Αταλάντα - Γιουβέντους 0-2

Αταλάντα - Γιουβέντους 0-2

bet365

Με Μπαρτσάλι-Λεμινά οι Μπιανκονέρι πέρασαν από το Μπέργκαμο (0-2) και παραμένουν φαβορί για τον τίτλο. Φρέναρε την Μίλαν η Σασουόλο (2-0), ελπίζει η Φροζινόνε (2-0 την Ουντινέζε).

Η νίκη της Νάπολι το βράδυ του Σαββάτου είχε κάνει ξεκάθαρα τα πράγματα για την Γιουβέντους, που έπρεπε να περάσει από το Atleti Azzurri d' Italia για να διατητήσει το +3. Οι παίκτες του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, που προτίμησε το 4-3-1-2 με τον Περέιρα πίσω από Ντιμπάλα-Μάντζουκιτς, μπήκαν δυνατά στο ματς και στο 11' είχαν καλή ευκαιρία με τον Κεντίρα, μετά την συνεργασία με τον Περέιρα, αλλά ο Σπορτιέλο απέκρουσε. Τρία λεπτά μετά ο Τσιγκαρίνι, από καλή θέση, έκανε αδύναμο σουτ και δεν προβλημάτισε τον Μπουφόν, για να έρθει το 0-1 στο 24': Κόρνερ του Ντιμπάλα, κεφαλιά του Μάντζουκιτς και ο Μπαρτσάλι από κοντά, αφού ο Ντε Ρουν... κοιμήθηκε και τον κάλυπτε, άνοιξε το σκορ. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του διεθνή αμυντικού από τις 13/5/12, όταν αντίπαλος ήταν πάλι η Αταλάντα (3-1 στο «αντίο» του Ντελ Πιέρο).

Στο δεύτερο μέρος η Γιουβέντους προσπάθησε να σκοράρει ξανά για να κλειδώσει το τρίποντο και στο διάστημα 55'-70' θα μπορούσε να το κάνει σχετικά εύκολα καθώς ήλεγχε πλήρως την κατάσταση και δημιουργούσε τις προϋποθέσεις. Οι Μάντζουκιτς-Πογκμπά-Κεντίρα δεν το έκαναν όμως και μετά το 75', όπως ήταν λογικό, η Αταλάντα βγήκε πιο μπροστά και ό,τι γίνει... Τελικά δεν έγινε τίποτα καλό για τους Μπεργκαμάσκι αφού οι Μπιανκονέρι ήταν σοβαροί και στο 86' ο Λεμινά με πολύ ωραία ενέργεια, αφού απέφυγε δύο αντιπάλους και σούταρε από το ύψος της περιοχής, έκανε το 0-2. Στα λεπτά που απέμεναν, η Γιούβε προσπάθησε απλά να μη δεχθεί κάποιο γκολ και δεν δέχθηκε, ισοφαρίζοντας έτσι την δική της καλύτερη επίδοση (από το 1972-73) με εννιά σερί clean sheets!

Παράλληλα, ο Μπουφόν έφτασε στα 836 λεπτά χωρίς να δεχθεί γκολ (καλύτερη επίδοση για την Serie A από όταν η νίκη δίνει τρεις βαθμούς) και αν κρατήσει απαραβίαστη την εστία του στο εντός έδρας ματς με την Σασουόλο και στα πρώτα τέσσερα λεπτά του ντέρμπι με την Τορίνο (εκτός έδρας) θα κάνει την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στο calcio!

Αντίο Champions League...
Από τον Νοέμβριο μέχρι τώρα, η Μίλαν είχε μόνο δύο ήττες. Μία από την Γιουβέντους (μέσα Νοεμβρίου) και μία από την Μπολόνια (αρχές Ιανουαρίου). Οι Ροσονέρι ήταν αήττητοι για εννιά σερί ματς αλλά όλα έχουν ένα τέλος και αυτό το έβαλε η Σασουόλο. Οι Νεροβέρντι επικράτησαν με 2-0, πήραν ακόμη ένα τρίποντο φέτος κόντρα σε μεγάλη ομάδα και παράλληλα διατηρούν κάποιες ελπίδες για έξοδο στην Ευρώπη αφού είναι στο -3 από την Μίλαν και το -4 από την Ιντερ (ματς λιγότερο).

Κι όμως, το ματς στο Mapei Stadium άρχισε καλά για τους Ροσονέρι καθώς θα μπορούσαν να προηγηθούν σε αρκετές περιπτώσεις. Στο 7', όμως, ο Κονσίλι σταμάτησε τους Μποναβεντούρα-Χόντα, στο 8' απέκρουσε ξανά το κοντινό πλασέ του Ιάπωνα και στο 9' ο Ατσέρμπι πρόλαβε να απομακρύνει την τελευταία στιγμή. Η ομάδα του Σίνισα Μιχαΐλοβιτς πλησίασε ξανά στο γκολ στο 16' με την κεφαλιά του Αντονέλι που απέκρουσε ο Κονσίλι, για να έρθει τελικά το γκολ για την... Σασουόλο. Στο 27' ο Μπεράρντι εκτέλεσε το κόρνερ, ο Σανσόνε άφησε ωραία την μπάλα και ο Ντάνκαν με βολίδα έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι του Ντοναρούμα (1-0)! Αυτή η εξέλιξη άλλαξε όλο το ματς, με τους γηπεδούχους να έχουν άλλες δύο φάσεις στο πρώτο μέρος, με τον Σανσόνε στο 40' και τον Μπεράρντι στο 42', για να βάλουν βάσεις νίκης.

Η Σασουόλο ήταν ανεβασμένη και φάνηκε και στο ξεκίνημα της επανάληψης καθώς στο 52' χρειάστηκε η απόκρουση του Ντοναρούμα στο σουτ του Μπεράρντι για να μην γίνουν χειρότερα τα πράγματα για την Μίλαν. Ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς έβγαλε τον αόρατο Μπαλοτέλι και έβαλε τον Μενέζ για να βελτιωθούν τα πράγματα αλλά τελικά δεν... Στο 72', μάλιστα, η ομάδα του Εουζέμπιο Ντι Φραντσέσκο έφτασε στο 2-0, όταν ο Μπεράρντι έδωσε στον Βρσάλικο, αυτός γύρισε από δεξιά και ο Σανσόνε με πλασέ νίκησε τον Ντοναρούμα. Ο Μιχαΐλοβιτς διαμαρτυρήθηκε για φάουλ του Μπιοντίνι στον Μπερτολάτσι στην αρχή της φάσης και αποβλήθηκε, όπως αποβλήθηκε και ο Ντεφρέλ στο 76' (δεύτερη κίτρινη για φάουλ στον Κούτσκα), αφήνοντας την Σασουόλο με 10 παίκτες. Εφταναν κι αυτοί, όμως, για να κρατήσουν το 2-0 και να βάλουν φρένο στην ανοδική πορεία των Μιλανέζων.

Φροζινόνε με τρέλα!
Από την αρχή της σεζόν είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί για υποβιβασμό αλλά δέκα αγωνιστικές πριν το φινάλε η Φροζινόνε ελπίζει. Και έχει κάθε λόγο να ελπίζει καθώς με το 2-0 επί της Ουντινέζε επιβεβαίωσε ότι είναι «τίμια» ομάδα και πλησίασε στο -1 την Παλέρμο, η οποία το βράδυ της Κυριακής αντιμετωπίζει την Ιντερ στο Meazza. Σε κίνδυνο, βέβαια, είναι και η Ουντινέζε καθώς είναι μόλις στο +4 από την Φροζινόνε, η οποία μπήκε στο ματς αποφασισμένη για νίκη και την πήρε. Οι νεοφώτιστοι άνοιξαν το σκορ στο 12' με το σουτ του Τσιοφάνι μετά την πάσα του Ντιονίζι και στο 15' η κατάσταση δυσκόλεψε κι άλλο για τους φιλοξενούμενους αφού έχασαν με τραυματισμό τον Φελίπε. Οι Φριουλάνι ήταν κακοί και στο 22' ήταν και τυχεροί αφού η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι μετά το σουτ του Τσιοφάνι, για να γίνει τελικά το 2-0 στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στο 60' με την κεφαλιά του Μπλανσάρ μετά το φάουλ του Πάβλοβιτς. Από εκεί και πέρα, πιο πολύ πλησίασε η Φροζινόνε, που είχε τρεις-τέσσερις καλές ευκαιρίες, στο 3-0 παρά η απογοητευτική Ουντινέζε στο 2-1...

Ανάσα για Τζένοα
Με την Εμπολι να έχει ξεχάσει τι σημαίνει νίκη (τελευταία στις 10 Ιανουαρίου) και να μετράει τρεις σερί ήττες, το ματς στο Luigi Ferraris ήταν θεωρητικά κάτι παραπάνω από βατό για την Τζένοα ώστε να πάρει βαθμολογική και ψυχολογική ανάσα. Ακριβώς έτσι έγιναν τα πράγματα τελικά καθώς το γκολ του Ριγκόνι στο 48', με ωραία κίνηση και σουτ στη γωνία του Σκορούπσκι, αποδείχθηκε αρκετό για το τρίποντο των Ροσομπλού. Και δεν θα μπορούσε να μην είναι αρκετό, από την στιγμή που οι Τοσκανοί δεν έβρισκαν στόχο ούτε σε... κενή εστία, όπως έγινε με τον Ζιελίνσκι ακριβώς ένα λεπτό πριν το 1-0! Και κάπως έτσι εξηγείται το γιατί η Εμπολι δεν απέφυγε την τέταρτη συνεχόμενη ήττα, χωρίς όμως να αγχώνεται ακόμη καθώς έκανε τρομερή πορεία στον πρώτο γύρο και είναι στο +8 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Βάλτε και ένα...
Στο Renato Dall' Ara η Μπολόνια υποδέχθηκε την Κάρπι με τη νίκη να αποτελεί κοινό στόχο. Οι γηπεδούχοι ήθελαν το τρίποντο για να ανέβουν στην 8η θέση, οι φιλοξενούμενοι για να διατηρήσουν ελπίδες για παραμονή. Τις διατηρούν βέβαια και με το τελικό 0-0 αλλά η αλήθεια είναι ότι... μόνο έτσι δεν έπρεπε να λήξει αυτό το ματς. Επί 90 λεπτά, Μπολόνια και Κάρπι δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να δημιουργούν ευκαιρίες για γκολ αλλά για κάποιο λόγο δεν κατάφερε καμία από τις δύο να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Με κανέναν τρόπο. Ούτε με το εντπωσιακό γυριστό του Γκασταλντέλο, για την Μπολόνια, στο 83', το οποίο κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι!

 

SERIE A Τελευταία Νέα