«Θα το σηκώσει η Λέστερ, δεν είναι world class o Σαμαράς»

«Θα το σηκώσει η Λέστερ, δεν είναι world class o Σαμαράς»

bet365

Ο ντράμερ των «The Smiths» και φανατικός οπαδός της Μάν.Σίτι, Μάικ Τζόις μίλησε στο gazzetta.gr για την φετινή πορεία των «πολιτών», το θαύμα της Λέστερ, το αυτόγραφο που πήρε από τον Γιώργο Σαμαρά, αλλά και τον Γκουαρδιόλα.

Ο Μάικ Τζόις συνέδεσε το όνομα του με την πορεία των Smiths. Ως μέλος σε μία από τις επιδραστικότερες alternative rock/indie pop μπάντες της Μεγάλης Βρετανίας έγραψε την δική του ιστορία στη μουσική βιομηχανία κυκλοφορώντας άλμπουμ τα οποία θεωρούνται σήμερα κλασικά για τους λάτρεις του είδους.

Οι Smiths παρέμειναν ενεργοί για περίπου μία πενταετία (1982-1987) για να ακολουθήσουν στη συνέχεια τα τέσσερα μέλη του συγκροτήματος χωριστούς δρόμους.

Ο 52χρονος ντράμερ, ο οποίος δεν κρύβει το πάθος του για την Μάντσεστερ Σίτι, στο περιθώριο της επίσκεψης του στην Αθήνα μίλησε στο gazzetta.gr για την αγαπημένη ομάδα του, έβγαλε το καπέλο στη Λέστερ, ενώ αναφέρθηκε και στον Γιώργο Σαμαρά.

Η εκπληκτική πορεία των «αλεπούδων» του Κλαούντιο Ρανιέρι μόνο αμέτοχο δεν αφήνει τον Μάικ Τζόις, ο οποίος έδωσε την δική του εξήγηση για την ξέφρενη πορεία προς τον τίτλο.

«Έχει γίνει φοβερή δουλειά στη Λέστερ. Οι παίκτες της δεν έχουν να χάσουν κάτι και κατάφεραν παιχνίδι με παιχνίδι να φτάσουν στο επίπεδο να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα. Ναι, νομίζω πως μπορούν να τα καταφέρουν. Πρόκειται για ομάδα με όλη την σημασία της λέξης. Ο Ρανιέρι έχει βρει τον τρόπο να κουμαντάρει σωστά την ομάδα. Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές έχουν μικρά συμβόλαια, αλλά μεγάλο κίνητρο. Δεν είναι τυχαίο πως βρίσκονται στην κορυφή. Τρέχουν πολύ!»

Ο Βρετανός μουσικός απέδωσε την μέτρια φετινή πορεία των «πολιτών» σε ότι αφορά την Premier League, στην φθορά των παικτών!

«Θεωρώ πως στη Σίτι υπάρχει φθορά. Υπάρχουν πολλοί μεγάλη σε ηλικία παίκτες, ενώ από το ρόστερ θεωρώ πως μόνο 2-3 είναι παγκόσμιας κλάσης. Νομίζω πως δίνουν το 60%-70% των δυνατοτήτων τους. Καμιά φορά μας δυσαρεστούν και τους αποδοκιμάζουμε, αλλά όταν ηρεμούμε συνειδητοποιούμε πως πάνω από όλα είναι άνθρωποι και εκείνοι. Ότι μπορούν προσφέρουν.

Δεν τρέχει πολύ η ομάδα. Είναι στιγμές που βλέπεις τέσσερις-πέντε παίκτες πάνω από την μπάλα και δεν ξέρουν που να την δώσουν.

Το πρωτάθλημα έχει χαθεί και κοιτάζουμε την επόμενη σεζόν. Βέβαια κατακτήσαμε το Λιγκ Καπ, ενώ συνεχίζουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Κάτι είναι και αυτό».

Η επικείμενη άφιξη του Πεπ Γκουαρδιόλα στη Μάντσεστερ Σίτι, όπως είναι λογικό έχει προκαλέσει ενθουσιασμό στις τάξεις του συλλόγου.

«Περιμένω από τον Γκουαρδιόλα να φρεσκάρει την ομάδα κάνοντας αλλαγές. Να δώσει νέο αέρα και να είναι εντελώς διαφορετική του χρόνου. Δεν ξέρω αν επηρέασε την ομάδα ο τρόπος με τον οποίο έγινε γνωστό μεσούσης της περιόδου πως θα αναλάβει την ομάδα. Έτσι λειτουργεί το ποδόσφαιρο στη σύγχρονη εποχή. Δεν θα πρέπει να μας ξενίζει αυτό. Τίποτα άλλωστε δεν μπορεί να μείνει κρυφό».

Ο πρώην ντράμερ των Smiths, θυμήθηκε και το πέρασμα του Γιώργου Σαμαρα από την Σίτι πριν από περίπου μία δεκαετία.

«Ο Σαμαράς είναι ένας καλός ποδοσφαιριστής, αλλά όχι παγκόσμιου επιπέδου. Υπήρχαν μεγαλύτερες προσδοκίες από εκείνον αν και είχε έρθει σε μικρή ηλικία στην ομάδα. Νομίζω πως τότε δεν μπορούσε να κάνει την διαφορά. Θυμάμαι του είχα πάρει αυτόγραφο για τον γιο μου».

Ο Μάικ Τζόις απολαμβάνει το ποδόσφαιρο σε κάθε ευκαιρία, κάτι που όπως δηλώνει στο gazzetta.gr του έλειπε τα χρόνια που μεσουρανούσε με τους Smiths.

«Την προηγούμενη εβδομάδα μετά την ήττα από την Λίβερπουλ με 3-0 ήμουν χάλια. Έπρεπε να κάνω dj set σε ένα μαγαζί αλλά είχα χάλια διάθεση. Η αλήθεια είναι πως λατρεύω το ποδόσφαιρο και υποστηρίζω φανατικά την Μάντσεστερ Σίτι. Όσο ήμουν με τους Smiths δεν είχα ελεύθερο χρόνο να πηγαίνω στο γήπεδο. Βρισκόμασταν σε περιοδείες ή ηχογραφούσαμε δίσκους. Πλέον απολαμβάνω αυτή τη νέα εποχή της ζωής μου παρακολουθώντας τα ματς μαζί με τα παιδιά μου».

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα