Εϊμπαρ - Μπαρτσελόνα 0-4

Gazzetta team
Εϊμπαρ - Μπαρτσελόνα 0-4

bet365

Η Μπαρτσελόνα συνεχίζει να μοιράζει γκολ στους αντιπάλους της και μετά το 0-4 στην έδρα της Εϊμπαρ έφτασε τις 11 σερί νίκες. Ρεκόρ ο Μέσι.

Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε δεν είχε κανένα πρόβλημα να κάνει κομμάτια τους Βάσκους, που το πάλεψαν αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι κόντρα στην πανίσχυρη αντίπαλό τους. Οι Μπλαουγκράνα με ματς περισσότερο πλέον βρίσκονται στο +11 από την 2η, Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ ο Μέσι, που έβαλε ακόμα δύο γκολ, έγινε ο πρώτος στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος που βάζει 20+ γκολ σε 8 διαφορετικές σεζόν.

Από νωρίς έδειξε στην Εϊμπαρ η Μπάρτσα ότι δεν έχει καμία διάθεση να χαλαρώσει. Στο 8' ο Μέσι πέρασε στα δεξιά στον Σουάρες ο οποίος έκανε το γύρισμα πάρε-βάλε για τον Μουνίρ -πήρε τη θέση του τιμωρημένου Νεϊμάρ- ο οποίος πλάσαρε στην κενή εστία (0-1). Ο Ουρουγουανός δύο λεπτά αργότερα βρέθηκε μέσα στην περιοχή αλλά σούταρε ψηλά και στο 12' απείλησαν οι γηπεδούχοι με την κεφαλιά του Ράμις αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Μπράβο. Στα επόμενα λεπτά οι Καταλανοί είχαν τον έλεγχο, όμως επέστρεψαν στις φάσεις στο 31' όταν ο Μέσι έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στον Μουνίρ, ο οποίος δεν αποφάσισε αν θέλει να τελειώσει τη φάση ή να δώσει στον Σουάρες και έχασε την ευκαιρία.

Η Εϊμπαρ απάντησε με δύο καλές στιγμές, στο 33' με τον Εσκαλάντε που οποίου το διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή πέρασε έξω και στο 40 όταν ύστερα από προσπάθεια του Μπόρχα ο Μπουσκέτς παραλίγο να βάλει αυτογκόλ. Τελικά οι γηπεδούχοι δέχθηκαν εκείνοι το γκολ. Ο Μουνίρ έδωσε στον Μέσι που έφυγε στην κόντρα και αφού μπήκε στην περιοχή με το trademark γλυκό αριστερό πλασέ έστειλε την μπάλα στη γωνία του Ριέσγο για το 0-2 που ήταν σκορ του ημιχρόνου.

Το δεύτερο μέρος δεν είχε τόση δράση, με την Μπαρτσελόνα να επιλέγει να κρατήσει δυνάμεις αφού υπάρχει φορτωμένη συνέχεια. Στο 71' το φάουλ του Μέσι πήγε στα χέρια του Ριέσγο, όμως ο Αργεντινός νίκησε ξανά τον πρώην τερματοφύλακα της Ρεάλ Σοσιεδάδ. Στο 76' ο Ράμις έκανε χέρι μέσα στην περιοχή και ο 28χρονος σταρ με εκτέλεση α λα Πανένκα στο κέντρο της εστίας ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-3.

Στο 83' ο Μέσι χτύπησε μία ακόμα στημένη μπάλα, όμως ο Σουάρες με κεφαλιά δεν μπόρεσε να νικήσει τον πορτέρο των γηπεδούχων, όμως το έκανε στο επόμενο λεπτό. Ο Σέρτζι Ρομπέρτο κέρδισε κατοχή για τους Καταλανούς και έδωσε στον Σουάρες, ο οποίος έκανε υπέροχη ποδιά στον Κάπα και με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 0-4.

Εϊμπαρ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Ριέσγο, Χουνκά, Ράμις, Πάντιτς, Κάπα, Ραντόσεβιτς, Ντάνι Γκαρθία, Αντριάν, Εσκαλάντε (84' Χαΐροβιτς), Σέρτζι Ενριτς (90' Ινούι), Μπόρχα Μπαστόν (68' Σαούλ Μπερχόν).

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Μπράβο, Αλμπα, Μασεράνο, Πικέ (80' Μπαρτρά), Αλβες, Μπουσκέτς (80' Βερμάελεν), Ράκιτιτς, Τουράν (80' Σέρτζι Ρομπέρτο), Μουνίρ, Μέσι, Σουάρες.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα