Καταστροφή!

Καταστροφή!

Ο Νίκος Τζαντζαράς προσπαθεί να βάλει σε μια... σειρά τον ΠΑΟΚ κι αναρωτιέται αν ο βιασμός παύει να είναι αδίκημα, έτσι και το θύμα είναι... άσχημο.

Καταστροφή!

Δεν τα καταφέρνει ο ΠΑΟΚ να πάρει αποτελέσματα. Και όταν δεν τα καταφέρνει επανειλημμένα σε παιχνίδια που κυριαρχεί με συντριπτική κατοχή και πολλές ευκαιρίες, απέναντι σε υποδεέστερους καθ' όλα αντιπάλους, όπως ο Πανθρακικός, συνυπολογίζοντας την βαριά “καμπάνα” που έρχεται από το τσίρκο του ημιτελικού με τον Ολυμπιακό, είναι σαφές πως μπορεί να δυσκολευτεί σοβαρά να κερδίσει την συμμετοχή του στα play off. Και τι μεγάλη... καταστροφή θα είναι αυτό! Να μην παίξει δηλαδή η ομάδα τη νέα σεζόν στην Ευρώπη...

Να μην συνεχίσει δηλαδή, για δεύτερη σεζόν στην σειρά να παίζει μπάλα ακατάπαυστα χειμώνα – καλοκαίρι. Τι... όλεθρος θα είναι αυτός δηλαδή, να ξεκουράσουν όλοι μέσα και γύρω από τον ΠΑΟΚ τα μυαλά, τις ψυχές και τα κορμιά τους... Να έχουν χρόνο και ψυχραιμία να ετοιμάσουν την ομάδα που οφείλουν να φτιάξουν.

Τι φοβερός όλεθρος θα είναι αυτός, να μείνει ο ΠΑΟΚ εκτός europa league... Να μην αναμετρηθεί με ομάδες που έχουν σε δυο τρία σημεία στο όνομά τους, από... τρία σύμφωνα στη σειρά και που λίγους μήνες μετά, κανείς δεν θυμάται. Ή να βρεθεί σε έναν όμιλο, όπου αν και θα χρειάζεται απανωτές υπερβάσεις, στο τέλος θα είναι αποτυχία να μην προκριθεί στα νοκ άουτ, όπου είναι φανερά ανέτοιμος έτσι κι αλλιώς να διακριθεί...

Οι ιδεοληψίες πως οι ομάδες πετυχαίνουν πράγματα μεσ' στο γήπεδο μόνο με τη φανέλα, έχουν κουράσει. Ο ΠΑΟΚ παιδεύεται εδώ και χρόνια να προοδεύσει... ανώμαλα και ανάποδα: Πρώτα να διακριθεί, να κατακτήσει στόχους και ύστερα να κάνει ομάδα που θα δικαιολογεί τα...προηγούμενα. Να σοβαρευτούμε; Όλοι θέλουν να παίζουν στην Ευρώπη και κάποιοι μπορεί και να καταστραφούν αν μείνουν εκτός. Ειδικά κάποιοι που με... κληρονομικό δικαίωμα παίζουν κάθε χρόνο στο Champion League, έχοντας εξασφαλίσει τα ελέη του, ασχέτως ποδοσφαιρικών συνθηκών. Όχι ο ΠΑΟΚ όμως.

Κάποτε πρέπει όλα να γίνουν με την σωστή σειρά. Όχι υπό την πίεση αποτελεσμάτων, όχι υπό την πίεση ημερομηνιών, όχι υπό την πίεση λαϊκών απαιτήσεων ή mediaκών... Θουρίων. “Κάνει” ο Τούντορ με βάση την άποψη, τα “θέλω” και τα σχέδια ιδιοκτησίας και διοικητικών στελεχών; Ας αρχίσει να στήνει την ομάδα της νέας χρονιάς από σήμερα, αφού του ανανεωθεί από τώρα το συμβόλαιο, για να σταλεί το μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις. Δεν “κάνει” και δεν θα συνεχίσει του χρόνου; Ας αναζητηθεί ο αντικαταστάτης του από τώρα, ανεξαρτήτως ακριβούς χρόνου έλευσης. Ας αναζητηθούν οι ποιοτικές προσωπικότητες που λείπουν, ας σχεδιαστεί η προετοιμασία, δίχως άλλο ορόσημο πλην της έναρξης του πρωταθλήματος: Η ΑΕΚ φέτος, με ένα ματς τη βδομάδα και το κύπελλο, πετυχαίνει κατορθώματα συνήθη για την ιστορία της μεν, κολοσσιαία όμως για το ρόστερ και ασφυριλάτητο μέταλλο της παρούσας της σύνθεσης. Ρύσι θα πήγαινε αν έπαιζε Ευρώπη απ' τον Ιούλιο ως τον Δεκέμβρη;

Ο ΠΑΟΚ έτσι κι αλλιώς έχει δυο θέματα ψηλά στην λίστα ιεράρχησης προτεραιοτήτων: Να φτιάξει ομάδα και να ηγηθεί στο γκρέμισμα του σάπιου ποδοσφαιρικού συστήματος. Όταν θα φτιάξει την ομάδα (και δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο) θα διεκδικήσει και όσα θα δικαιούται στις διακρίσεις που του λείπουν τόσο πολύ, εντός κι εκτός συνόρων. Αλλά όσο η ομάδα στήνεται, στελεχώνεται, ετοιμάζεται, ο διακηρυχθείς πόλεμος, πρέπει να γίνει ολομέτωπος.

Προς το παρόν, ο ΠΑΟΚ είναι μια κακοφτιαγμένη, άπειρη, αναποτελεσματική ομάδα. Αλλά δεν απαιτούν ισονομία και πάταξη της διαφθοράς μόνο οι... καλές ομάδες. Ειδάλλως θα ήταν σα να προστατεύονται από τον βιασμό μόνο οι... όμορφες γυναίκες. Κι αυτό θα ήταν ένα επιχείρημα, που ούτε το γραφείο Τύπου του Ολυμπιακού θα τολμούσε να χρησιμοποιήσει ποτέ.

Ούτε καν σε... non paper.

Υγ Στις 22.00 τα λέμε με τον Γιάννη Βλάχο, τεχ. διευθυντή του Πλατανιά για την αγωνιστική που ολοκληρώθηκε με το Αστέρας - ΑΕΚ, αλλά και τα ενδεχόμενα των play off. Εδώ:

Best of internet