθμού, Πιάνιτς, η Ρόμα προσπάθησε να γίνει πιο ουσιαστική, πήρε ώθηση από την ωραία επέμβαση του Σέζνι στο σουτ του Χάμες, αλλά... Στο 50' ο Σαλάχ βρέθηκε ξανά απέναντι από τον Νάβας, όμως το τρίτο μεγάλο χαμένο τετ α τετ ήταν γεγονός. Στο 56' το Μπερναμπέου πάγωσε ακόμα μια φορά, ο Φλορέντσι απέφυγε τον Ράμος, αλλά ο Νάβας νίκησε τον αρχηγό των φιλοξενούμενων! Στη λίστα με τους... μοιραίος και ο Μανωλάς, ο οποίος στην εξέλιξη της φάσης νικήθηκε από τον γκολκίπερ της Βασίλισσας. Mάλιστα, ο τελευταίος συμπλήρωσε 720 λεπτά στο Champions League χωρίς να δεχθεί τέρμα!

Η Ρόμα έχασε τα απίστευτα και τιμωρήθηκε με τον χειρότερο τρόπο. Ο Βάσκες στην πρώτη του ενέργεια έβγαλε την ασίστ στον Κριστιάνο, ο οποίος πέτυχε το 1-0. Ηταν το 40ο γκολ σε επίσημο ματς φέτος για τον Πορτογάλο, ο οποίος για έκτη διαδοχική σεζόν φτάνει το τρελό αυτό νούμερο! Τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Χάμες. Ο Κριστιάνο έσπασε ιδανικά και ο Κολομβιανός με ιδανικό τελείωμα διαμόρφωσε το 2-0! Ηταν το 4ο του τέρμα στη διοργάνωση, μιας και το τελευταίο του ήταν τον Σεπτέμβριο απέναντι στη Βασιλεία. Η Ρεάλ θα μπορούσε να σκοράρει ξανά, αλλά ο Ρονάλντο δεν κατάφερε να βρει στόχο.

Η κατάρα... 28 ετών που ήθελε τους Μαδριλένους να μένουν εκτός στα νοκ άουτ από ιταλικές ομάδες έσπασε, ενώ στα αξιοσημείωτα του ματς και η αποθέωση που γνώρισε ο Τότι από αντίπαλους συμπαίκτες, αλλά και φιλάθλους!

Ρεάλ (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Ντανίλο, Πέπε, Ράμος, Μαρσέλο, Μόντριτς (74’ Χεσέ), Κρόος, Κασεμίρο (84' Κόβατσιτς), Χάμες, Μπέιλ (60’ Λούκας Βάσκες), Ρονάλντο


Ρόμα (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Σέζνι, Φλορέντσι, Μανωλάς, Ζουκάνοβιτς, Ντιν, Κεϊτά (86' Μαϊκόν), Πιάνιτς (46’ Βενκέρ), Περότι, Ελ Σαραουΐ (74’ Τότι), Σαλάχ, Τζέκο

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα