Βαλένθια - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-3

Gazzetta team
Βαλένθια - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-3

bet365

Η Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν ανώτερη και πέρασε από το Mestalla σε βάρος της Βαλένθια (1-3) πετυχαίνοντας τρίτη σερί νίκη στην La Liga.

Οι Ροχιμπλάνκος συνέχισαν την εξαιρετική πορεία τους στο πρωτάθλημα και επικράτησαν των Νυχτερίδων που τελείωσαν το παιχνίδι με δέκα παίκτες. Η ομάδα του Ντιέγο Σιμεόνε ήταν καλύτερη σε όλο το ματς και επανήλθε στο +4 από την Ρεάλ και το -8 από την πρωτοπόρο, Μπαρτσελόνα.

Η Βαλένθια μπήκε στο ματς με σκοπό να κρατήσει κατοχή και έλεγχο, όμως η Ατλέτικο δεν άργησε καθόλου να πάρει το πάνω χέρι και να κάνει τις πρώτες ευκαιρίες. Στο 7' το αριστερό του Κόκε μέσα από την περιοχή έφυγε έξω και στο επόμενο λεπτό η κεφαλιά του Χιμένες ύστερα από κόρνερ έφυγε πάνω από την εστία. Οι Ροχιμπλάνκος είχαν ανέβει για τα καλά, έκλεβαν μπάλες και έκαναν τελικές. Στο 15' ο Βιέτο καλυπτόταν και έκανε το σουτ ψηλά και στο 17' ο Μουστάφι έκοψε εντυπωσιακά την τελευταία στιγμή τον Σαούλ. Οι φάσεις είχαν συνέχεια για τους φιλοξενούμενους μέχρι να έρθει το γκολ. Στο 19' ο Ντιέγο Αλβες έβγαλε το σουτ του Βιέτο που κόντραρε και από το κόρνερ ο Αργεντινός όντας μόνος προσπάθησε να βρει το παραθυράκι αλλά η μπάλα έφυγε έξω.

Στο 22' το βολέ του Φουέγο για την Βαλένθια απέκρουσε ο Ομπλάκ και το 0-1 έγινε στο 24' όταν ο Γκριεζμάν έκανε το σουτ εκτός περιοχής, ο Ντιέγο Αλβες φάνηκε ότι μπορεί να κάνει την επέμβαση, αλλά η μπάλα πήγε στα δίχτυα του. Η χαρά των Μαδριλένων όμως κράτησε μόλις τέσσερα λεπτά αφού μετά τη σέντρα του Σικέιρα από αριστερά, ο Αλκάθερ με κεφαλιά βρήκε τον Ντένις Τσερίσεβ ο οποίος με δυνατό διαγώνιο σουτ νίκησε τον Ομπλακ (1-1). Το ματς ήταν εξαιρετικό με τρομερό ρυθμό και οι φάσεις δεν έλεγαν να σταματήσουν. Στο 33' το σουτ του Βιέτο πήγε στα πλαϊνά δίχτυα και στο 38' σε νέα τρομερή κόντρα της ομάδας του Νέβιλ, ο Αλκάθερ τσίμπησε την μπάλα στην πορεία του Τσερίσεβ το αριστερό του οποίου πέρασε μόλις έξω.

Και στο δεύτερο μέρος η Ατλέτικο βγήκε πιο επιθετικά, όμως η πρώτη πραγματική φάση ήταν για την Βαλένθια, όταν στο 59' ο Φεγκουλί πέρασε μέσα στην περιοχή στον Αλκάθερ αλλά το σουτ του από πλάγια θέση μπλόκαρε ο Ομπλάκ. Στο επόμενο λεπτό οι Ροχιμπλάνκος είχαν δοκάρι. Ο Αλβες απέκρουσε το σουτ του Βιέτο στο οριζόντιο μετά τη σέντρα του Φιλίπε Λουίς και ο Γκριεζμάν δεν μπόρεσε να κάνει στη συνέχεια το ψαλίδι. Με τους φιλοξενούμενους να πιέζουν σταθερά, στο 63' ο Σιμεόνε πέρασε στο ματς τον Φερνάντο Τόρες και πέρασαν μόλις 11 λεπτά για να δικαιωθεί καθώς μετά το κόρνερ του Κόκε, ο Χιμένες πήρε την κεφαλιά και ο el nino από κοντά με προβολή έγραψε το 1-2.

Πολύ δραστήριος ήταν και ο άλλος παίκτης που έβαλε ο Τσόλο στο ματς. Αφού νωρίτερα είχε αδύναμη κεφαλιά άουτ, στο 77' ο Φερέιρα-Καράσκο έστειλε φωτοβολίδα μόλις έξω από το παραθυράκι του Ντιέγο Αλβες, ο οποίος όμως έμελλε να νικηθεί για τρίτη φορά. Στο 80' ο Σάντος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη μετά το δυνατό μαρκάρισμα στον Τόρες και στο 85' ήρθε το τελικό 1-3 με τον Φερέιρα-Καράσκο να περνάει με ωραία ντρίμπλα μόνος μέσα στην περιοχή και να νικά με αριστερό πλασέ τον Βραζιλιάνο keeper της Βαλένθια που θα μπορούσε να έχει αντιδράσει καλύτερα αν και εκτεθειμένος.

Βαλένθια (Γκάρι Νέβιλ): Αλβες, Σικέιρα, Σάντος, Μουστάφι, Κανσέλο, Φουέγο (84' Νεγρέδο), Γκόμες, Πέρες (46' Ντανίλο Μπαρμπόσα), Φεγκουλί, Τσερίσεβ (61' Ροδρίγο), Αλκάθερ.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγο Σιμεόνε): Ομπλάκ, Χουανφράν, Γιμένες, Λούκας, Φιλίπε Λουίς, Γκάμπι, Κρανεβίτερ (63' Φερνάντο Τόρες), Σαούλ, Κόκε, Γκριεζμάν (88' Ολιβερ Τόρες), Βιέτο (69' Φερέιρα-Καράσκο).

 

LA LIGA Τελευταία Νέα