Πανθρακικός-ΠΑΟΚ 2-1

Πανθρακικός-ΠΑΟΚ 2-1

bet365

Με κακή εμφάνιση (κυρίως στο 2ο μέρος) και με το... μυαλό στο Κυπελλο, ο ΠΑΟΚ παρότι προηγήθηκε με 0-1 στην Κομοτηνή, ταπεινώθηκε κι έχασε με 2-1 από τον «σχεδόν υποβιβασμένο» αλλά ψυχωμένο Πανθρακικό!

Όταν χάνεις τόσες πολλές ευκαιρίες και δεν μπορείς να «καθαρίσεις» ένα δικό σου παιχνίδι τότε είσαι άξιος της μοίρας σου. Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος για 70 λεπτά, πέτχε γκολ στο 21ο λεπτό με τον Χατζηισαϊα. Είχε τριπλάσιες ευκαιρίες από τον αντίπαλο του, όμως κατάφερε να βγάλει μόνος του τα μάτια του γνωρίζοντας την ήττα από ατομικά λάθη που προήλθαν και πάλι από την κακή αμυντική λειτουργία του. Όλοι είναι πλέον εκτεθειμένοι στα μάτια του Ιβάν Σαββίδη και στην υπόσχεση που έδωσαν στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ πως θα κάνουν τα πάντα για να πάρουν όλους τους διαθέσιμους βαθμούς. Πλέον ο Δικέφαλος κινδυνεύει σοβαρά να μείνει εκτός Ευρώπης. Η ομάδα της Κομοτηνής, που είχε να πανηγυρίσει νίκη από τις 20 Δεκεμβρίου κόντρα στον Παναθηναϊκό, πέτυχε την μεγάλη ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο με τα γκολ που σημείωσαν οι Ίγκορ και Παπαγεωργίου.

Πως έπαιξε ο Πανθρακικός

Ο Γιάννης Χατζηνικολάου που δεν είχε στην διάθεση του τους Χασομέρη, Χρήστου, Μελίσση και Τζάνη παρέταξε τον Πανθρακικό σε σχηματισμό 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Αθανασιάδης, δεξιά ο Παπαγεωργίου, αριστερά ο Πεταυράκης και στο κέντρο της άμυνας οι Μπουγαϊδης και Ποτουρίδης. Αμυντικά χαφ οι Τσιάρας και Ηλιάδης. Στις πτέρυγες οι Μπαϊκαρά και Μουδούρολγλου, στον άξονα ο Ντιγκινί και στην κορυφή της επίθεσης ο Ιγκορ.

Επιμένει με Αντόνις, επέστρεψε ο Τζιόλης

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε στην Κομοτηνή σε σχηματισμό 3-5-2 με τον Ιγκορ Τούντορ να επιμένει στην χρησιμοποίηση του Τέρι Αντόνις, ενώ μετά τον τραυματισμό του Τσίμιροτ, επέστρεψε στην 11αδα ο Αλέξανδρος Τζιόλης. Κάτω από τα δοκάρια ο Βελλίδης στην άμυνα οι Βιτορ, Χατζηισαϊας και Τζαβέλλας. Στο κέντρο οι Τζιόλης και Χαρίσης μπροστά τους ο Αντόνις και στις πτέρυγες ως φουλ μπακ οι Κίτσιου και Λέοβατς. Τέλος στην κορυφή της επίθεσης οι Μυστακίδης και Πέλκας.

Από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης ο Πανθρακικός έδωσε τον έλεγχο του αγώνα στον ΠΑΟΚ, με τους Θεσσαλονικείς να αναζητούν από την δική τους πλευρά τους διαδρόμους για να αναπτυχθούν. Χωρίς να πείσει με την απόδοσή του, ο Δικέφαλος είχε δύο φάσεις στην εστία του Αθανασιάδη. Στο 2΄ ο Λέοβατς από τα αριστερά έκανε κάτι σαν σέντρα-σουτ με την μπάλα να παίρνει περίεργα φάλτσα και τον τερματοφύλακα του Πανθρακικού να διώχνει σε κόρνερ. Έξι λεπτά αργότερα μετά από κόρνερ του Πέλκα, ο Τζεβάλλας έπιασε την γυριστή κεφαλιά, αλλά δεν βρήκε κάποιος συμπαίκτης του στο δεύτερο δοκάρι για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ έκανε μια κοιλιά στην απόδοσή του, κάτι που το συνηθίζει άλλωστε, με τους γηπεδούχους να μη μπορούν να το εκμεταλλευτούν πατώντας στην περιοχή του Βελλίδη. Όταν ηρέμησαν οι παίκτες του Τούντορ, ο Δικέφαλος έγινε πιο επιθετικός, βγάζοντας επιθέσεις από τα άκρα με τους Κίτσιου και Λέοβατς να είναι αρκετά ενεργοί στο παιχνίδι. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό που παρατηρήθηκε ήταν πως σε κάθε επίθεση οι Θεσσαλονικείς είχαν αρκετή υπομονή και γέμιζαν την περιοχή του Πανθρακικού με διαφορετικούς παίκτες.

Άνοιξε λογαριασμό ο Χατζηϊσαίας

Οι «ασπρόμαυροι» άνοιξαν το σκορ στο 21ο λεπτό από στημένη φάση. Μετά από κόρνερ του Πέλκα από αριστερά ο Ιγκορ έχασε τον Χατζηϊσαια που δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Πανθρακικού. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν στον Βοσκάκη και τον δεύτερο επόπτη Καλφάκη για οφ σαιτ που δεν καταλόγισε πριν κερδίσει ο ΠΑΟΚ το κόρνερ κι πετύχει το γκολ.

Ο Γιάννης Χατζηνικολάου προσπάθησε να βοηθήσει την ομάδα του για να ξεκολλήσει από τα καρέ του Αθανασιάδη με κάποιες εσωτερικές αλλαγές, χωρίς όμως μεγάλη επιτυχία. Η πιο σημαντική στιγμή για τους γηπεδούχους προήλθε από λάθος του ΠΑΟΚ στο χώρο του κέντρου με τον Ντιγκινί να κάνει το σουτ στο 30' από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τον Βελλίδη να πέφτει στην γωνία του μπλοκάροντας την μπάλα.

Τον πρόδωσε η άμυνα

Από την στιγμή που ο ΠΑΟΚ δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που είχε στο πρώτο 45λπετό και το σκορ ήταν στο 1-0, ο Πανθρακικός βγήκε στο δεύτερο ημίχρονο με στόχο να «χτυπήσει» το ματς πετυχαίνοντας ένα γρήγορο γκολ. Η ομάδα της Κομοτηνής το κατάφερε στο 50' με τον Ιγκορ. Μετά από κάθετη πάσα του Ηλιάδη, ο Βραζιλιάνος επιθετικός πάτησε στην μικρή περιοχή του Δικεφάλου και με πολύ καλό τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βελλίδη. Σ' αυτή την φάση οι παίκτες του Τούντορ έχασαν τα μαρκαρίσματα δίνοντας το δικαίωμα στον Ίγκορ να φέρει το παιχνίδι στα ίσια.
Οι φιλοξενούμενοι κινδύνευσαν να δεχθούν και δεύτερο γκολ, από λάθος και πάλι της άμυνας. Ο Χατζηισαΐας γλίστρησε, ο Μπαϊκαρά το εκμεταλλεύτηκε, έκανε το ψηλοκρεμαστό σουτ, αλλά ο Βελλίδης μπλόκαρε σταθερά την μπάλα.
Οι γρήγορες αλλαγές
Ο Ιγκόρ Τούντορ βλέποντας πως η ομάδα του έχει χάσει την σπιρτάδα της έκανε δύο μαζεμένες αλλαγές με τους Κάτσε και Κλάους να μπαίνουν στο παιχνίδι με τους Χαρίση και Τζιόλη να κάθονται στον πάγκο. Ο Δικέφαλος ανέβασε την απόδοσή του κατακόρυφα με τον τερματοφύλακα του Πανθρακικού να είναι από τους πρωταγωνιστές της αναμέτρησης καθώς με τις επεμβάσεις του κράτησε την ομάδα του στο παιχνίδι.
Τον κράτησε ζωντανό ο Αθανασιάδης
Στο 58' παραλίγο να είχαμε αυτογκόλ από τον Παπαγεωργίου, στην γυριστή κεφαλιά που έκανε, αλλά ο Αθανασιάδης απέκρουσε εντυπωσιακά. Στο 67'ο Κλάους βγήκε απέναντι στον τερματοφύλακα του Πανθρακικού, έκανε την προβολή, αλλά η μπάλα κατέληξε στο δεξί κάθετο δοκάρι. Ένα λεπτό αργότερα ο Μυστακίδης σήκωσε την μπάλα για τον Λέοβατς που έκανε το σουτ πάνω στην κίνηση, με τον Αθανασιάδη να αποκρούει και πάλι εντυπωσιακά.
Η μεγάλη ανατροπή
Οι γηπεδούχοι στο τελευταίο 20λεπτό ταμπουρώθηκαν στην άμυνα τους σε μια προσπάθεια να κρατήσουν τον βαθμό της ισοπαλίας. Οι Θεσσαλονικείς από την άλλη πλευρά προσπαθούσαν να πετύχουν το γκολ της νίκης αλλά με ανορθόδοξο τρόπο. Ο ΠΑΟΚ όσο περνούσε ο χρόνος έβαζε περισσότερους παίκτες στα καρέ του Αθανασιάδη. Αυτό είχε το ρίσκο του καθώς ήταν εκτεθειμένος αμυντικά και το πλήρωσε ακριβά σε μια κόντρα επίθεση. Ο Πανθρακικός πέτυχε το γκολ της νίκης στο 88ο λεπτό., όταν ο Παπαγεωργίου βρέθηκε απέναντι από τον Βελλίδη και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1 που ήταν και το τελικό σκορ.

Πανθρακικός (Γιάννης Χατζηνικολάου): Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Ποτουρίδης, Μπουγαΐδης, Πεταυράκης, Τσιάρας, Ηλιάδης, Μπαϊκαρά, Μουδούρογλου (Λαδάκης 71'), Ντιγκινί (93' Βάλτερ) και Ιγκορ (Νικόλτσης 90').

ΠΑΟΚ (Ιγκορ Τούντορ): Βελλίδης, Βίτορ, Χατζηισαΐας, Τζαβέλλας, Κίτσιου, Τζιόλης (Κάτσε 56'), Χαρίσης (Αθανασιάδης 56'), Λέοβατς (Κάκκο 70'), Αντονις, Πέλκας και Μυστακίδης.

MAN OF THE MATCH: Ο Θανάσης Παπαγεωργίου με το γκολ που πέτυχε έδωσε τους βαθμούς της νίκης στην ομάδα. Ο αμυντικός του Πανθρακικού είχε σήμερα αρκετή δουλειά καθώς κλήθηκε ν' αντιμετωπίσει αρχικά τον Λέοβατς και στην συνέχεια τους Κάκκο και Τζαβέλλα.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε σήμερα τα αμυντικά του λάθη πολύ ακριβά καθώς ηττήθηκε από τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή με 2-1. Από τις ελάχιστές φάσεις που δημιούργησαν οι γηπεδούχοι πέτυχαν δύο γκολ με την συνδρομή της αμυντικής γραμμής του Δικεφάλου.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Γιώργος Αθανασιάδης με τις επεμβάσεις που πραγματοποίησε σήμερα βοήθησε σημαντικά στο να φτάσει η ομάδα του στην νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Η ΓΚΑΦΑ: Τα τρία γκολ που σημειώθηκαν στην Κομοτηνή προήλθαν από λάθη στις δύο άμυνες. Στο τέρμα του Χατζηισαϊα ο Ίγκορ έχασε το μαρκάρισμά του κεντρικού αμυντικού του ΠΑΟΚ. Ενώ στα τέρματα του Πανθρακικού η άμυνα του Δικεφάλου ήταν εκτεθειμένη

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Μιχάλης Βοσκάκης μπορεί να μην έκανε το μεγάλο λάθος όμως είχε κάποιες αποφάσεις που έφεραν τις έντονες αντιδράσεις των γηπεδούχων. Στο γκολ του ΠΑΟΚ υπήρχε οφ σαιτ στην αρχή της φάσης, ενώ επέτρεψε τους παίκτες του Τούντορ να κερδίσουν έξυπνα φάουλ χωρίς να υπάρχει επαφή όπως υποστηρίζουν οι γηπεδούχοι.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Όταν δεν μπορείς να κερδίσεις ούτε τον Πανθρακικό τότε έχεις σοβαρό πρόβλημα. Ο ΠΑΟΚ δεν έδειξε χαρακτήρα καθώς κάποιοι ποδοσφαιριστές του πίστεψαν μετά το 1-0 πως το παιχνίδι είχε τελειώσει. Στον Δικέφαλο θα πρέπει να αντιληφθούν οι πάντες πως βρίσκονται σε μια μεγάλη ομάδα που έχει μάθει να μάχεται όλα τα παιχνίδια και να μην ξεχωρίζει αντιπάλους. Ο Πανθρακικός κέρδισε σήμερα γιατί είχε ψυχή, γιατί είχε πίστη και γιατί το πάλεψε μέχρι το τέλος και δικαιώθηκε. Το πρόγραμμα που έχει η ομάδα της Κομοτηνής είναι εξαιρετικά δύσκολο και μόνο μ' ένα θαύμα θα μπορέσουν να κερδίσουν την παραμονή τους. Όμως όσο υπάρχει ελπίδα θα δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους για να πετύχουν τον άθλο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα