Ντόρτμουντ - Μπάγερν 0-0

Ντόρτμουντ - Μπάγερν 0-0

bet365

Ντόρτμουντ και Μπάγερν έμειναν στο 0-0, με τους Βαυαρούς να διατηρούν τη διαφορά στο +5 στην κορυφή.

Η Ντόρτμουντ είχε τη μεγάλη ευκαιρία να πλησιάσει την Μπάγερν στο -2, όμως τελικά το Klassiker δεν είχε νικητή και για πρώτη φορά μετά τον Οκτώβριο του 2007 τέρματα. Οι Βεστφαλοί αποφάσισαν να παίξουν με ελεγχόμενο ρίσκο, οι Βαυαροί ήταν ικανοποιημένοι και με την ισοπαλία και στο τέλος, παρά το γεγονός ότι είχαμε αρκετές ευκαιρίες, οι ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν, για να παραμείνει η Μπάγερν στο +5 στην κορυφή, διατηρώντας μεγάλο προβάδισμα τίτλου.

Το ματς ήταν πολύ καλό. Από το ξεκίνημα φάνηκε ότι ο Τούχελ πήρε το μάθημά του από τον πρώτο γύρο, οι παίκτες του αμύνθηκαν σωστά, έκλεισαν τους χώρους στη μεσαία γραμμή και απλά προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την ταχύτητα του Ομπαμεγιάνγκ. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι έκαναν το παιχνίδι τους, όμως με τον Κόστα να κάνει και πάλι λίγα πράγματα, το βρήκαν πολύ δύσκολο να διασπάσουν την άμυνα της Ντόρτμουντ.

Ο ρυθμός ήταν εξαιρετικός από το ξεκίνημα, με τον Μίλερ (5’) να χάνει την πρώτη σημαντική ευκαιρία μετά το λάθος του Μπούρκι και τον Νόιερ να βγάζει το σουτ του Ομπαμεγιάνγκ (11’) στη συνέχεια. Η μεγαλύτερη ευκαιρία χάθηκε για την Μπάγερν, όταν στο 28’ ο Κόστα δεν κατάφερε να νικήσει τον Μπούρκι στο τετ α τετ. Ντουρμ και Ρόις απείλησαν για την Ντόρτμουντ, Λεβαντόφσκι και Βιδάλ για την Μπάγερν, όμως το 0-0 έμεινε μέχρι το ημίχρονο.

Τα πράγματα δεν άλλαξαν στο ξεκίνημα της επανάληψης, με τον Ομπαμεγιάνγκ (51’) να χάνει την πρώτη ευκαιρία και τον Νόιερ να βγάζει και πάλι, πριν αναλάβει δράση ο Ρόμπεν. Ο Ολλανδός, όμως, ήταν απροσδόκητα άστοχος, στέλνοντας είτε την μπάλα άουτ είτε χωρίς δύναμη στον Μπούρκι. Οι Βαυαροί έφτασαν μία ανάσα από το γκολ στο 64’, όταν μετά από κόρνερ, ο Βιδάλ έκανε το δυνατό σουτ, όμως είδε τον Μπούρκι να βρίσκει την μπάλα, πριν εκείνη τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι!

Μετά το 70’ ο ρυθμός έπεσε κάπως, καθώς οι παίκτες είχαν κουραστεί, όμως Τούχελ και Γκουαρδιόλα δεν ήταν διατεθειμένοι να κάνουν ακόμα αλλαγές και οι επόμενες ευκαιρίες ήρθαν στο τέλος. Η καλύτερη από αυτές χάθηκε για την Μπορούσια, όταν στο 88’ ο Ράμος από πολύ καλή θέση έστειλε με κεφαλιά την μπάλα άουτ, για να μείνει το 0-0 μέχρι το τέλος.

Ντόρτμουντ (Τόμας Τούχελ): Μπούρκι, Πίσεκ, Χούμελς, Μπέντερ, Σμέλτσερ, Γκουντογκάν (90+1' Σαχίν), Βάιγκλ, Ντουρμ, Μχιταριάν, Ρόις (81' Ράμος), Ομπαμεγιάνγκ

Μπάγερν (Πεπ Γκουαρδιόλα): Νόιερ, Κίμιχ, Αλάμπα, Τσάμπι Αλόνσο (90' Μπενάτια), Μπερνάτ, Βιδάλ, Ντάγκλας Κόστα (75' Ριμπερί), Ρόμπεν, Μίλερ, Λεβαντόφσκι

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα