Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΚ 0-0

Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΚ 0-0

bet365

Η ΑΕΚ πέρασε αήττητη από την Τρίπολη και διατήρησε το πλεονέκτημά της ενόψει πλέι οφ, ενώ ο Αστέρας του Μάκη Χάβου έδειξε καλά στοιχεία, αλλά δεν βρήκε το γκολ. ΑΠΟΣΤΟΛΗ, ΤΡΙΠΟΛΗ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΑΛΑΤΑΡΙΩΦ.

Οτι η ΑΕΚ του Γκουστάβο Πογιέτ είναι μια ομάδα στην οποία πρέπει να... ματώσεις για να βάλεις γκολ (ή και για να κάνεις φάση), το ξέραμε και επιβεβαιώθηκε και στην Τρίπολη. Οπως επιβεβαιώθηκε και το γεγονός ότι δυσκολεύεται και η Ενωση να σκοράρει αν δεν κάνει το παιχνίδι της. Οπως και να έχει, μετά από ένα 90λεπτο με λίγες καλές φάσεις, αλλά και με ένα πέναλτι που δεν δόθηκε στους Κιτρινόμαυρους για το γκρέμισμα του Λαμπρόπουλου από τον Ιγκλέσιας, το 0-0 ουσιαστικά περιγράφει και το θέαμα που πρόσφεραν οι δύο ομάδες. Διατηρεί το προβάδισμα ενόψει πλέι οφ η ΑΕΚ, για την οποία αποβλήθηκε στο τέλος ο Τζιμπούρ, έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει τον ΠΑΟΚ ο Αστέρας.

Με διάθεση να πιέσει από ψηλά μπήκε στο ματς ο Αστέρας, δυσκολεύοντας αρκετά την ΑΕΚ στο πρώτο 15λεπτο. Η ομάδα του Γκουστάβο Πογιέτ δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει την μπάλα και να βγει σωστά μπροστά, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να παίζεται κυρίως προς την περιοχή του Μπαρόχα. Παρ' όλα αυτά, η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήταν για την Ενωση στο 19', όταν ο Μπαντής έπεσε στη γωνία για να αποκρούσει το σουτ του Λαμπρόπουλου και το ίδιο έκανε και στην προσπάθεια του Αραβίδη να γυρίσει από πλάγια.

Κάπου εκεί οι Κιτρινόμαυροι άρχισαν να ανεβάζουν την απόδοση τους και πήραν μέτρα στο γήπεδο, προσπαθώντας κυρίως από τα άκρα να κάνουν κάτι καλό επιθετικά. Ο Αστέρας, από την άλλη, έβρισκε χώρο από τον άξονα όταν έβγαινε μπροστά αλλά δεν μπορούσε να ολοκληρώσει καμία επίθεση του. Το ίδιο, βέβαια, γινόταν πάνω-κάτω και σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες της ΑΕΚ, η οποία απείλησε στο 35' με το φάουλ του Μπαρμπόσα, στο οποίο η μπάλα πέρασε από όλους για να αποκρούσει τελικά ο Μπαντής. Στην ίδια φάση, όμως, υπήρξε πέναλτι -που δεν καταλογίστηκε- υπέρ της Ενωσης για το... κεφαλοκλείδωμα του Ιγκλέσιας στον Λαμπρόπουλο.

Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης και συγκεκριμένα στο 49' ο Πογιέτ έβγαλε τον Γιόχανσον, που είχε χτυπήσει στον αστράγαλο στο πρώτο 45λεπτο σε ένα άσχημο πέσιμο, για να βάλει τον Τζιμπούρ, διατηρώντας όμως το 4-3-3. Απλά, γύρισε στα χαφ ο Βάργκας και ο Αλγερινός πήγε στα άκρα. Οσο ψαχνόταν η ΑΕΚ, ο Αστέρας πήρε τον έλεγχο και είχε περισσότερη ώρα την μπάλα, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι είχε και ευκαιρίες. Οι γηπεδούχοι μετέφεραν το ματς προς την περιοχή του Μπαρόχα αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι παραπάνω από σέντρες, οι οποίες δεν οδηγούσαν κάπου.

Ο Πογιέτ έριξε στον αγώνα τον Μπουονανότε αντί του Μπαρμπόσα λίγα λεπτά μετά, με τον Αργεντίνο να πάει αριστερά και τον Τζιμπούρ δεξιά, περιμένοντας από αυτόν την ατομική ενέργεια που θα έδινε την λύση. Αυτή έψαχνε και ο Αστέρας, ο οποίος στο 67', μετά το διώξιμο του Μπαρόχα, είχε καλή ευκαιρία για να προηγηθεί αλλά ο Λαμπρόπουλος έδιωξε την μπάλα μετά το σουτ, εντός περιοχής, του Μπερτόλιο. Το ματς γενικά δεν κυλούσε όπως θα ήθελε η ΑΕΚ και στο 73' ο Πογιέτ άλλαξε παίκτη και σύστημα... Εξω ο Κορδέρο, μέσα ο Τζανετόπουλος και το 4-3-3 έγινε 4-2-3-1, με τους Τζανετόπουλο-Σιμόνες στα χαφ, τον Βάργκας 10άρι, τους Τζιμπούρ-Μπουονανότε στα άκρα και τον Αραβίδη κορυφή.

Οι Κιτρινόμαυροι βγήκαν μπροστά, προσπάθησαν να βάλουν την μπάλα κάτω και στο 81' είχαν την καλύτερη τους στιγμή με το σουτ του Σιμόες, το οποίο απέκρουσε ο Μπαντής. Αυτή, ουσιαστικά, ήταν και η τελευταία καλή φάση του ματς, το οποίο μάλλον φυσιολογικά έληξε χωρίς νικητή και με τον Τζιμπούρ να αποβάλεται σωστά, με δεύτερη κίτρινη κάρτα, στο 92'...

Man of the match: Πολύ καλή εμφάνιση από τον Κουρμπέλη, ο οποίος δεν έχασε μονομαχία. Ηταν πάντα εκεί που έπρεπε και δεν είχε προβλήματα με τους αντιπαλους του.

Αδύναμος κρίκος: Ο Τζιμπούρ... Πέρασε στο ματς ως αλλαγή, δεν έκανε τίποτα αξιόλογο και τελικά κατάφερε και να αποβληθεί με δύο κίτρινες κάρτες.

Στο ύψος του: Λίγες φορές χρειάστηκε να επέμβει ο Μπαντής αλλά το έκανε και κράτησε το 0-0. Κυρίως στα σουτ των Λαμπρόπουλου και Σιμόες.

Η γκάφα: Την έκανε ο Πογιέτ με την απόφαση του να ρίξει στο ματς τον Τζιμπούρ, ο οποίος δεν πρόσφερε κάτι στην ομάδα του.

Το στραγάλι: Μόνο δύο λάθη έκανε ο διαιτητής Παπαπέτρου αλλά ήταν και τα δύο σοβαρά. Αρχικά δεν έδωσε πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ στο 35' στη φάση των Ιγκλέσιας-Λαμπρόπουλου και στη συνέχεια, στο 78', δεν έδειξε δεύτερη κίτρινη στον Ιγκλέσιας για την... γονατιά στον Αραβίδη.

Το ταμείο του Gazzetta: Για την ΑΕΚ δεν άλλαξε κάτι μετά την ισοπαλία στην Τρίπολη. Η Ενωση παραμένει στη 2η θέση, έχει το πλεονέκτημα ενόψει των πλέι οφ και απέδειξε ξανά ότι είναι μια πολύ δεμένη ομάδα. Προβλήματα υπήρχαν πριν την έναρξη λόγω της απουσίας κάποιων, προέκυψαν και κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τον τραυματισμό του Γιόχανσον αλλά οι Κιτρινόμαυροι δεν προβληματίστηκαν ιδιαίτερα στον ανασταλτικό τομέα. Οσο για τον Αστέρα, θα μπορούσε να πλησιάσει στον ΠΑΟΚ αλλά δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την μέτρια απόδοση του αντιπάλου, μένοντας στο 0-0.

Αστέρας Τρίπολης (Μάκης Χάβος): Μπαντής, Λούι, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Κουρμπέλης (82' Χαμντανί), Μπερτόλιο, Δημούτσος, Νίκο Φερνάντεθ (65' Τσάβες), Ιωαννίδης (58' Μάσα).

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογιέτ): Μπαρόχα,, Γκάλο, Άρθο, Λαμπρόπουλος, Σοϊλέδης, Σιμόες, Γιόχανσον (49' Τζιμπούρ), Κορδέρο, Βάργκας, Μπαρμπόσα (64' Μπουονανότε), Αραβίδης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα